hírek

2020. február 18. kedd

Idén is lesz Bocskai-zarándoklat

Az 1606. december 29-én Kassán elhunyt fejedelmet a gyulafehérvári székesegyházban helyezték örök nyugalomra 1607. február 22-én.
2020. február 17. hétfő

Emlékezés és filmbemutató

Száz éve, 1920. február 7-én született Záhonyban Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres Csepp megalkotója. A róla szóló játékfilmet először vetítik Romániában február 24-én, Nagyváradon.
2020. február 8. szombat

In memoriam Béres József

Száz éve, 1920. február 7-én született Záhonyban Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres Csepp megalkotója.
2020. január 31. péntek

Kibújt a szög a zsákból

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nevében Tőkés László elnök az alábbi állásfoglalást tette közzé Nagyváradon, 2020. január 31-én a Niedermüller-botrány ügyében:
2020. január 27. hétfő

Imaheti igehirdetés Nagykárolyban: „Hogy jó irányba hajózhassunk”

Tőkés László ny. lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke volt a meghívott igehirdetője a nagykároly-belvárosi egyházközség által szervezett egyetemes imahét január 26-i, vasárnapi záróalkalmának. Egyéni és közös útkeresésről, hitbéli helytállásról, a félelem leküzdéséről beszélt.
2020. január 27. hétfő

„Romániát a posztkommunisták irányítják, a legfőbb gyilkos pedig szabadlábon van” – Tőkés László és Kozma atya a forradalomról a Magyar Nemzeti Múzeumban

Harminc év után is csak vádemelésig jutott a román ügyészség Ion Iliescuval szemben, akit sokáig a romániai forradalom hőseként ünnepeltek, ám a 2000-es évektől végzett kutatások rámutattak: a forradalom második, úgynevezett irányított szakaszában, 1989. december 22-e után több, mint ezer embert gyilkoltak le Bukarest utcáin. Az ő vérük nem a gyűlölt diktátor, Nicolae Ceausescu, hanem a Nemzeti Megmentési Front vezetőjének kezéhez tapad.
2020. január 25. szombat

Fordulat a már-már elfeledett Tóásó-ügyben

Tavaly novemberben a dél-amerikai ország, Bolívia diktátora, Evo Morales egy elcsalt választás után megbukott és elmenekült az országból. Azóta ideiglenes elnök vezeti az országot Jeanine Ánez személyében, aki a felsőház ellenzéki elnöke volt. 2020 májusára írták ki az új elnökválasztást, amelyen a jelenleg a baloldali argentin kormány védelmét élvező Morales nem is indulhat. A jelek szerint fordulat következett be az immár 11 éve tartó úgynevezett terroristaügyben is, amelynek magyar érintettjei is vannak.
2020. január 21. kedd

Erdélyi nemzettársaik megsegítésére emlékeztek a felvidéki Szepsiben

Ünnepi hálaadó istentisztelettel emlékeztek meg Szepsiben (mai hivatalos szlovák nevén Moldava nad Bodvou) arról, hogy 30 évvel ezelőtt, a romániai forradalom kitörésének napjaiban a térségből hét teherautónyi segélyt gyűjtöttek össze és juttattak el erdélyi nemzettársaik megsegítésére. A rendezvényen Tőkés László püspök is részt vett, akit igét hirdetni hívott meg a helybéli református egyházközség.
2020. január 17. péntek

Beszéd az új évi fogadáson

Kegyelem néktek és békesség Istentől! Kedves Testvéreim! Hölgyeim és Uraim!
2020. január 17. péntek

Kerekasztal-beszélgetés: milyennek látjuk a romániai forradalmat 30 évvel később?

Az 1989. december 16-án kitört Romániában a forradalom. A romániai forradalom előtt a többi kelet-európai ország békés úton oldotta meg a rendszerváltást; Románia volt az egyedüli ország a vasfüggöny mögött, ahol az átmenet erőszakos módon zajlott, és ahol a korábbi vezetők egy részét kivégezték.

összesen: 1790 db | 10 db/oldal

első vissza 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010