hírek

2023. január 19. csütörtök

A román–magyar párbeszéd elmúlt évtizedeinek áttekintése

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Reconstructio Egyesület közös szervezésében Sepsiszentgyörgyön, 2022. november 25-én megtartott román–magyar konferencián, amely A kürtőskalácstól a normalitásig címet viselte, Tőkés László, az EMNT elnöke mondott nyitóbeszédet. Ez olvasható alább.
2023. január 19. csütörtök

Királyhágómelléki evangéliumi üzenet – az új esztendőben

Az ateista és nacionalista kommunista diktatúra idején óriási lelkiismereti tehertételt jelentett Anyaszentegyházunk számára, hogy Isten ügyének szolgálata helyett és mellett a totalitárius hatalmat kellett kiszolgálnia.
2023. január 13. péntek

Tőkés László: „A félelem rossz tanácsadó”

„Évkezdő összetartás” helyszíne volt január 11-én az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökének nagyváradi hivatala, ahol Tőkés László előbb közvetlen munkatársaival tartott helyzetértékelő és jövőfürkésző megbeszélést, amit a váradi demokráciaközpontban dolgozókkal és más külmunkatársakkal kibővült körben folytatott eszmecsere követett.
2023. január 4. szerda

Duray Miklós, a külhoni kisebbségi jogvédelem és a magyar nemzetpolitika nagy alakja

„Boldogok, akik háborúságot szenvednek az igazságért, mert övék a mennyeknek országa” (Mt 5,10).
2023. január 4. szerda

Újévi rendezvény: Petőfitől Petőfiig

A közmegegyezéssé szilárdult irodalomtörténeti adalék szerint Petőfi Sándor, a magyar irodalom óriása, a nemzet költője 1823. január 1-jén, azaz éppen kétszáz éve született meg Kiskőrösön. (Mind az időpont, mind a helyszín vitatott, a szakirodalom egy része a szomszédos Szabadszállást tartja szülőhelyének, születését pedig 1822. decemberének valamelyik utolsó napjára teszi, de csak annyit sikerült mindmáig dokumentálni, hogy 1823. január 1-jén keresztelték meg és anyakönyvezték Kiskőrösön Petrovics Alexander néven.)
2022. december 30. péntek

Menyőben szolgált karácsonykor Tőkés László

December 27-én, Karácsony ünnepének harmadik napján Tőkés László püspök a szilágysági Menyőben hirdette Isten Igéjét, abban a gyülekezetben, ahová 1989 decemberében Papp László akkori püspök névleges kinevezése nyomán a román titkosszolgálat, a Securitate akkori feleségével együtt deportálta.
2022. december 20. kedd

Váradon is bemutatták a jubileumi Tőkés-könyvet

Az idei Tusványos zárónapján, az Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Tőkés László EMNT-elnök részvételével, Németh Zsolt szabadegyetem-alapító közreműködésével lezajlott visszhangos politikai fórumon jelentették be meglepetésszerűen, hogy reprezentatív kötet jelent meg az idén tavasszal 70. életévét betöltött püspök, a romániai rendszerváltó folyamatok emblematikus alakja tiszteletére.
2022. december 20. kedd

Visszatekintés a kezdetekre – Privire spre ȋnceputuri

A 2022. december 15-i temesvári visszatekintő és megemlékező fórumon Tőkés László egykori temesvári lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke, majd az erdélyi magyarság európai parlamenti képviselője, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács mai elnöke mondott nyitóbeszédet. Alább olvasható.
2022. december 20. kedd

Temesvár 33. – Visszatekintés a kezdetekre

Ahogy minden évben, idén is tartottak megemlékezést Temesváron az antikommunista népfölkelés és rendszerváltó forradalom kitörésének évfordulóján és eredeti helyszínén, amely napra pontosan 1989. december 15-én vette kezdetét a Tőkés László református lelkipásztor és családja erőszakos deportálását megakadályozni akaró hívek fellépésével.
2022. december 11. vasárnap

Temesvár szabadító karácsonyáról Tatabányán

A Tatabányai Árpád Gimnáziumban ígéretes kezdeményezésként indult útjára az Árpád Szabadegyetem, amelynek célja olyan előadásokat, beszélgetéseket szervezni az intézményben, melyek során értékes gondolatokkal és tartalmas élményekkel gazdagodhat minden részvevő.

összesen: 2013 db | 10 db/oldal

első vissza 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010