hírek

2017. október 2. hétfő

Szükséges a párbeszéd, és ha lehet, az együttműködés is

A Partiumi Keresztény Egyetem tanévnyitója alkalmából Nagyváradra látogató Kelemen Hunor parlamenti képviselőt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökét megbeszélésre hívta meg Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, az egyetem alapítója.
2017. október 2. hétfő

Itthon, anyanyelven kell megszerezni a versenyképes tudást

Október 2-án tartották Nagyváradon a Partiumi Keresztény Egyetem 2017–18-as tanévének ünnepélyes megnyitóját, amelynek keretében felavatták a felsőoktatási intézet új épületét is, ami a magyar kormány támogatásával készült el.
2017. október 2. hétfő

Kolozsvár: Reformáció 500

Szeptember 30-án délelőtt zajlott le a kolozsvári Farkas utcai református templomban a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó jubileumi év legnagyobb erdélyi rendezvénye, amelyen a Kárpát-medence valamennyi református püspöke és Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.
2017. október 1. vasárnap

Szent István-díjjal tüntették ki a Duna Televíziót Esztergomban

Szent István-díjat vett át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Dobos Menyhért szombaton az esztergomi Vármúzeum lovagtermében.
2017. szeptember 27. szerda

Az Európai Néppárt EP-frakciója foglalkozott az ukrán oktatási törvény és a migráció kérdésével

Az Európai Parlament október végi munkahetén az Európai Néppárt (EPP) frakciója, valamint külügyi munkacsoportja egyaránt foglalkozott az újan elfogadott ukrán oktatási törvénnyel, valamint a migráció kérdésével.
2017. szeptember 24. vasárnap

KMAT-ülés és autonómiakonferencia: „A mi dolgainkban mi döntsünk”

Szeptember 22-én délelőtt Nagyváradon ülésezett a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT), az eseményt egy kétnapos autonómiakonferencia követte, amelynek a Hogyan lesz autonómia? Hol az ördöglakat kulcsa? címet adták a szervezők.
2017. szeptember 19. kedd

A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács konferenciájáról

A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) Nagyváradon rendez autonómiakonferenciát szeptember 22-én és 23-án Hogyan lesz autonómia? Hol az ördöglakat kulcsa? címmel a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetsége támogatásával. Helyszín a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme. Házigazda Tőkés László európai parlamenti képviselő, a KMAT elnöke.
2017. szeptember 18. hétfő

Szabó Dénes az idei Tőkés-díjas

A Tőkés László Alapítvány immár 23. alkalommal nyújtotta át a kuratórium által megítélt díjat a kisvárdai református templomban, szeptember 17-én. Az elismerést idén a 70. életévébe érkezett Szabó Dénes karnagy vehette át.
2017. szeptember 17. vasárnap

Találkozó 56-osokkal Nagyváradon

Szeptember 15-én Nagyváradon találkozott az erdélyi 56-os elítéltek egy csoportja. A baráti összejövetelt évente megtartják azok a koncepciós perekben elítélt egykori politikai foglyok, akik vagy ugyanabban a perben lettek elmarasztalva, vagy azonos munkatáborban, netán épp ugyanazon cellában raboskodtak.
2017. szeptember 12. kedd

Az unióbeli Románia és az unióba igyekvő Ukrajna együtt halad a kisebbségi jogok korlátozásában

Megdöbbenéssel vehettünk tudomást arról, hogy Magyarország sokrétű unióbéli támogatását az Európától egyre inkább leszakadó Ukrajna azzal „hálálta meg”, hogy az oktatási törvény restriktív és diszkriminatív jellegű módosítása által gyakorlatilag felszámolni készül a lakossága mintegy 20%-át kitevő kisebbségek anyanyelvű oktatását, ezen belül is a kárpátaljai magyar, román és bolgár iskolahálózatot.

összesen: 1421 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010