hírek

2023. május 10. szerda

Domonkos László könyvének bemutatójáról

A szerző, akinek tavalyi, tényfeltáró moldvai utazását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta, e hét elején Kolozsváron és Nagyváradon személyesen beszélt csángóföldi élményeiről a közönségnek: május 8-án a magyar főkonzulátus rendezvénytermében, 9-én a Lorántffy-központban.
2023. május 8. hétfő

Átadták az Academia Humana Alapítvány idei díjait

A nagyváradi születésű világhírű szobrászművész, Wagner Nándor (1922–1997) szellemi örökségét ápoló és tovább örökítő Academia Humana Alapítvány minden évben kiosztja az alkotó özvegye, néhai Wagner Chiyo által alapított Wagner Nándor-díjat. Az alkotói pályázaton a Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészeti szakos diákjai jelentkezhettek 2023-ban is, mégpedig grafikai munkákkal, a „Petőfi 200 – családi és megzenésített versek” témakörben.
2023. április 25. kedd

Tőkés László Kárpátalján járt

2023. április 22-én Tőkés László az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács képviseletében részt vett a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség 33. tisztújító közgyűlésén.
2023. április 20. csütörtök

A Duray-emlékkonferenciáról

Duray Miklós üzenete a világ magyarságának címmel tartottak emlékkonferenciát 2023. április 20-án a magyar fővárosban, az Országház főrendházi üléstermében, a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Ludovika) szervezésében. A budapesti konferencia egyik meghívottja és előadója Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke volt, aki a határon túli magyar vezetők megemlékezései rendjén mondotta el az alábbi beszédet.
2023. április 8. szombat

Húsvéti üzenet

2023. április 8. szombat

Búcsú Kékessy Dezsőtől

Április 7-én délután a budapesti Szilágyi Dezső téri református templomban tartották meg a március 9-én 85 éves korában elhunyt dr. Kékessy Dezső, Magyarország volt párizsi nagykövete, a Johannita Rend korábbi kommendátora gyászszertartását. Ma, szombaton délben szűk családi körben helyezték földi porait örök nyugalomra Tiszafüreden.
2023. április 8. szombat

Búcsú Répás Zsuzsannától

Április 5-én református szertartás szerint búcsúztatták el és helyezték örök nyugalomra Répás Zsuzsannát Budapesten, a Farkasréti temetőben.
2023. április 4. kedd

Születésnapi köszöntés

Tőkés László 71. születésnapja alkalmából Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter áprilisi 1-jén levélben köszöntötte az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökét.
2023. március 30. csütörtök

Elbúcsúztatták Ötvös László lelkipásztort, egyháztörténészt, költőt

Dr. Ötvös László 1930. szeptember 16-án született Hajdúnánáson. Nyolcan voltak testvérek, de egyikőjük csecsemőkorban elhunyt. A hét testvér mind megérte a felnőttkort, a 2023-as évet viszont már csak László és Margit köszöntötte.
2023. március 30. csütörtök

Hivatali visszaéléssel vádolják Románia kormányfőtitkárságát a román–magyar szolidaritási egyesület kezdeményezői

Hivatali visszaéléssel, az alapvető emberi jogok, az egyesülési jog és a szólásszabadság megsértésével vádolják Románia kormányfőtitkárságát a „December 15. – A román-magyar szolidaritás napja” Egyesület kezdeményezői, amiért elutasította a bejegyzés előtt álló civil szervezet névválasztását – közölték ma temesvári sajtótájékoztatójukon az alapítók.

összesen: 2010 db | 10 db/oldal

első vissza 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010