hírek

2023. december 10. vasárnap

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelte az EMNT

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepelték december 9-én a kolozsvári Vallásszabadság Házában. Az esemény keretében átadták az EMNT által alapított Kós Károly-díjakat is.
2023. december 6. szerda

Adventi első gyertyagyújtás Nagyvárad főterén

Lángra lobbantak vasárnap délután a nagyváradi Szent László téren felállított adventi koszorú első, a hitet jelképező gyertyáját. A Szent László Egyesület és partnerei által idén is megszervezett ünnepi eseményen Tőkés László lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke szolgált, közreműködtek: Molnár Levente operaénekes, Carmen Vasile szoprán, rendező, valamint a Partiumi Keresztény Egyetem magánének szakos diákjai.
2023. november 21. kedd

Magyar Nemzeti Imareggeli

Mint arról szinte minden magyar sajtótermék beszámolt, 2023. november 17-én ülésezett a budapesti Várkert Bazárban a XXI. Magyar Állandó Értekezlet (Máért).
2023. november 20. hétfő

Makovecz-emléktáblát avattak Temesváron

Emléktábla-avatással emlékeztek Makovecz Imrére vasárnap Temesváron, az építész által tervezett, 90 százalékban elkészült Új Ezredév Református Központban. A Kossuth- és Ybl-díjas építőművész, a magyar organikus építészet megteremtője 1935. november 20-én született Budapesten, ugyanott hunyt el 2011. szeptember 27-én. A Magyar Művészeti Akadémia alapítója, örökös tiszteletbeli elnöke volt.
2023. november 20. hétfő

Küldöttgyűlést tartott a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) november 18-án a marosvásárhelyi Vártemplomban tartotta XXIV. küldöttgyűlését – közölte ma az erdélyi civil szervezet sajtószolgálata.
2023. november 19. vasárnap

A XXI. Máérton

Budapesten ülésezett 2023. november 17-én a Magyar Állandó Értekezlet (Máért), mégpedig a Várkert Bazárban. A határon túli magyar politikai szervezetek és a magyarországi kormány, illetve a parlamenti pártok konzultatív, ugyanakkor intézményes keretek között működő szervezete 1999-ben alakult, plenáris ülését ma már jobbára évente csak egyszer tartja. Most volt a 21-ik.
2023. november 16. csütörtök

In memoriam Szőcs Géza

2023. november 9-én a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében emlékeztek meg a tavaly nagy váratlansággal elhunyt Szőcs Géza költőről, születésének 70. évfordulója alkalmából.
2023. november 16. csütörtök

Filmbemutató az Urániában

2023. november 7–12. napjain a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház adott helyet a XVII. Román Filmhétnek. A bemutatott alkotások sorát a Tudor Giurgiu rendezte Libertate ’89 – Nagyszeben című, román–magyar koprodukcióban készült kétórás film nyitotta meg.
2023. november 8. szerda

Reformációi emlékünnepély a bibliafordító szülőhelyén

2023. november 5-én, közel egy heti késedelemmel tartotta meg reformációi emlékünnepélyét a nagykároly-belvárosi egyházközség.
2023. november 7. kedd

Tájékoztatás egy temesvári eseményről

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke, egykori temesvár-belvárosi református lelkipásztor is részt vett a Bolyai 200 című rendezvénysorozat megnyitóján pénteken.

összesen: 2018 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010