hírek

2016. október 1. szombat

Látogatás a Partiumi Keresztény Egyetem gólyatáborában

Tőkés László, a Partiumi Keresztény Egyetem Alapítók Tanácsának elnöke Tolnay István alelnök és Molnár Erzsébet dékántársaságában 2016. október 1-jén meglátogatta az egyetemi hallgatók gólyatáborát a Bihar és Szilágy megye határán található Sólyomkőváron.
2016. szeptember 30. péntek

„Márton Áront méltán tekinthetjük példaképünknek”

A gyulafehérvári érseki székesegyház déli mellékkápolnájában szeptember 29-én megáldották és bemutatták a nyilvánosságnak Márton Áron kőszarkofágját a 36 évvel ezelőtt meghalt erdélyi püspök újratemetési szertartása keretében. A Szent Mihály székesegyházban a szertartással együtt tartott búcsús szentmisét Miguel Maury Buendía romániai apostoli nuncius celebrálta.
2016. szeptember 28. szerda

Mága Zoltán és sztárvendégei koncerteznek Váradon

A kiváló magyar hegedűművész, Mága Zoltán azokról a jótékonysági koncertekről is ismert, amelyeket katolikus és református templomokban, székesegyházakban, bazilikákban és zsinagógákban tartott az elmúlt évek során, szerte a Kárpát-medencében, s amelyekkel nemcsak a magyar zenei kultúrát népszerűsítette, hanem több mint százmillió forint értékű adománnyal tudta segíteni a hátrányos helyzetű embereket és közösségeket, számos templom felújításához is hozzájárulva.
2016. szeptember 27. kedd

Állásfoglalás a kényszerbetelepítés elleni népszavazásról

A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács felszólítja a határon innen és túl élő, szavazati joggal rendelkező magyar állampolgárokat, hogy éljenek demokratikus jogukkal, és szavazzanak az október 2-ai népszavazáson.
2016. szeptember 26. hétfő

Konferenciát tartottak Budapesten a csehszlovák-magyar lakosságcseréről

A csehszlovák-magyar lakosságcsere 70. évfordulója alkalmából tartottak szeptember 24-én konferenciát a németországi Hunnia Baráti Kör és a budapesti Polgárok Háza szervezésében a budapesti VIII. kerületi református templomban.
2016. szeptember 24. szombat

Továbbra is Tőkés László a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács elnöke

A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) Budapesten tartott munkaülést szeptember 23-án délután, a várbeli Magyarság Házában, amit másnap délelőtt egy állásfoglalás elfogadása és sajtótájékoztató tetőzött be.
2016. szeptember 23. péntek

Nemzetközi konferenciát tartottak Prágában az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából

A Közép-Európa országai a szovjet elnyomás idején és kísérletek a demokrácia kivívására című konferenciát Csehország törvényhozásának felsőháza, a szenátus dísztermében tartották szeptember 22-én a cseh parlament, Magyarország prágai nagykövetsége, valamint az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja nemzetközi civil szervezet közös rendezésében, az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulója emlékbizottságának támogatásával. A rendezvény fölött a cseh képviselőház és szenátus egyaránt védnökséget vállalt.
2016. szeptember 19. hétfő

A Németh–Kriza gyűjtemény anyagából nyílt kiállítás Nagyváradon

Szentendre és Sepsiszentgyörgy után Nagyváradon tekinthetik meg az érdeklődők a néhai Németh Géza református lelkész és felesége, Kriza Judit gyűjteményéből összeállított Transzcendencia című kiállítást, amelyet vasárnap, szeptember 18-án délután nyitottak meg a rekonstrukció alatt lévő várban.
2016. szeptember 15. csütörtök

Európa elsősorban saját polgárainak tartozik felelősséggel!

Szeptember 11-én adták át a Tőkés László Alapítvány idei díját Kisvárdán egy ünnepi istentisztelettel egybekötött nyilvános kuratóriumi ülésen. A helyi református templomban tartott rendezvény után a Kossuth Rádió a díj névadóját, Tőkés László európai parlamenti képviselőt, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökét kérdezte a brüsszeli-strasbourgi parlamenti politikáról, illetve a romániai választások előtti erdélyi helyzetről. Zsoldos Barnabás interjúja a Határok nélkül című műsor szeptember 13-i adásában hangzott el.

összesen: 1324 db | 10 db/oldal

első vissza 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010