Adventi első gyertyagyújtás Nagyvárad főterén

Magyar Nemzeti Imareggeli

Makovecz-emléktáblát avattak Temesváron

Küldöttgyűlést tartott a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen

Adventi első gyertyagyújtás Nagyvárad főterén

Lángra lobbantak vasárnap délután a nagyváradi Szent László téren felállított adventi koszorú első, a hitet jelképező gyertyáját. A Szent László Egyesület és partnerei által idén is megszervezett ünnepi eseményen Tőkés László lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke szolgált, közreműködtek: Molnár Levente operaénekes, Carmen Vasile szoprán, rendező, valamint a Partiumi Keresztény...

főbb hírek

2023. november 19. vasárnap

A XXI. Máérton

Budapesten ülésezett 2023. november 17-én a Magyar Állandó Értekezlet (Máért), mégpedig a Várkert Bazárban. A határon túli magyar politikai szervezetek és a magyarországi kormány, illetve a parlamenti pártok konzultatív, ugyanakkor intézményes keretek között működő szervezete 1999-ben alakult, plenáris ülését ma már jobbára évente csak egyszer tartja. Most volt a 21-ik.
2023. november 16. csütörtök

In memoriam Szőcs Géza

2023. november 9-én a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében emlékeztek meg a tavaly nagy váratlansággal elhunyt Szőcs Géza költőről, születésének 70. évfordulója alkalmából.
2023. november 16. csütörtök

Filmbemutató az Urániában

2023. november 7–12. napjain a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház adott helyet a XVII. Román Filmhétnek. A bemutatott alkotások sorát a Tudor Giurgiu rendezte Libertate ’89 – Nagyszeben című, román–magyar koprodukcióban készült kétórás film nyitotta meg.
2023. november 8. szerda

Reformációi emlékünnepély a bibliafordító szülőhelyén

2023. november 5-én, közel egy heti késedelemmel tartotta meg reformációi emlékünnepélyét a nagykároly-belvárosi egyházközség.
2023. november 7. kedd

Tájékoztatás egy temesvári eseményről

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke, egykori temesvár-belvárosi református lelkipásztor is részt vett a Bolyai 200 című rendezvénysorozat megnyitóján pénteken.
2023. november 3. péntek

„Az életmentő templom” – Egyház, nemzet és szabadságtudat Tőkés László írásműveiben

Isten szeretetében, Erdély ölelésében. Tőkés László 70. születésnapjára, Méry Ratio / Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány, 2022.
2023. október 23. hétfő

A pesti srácoktól a váradi srácokig

Ebben az esztendőben a magyar nemzeti ünnep előestéjén, október 22-én tartották meg Nagyváradon a hagyományos megemlékezést az 1956-os magyar forradalomról és szabadságharcról.
2023. október 19. csütörtök

Köszöntőbeszéd a debreceni Partium Ház tárlatnyitóján

Két hónappal ezelőtt, augusztus 16-án, Véső Ágoston életműkiállításának adott helyet a Partium Ház, a Művész 70 évet átölelő munkássága, illetve 92. születésnapja alkalmából és tiszteletére.

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010