hírek

2017. június 14. szerda

A 2016. évi szerbiai és koszovói országjelentések ügyében tartott európai parlamenti vitáról és szavazásról

Többrendbeli halasztás nyomán az e heti strasbourgi ülésszakon végre az Európai Parlament napirendjére kerültek a 2016. évre szóló szerbiai és koszovói országjelentések. A David McAllister néppárti és Ulrike Lunacek zöldpárti raportőrök által jegyzett jelentéseket az európai törvényhozás mai plenáris ülésén túlnyomó szótöbbséggel fogadta el.
2017. június 13. kedd

Elhibázott az unió bevándorláspolitikája

Az Európai Parlamentnek a menekült- és migránsáramlatok kezelése tárgyában elfogadott áprilisi állásfoglalása, valamint a Magyarországot – ismételten – elmarasztaló májusi határozata újból világossá tette, hogy a migránsbarát európai balliberális többség valójában nem megoldást keres az újkori népvándorlás okozta kontinentális válságra, hanem igazából akár az illegális bevándorlás legitimálása vagy éppenséggel az állandó terrorral való együttélés árán – no meg az európai polgárok és nemzetek jól felfogott érdekei ellenére – a módszeres és intézményes bevándorlás útját kívánja egyengetni.
2017. június 12. hétfő

Tőkés László az idei ünnepi könyvhéten

A 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok keretében számtalan könyvbemutató, író-olvasó találkozó és dedikálás zajlott le szerte Magyarországon, de a határokon túl is, ahol magyar emberek, olvasók élnek.
2017. június 9. péntek

A Nemzetközi Magyar Matematikai Verseny kapja az idei Európai Polgár Díjak egyikét

Az Európai Parlament minden évben átadja az Európai Polgár Díjat.
2017. június 8. csütörtök

A magyar kisebbségek sajtójáról rendeztek konferenciát Brüsszelben

A kisebbségi nyelvű média erősítése Európában címmel tartottak félnapos konferenciát június 7-én az Európai Parlament brüsszeli székhelyén. Házigazdák a magyar néppárti delegáció egyes tagjai voltak, a meghívott előadók pedig Kárpát-medencei médiaszakemberek.
2017. június 3. szombat

Trianon jelenünkre és jövőnkre kiható következményeitől kellene megszabadulnunk

A Magyar Polgári Egyesület és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében ebben az évben is megemlékeztek Nagyváradon a trianoni békediktátumról a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.
2017. június 3. szombat

Az Össznemzeti Zarándokvonat nagyváradi fogadásáról

Az elmúlt évek hagyományait követve az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt idén is ünnepi fogadtatásban részesítette a Csíksomlyóra tartó Össznemzeti Zarándokvonatot, azaz a Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors egymásba kapcsolt szerelvényét.
2017. június 2. péntek

Jószolgálati úton a Himalája tövében

Tőkés László EP-képviselő brüsszeli asszisztense, Ferenczy Zsuzsa Anna május 21–25. között az Indiában száműzetésben élő tibeti közösségben tett látogatást, más kollégáival egyetemben.
2017. május 31. szerda

Az EP Külügyi Bizottságának népes küldöttsége tett közel egyhetes látogatást a dél-kaukázusi országokban

Annak jeleképpen, hogy az Európai Unió erősíteni kíván keleti szomszédságpolitikájában, illetve az Európai Parlament fokozott figyelmet kíván szentelni a Keleti Partnerséghez tartozó – egykor a Szovjetunió részét képező – országoknak, 2017. május 22–26. között nyolctagú, reprezentatív parlamenti küldöttség tett látogatást Azerbajdzsánban, Grúziában és Örményországban.
2017. május 30. kedd

Civil társadalom a fejlődő országokban

Az EP Külügyi Bizottságának (AFET) Emberi Jogi Albizottsága (DROI) május 30-i ülésén tűzte napirendre a Francisco Assis szocialista EP-képviselő által jegyzett, A civil társadalom szűkülő mozgásterének kezelése a fejlődő országokban című jelentés.

összesen: 1421 db | 10 db/oldal

első vissza 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010