A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának üléséről

A mezőségi látogatásról

Könyvbemutatót és polgári fórumot rendeztek a váradi városházán

Megemlékezések Trianonról Hajdúszoboszlón és Várpalotán

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának üléséről

2024. június 13-án a budapesti Országházban tartotta plenáris ülését a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak az elnökletével.

főbb hírek

2024. június 4. kedd

A Reménység Szigetén tartott hétvégi rendezvényről

A Királyhágómelléki Református Egyházkerülethez tartozó, de budapesti székhelyű Erdélyi Gyülekezet és a révkomáromi Selye János Egyetem Református Teológiai Kara (Szlovákia) idén is megrendezte a Németh Géza Tudományos Konferenciát május 31. és június 2. között a X. kerületi Reménység Szigete Karitatív és Kulturális Központban.
2024. május 20. hétfő

Megnyílt a gyalui várkastélykapu

2024. május 17-én délután ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a romániai, európai uniós és magyarországi forrásokból felújított gyalui várkastély. Erdély történelmének egyik nevezetes helyszíne Kolozsvártól húsz kilométerre nyugatra található, a négy sarokbástyás, négyzet alakú, hatvantermes Rákóczi-Bánffy kastély a kommunisták általi államosítása előtt Bánffy Katinka grófnő tulajdonában állt.
2024. május 20. hétfő

Átadták az idei Wagner-Nándor díjakat

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Sulyok István utcai épületének amfiteátrumában került sor 2024. május 16-án, a Tudományos Diákköri Konferencia keretében a Wagner Nándor szobrászművész szellemi örökségét ápoló, budapesti székhelyű Academia Humana Alapítvány díjkiosztó ünnepélyére.
2024. május 15. szerda

Találkozó a HHRF képviselőivel

2024. május 14-én Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke nagyváradi irodájában találkozott a Magyar Emberi Jogok Alapítvány (Hungarian Human Rights Foundation – HHRF) amerikai magyar civil szervezet képviselőivel, akik partiumi és erdélyi látogatásra érkeztek Magyarországról.
2024. május 13. hétfő

Százéves a Johannita Rend Magyar Tagozata

Száz éve alapították meg a Johannita Rend Magyar Tagozatát. Az egyetlen protestáns lovagrendnek világszerte több mint 4100 – köztük több mint száz magyar – lovagja van, ám munkatársaikkal és önkénteseikkel együtt több tízezren nyújtanak segítséget az időseknek, a betegeknek, a rászorulóknak, a természeti katasztrófák és háborúk áldozatainak. A Johannita Rend Magyar Tagozata az utóbbi időben főként kárpátaljai rászoruló családokon segít.
2024. május 9. csütörtök

A PKE alapítására (is) emlékezve

A Partiumi Egyetemi Napok rendezvényhét keretében minden évben megünnepli megalakulásának évfordulóját a nagyváradi székhelyű Partiumi Keresztény Egyetem. 2024-ben az „egyetem napja” ünnepségre május 9-én kerítettek sort.
2024. április 29. hétfő

Dél-afrikai búrok és magyarok érkeztek Erdélybe

Április 28-án az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökének nagyváradi hivatalában járt egy dél-afrikaiakból álló delegáció, amelynek tagjai találkoztak és eszmecserét folytattak Tőkés László püspökkel, volt Európai parlamenti képviselővel, az EMNT elnökével. A vendégek április 28. és május 3. között erdélyi és délvidéki körúton fognak ismerkedni a viszonyokkal, hangsúlyosan pedig az ezekben a régiókba élő magyar kisebbséggel. A konzervatívok CPAC Hungary konferenciájáról érkezve álltak meg a Partium fővárosában, útban Kolozsvárra és Székelyföldre.
2024. április 14. vasárnap

Tőkés Lászlóról a finn fővárosban

Teológiai konferenciát tartottak a helsinki egyetemen (Helsingin yliopisto / Helsingfors universitet, Finnország) 2024. április 11-12-én „A keresztyénség mint ellenállás az autokrata rendszerekben” címmel.

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010