hírek

2016. október 18. kedd

Találkozás tibeti képviselőkkel

Október 18-án az Európai Parlament brüsszeli székhelyén ülésezett a Thomas Mann néppárti német képviselő által vezetett Tibeti Baráti Kör.
2016. október 18. kedd

Nyilatkozat

A Fidesz-kormány ellen összeesküdött, hajdan jobb napokat látott sajtóorgánum, a Magyar Nemzet Kövér intő jelzése Tőkésnek cím alatt ünnepli, hogy: „Meghatározóvá vált a Fidesz és az RMDSZ partneri viszonya.”
2016. október 15. szombat

Hivatalosan is megnyílt az új tanév a PKE-n

A Partiumi Keresztény Egyetem 2016–17-es tanévének hivatalos, ünnepélyes megnyitóját október 14-én tartották Nagyváradon. Szomor Abigél frissen kinevezett egyetemi lelkész igehirdetésével kezdődött az esemény, majd Pálfi József rektor köszöntötte a jelenlévőket: az akadémiai szféra képviselőit, az elsőéves hallgatókat, hozzátartozóikat, az egyetemi polgárságot – oktatókat, hallgatókat, alkalmazottakat –, a politikai és gazdasági élet, valamint a sajtó képviselőit.
2016. október 12. szerda

Interjú Erdély egyetlen polgári hetilapjában

Védhatalmi státus és autonómia címmel jelent meg interjú Tőkés László európai parlamenti képviselővel az Erdélyi Naplóban azon alkalommal, hogy budapesti ülésén újraválasztotta elnöki tisztségébe a püspököt a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács.
2016. október 10. hétfő

Erdélyi–felvidéki „csúcstalálkozó”

Kettős, kulturális és politikai rendezvény helyszíne volt október 8-án a Királyhágómelléki Református Egyházkerület 1937-ben átadott, 2001-ben felújított nagyváradi palotája, amely jelenleg a Sulyok István Egyházi, Oktatási és Művelődési Központnak, illetve a Partiumi Keresztény Egyetemnek is helyet ad.
2016. október 7. péntek

„Erkölcsi kötelességemnek tartom, hogy szóljak”

Mai nagyváradi sajtótájékoztatóján több aktuális témát is érintett Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke. Elöljáróban szólt pár olyan közelmúltbeli eseményről, amelyekben személyesen is érintett volt.
2016. október 4. kedd

A magyar októberről Strasbourgban

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév keretében nemcsak Magyarországon és a külhoni magyarság körében, hanem Európa- és világszerte megemlékezésekre kerül sor. Az Európai Parlament magyar néppárti küldöttsége szintén bekapcsolódott az évfordulói rendezvényekbe, „Első a szabadság!” (Freedom first!) jelmondatával utalva a magyar ’56 egyetemes jelentőségére.
2016. október 3. hétfő

Olosz Lajosra emlékeztek egy nagyváradi könyvbemutatón

Szeptember 30-án este a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében tartották meg Csanádi János nagyzeréndi magyartanár, népművelő, helytörténész új könyvének bihari bemutatóját Sándor Lajos váradújvárosi lelkipásztor és Tőkés László EP-képviselő irodája szervezésében.
2016. október 3. hétfő

Tőkés László interjúja a cseh sajtóban

Az 1956-os magyar forradalom 60. évfordulója alkalmából Prágában szervezett, Közép-európai országok a szovjet uralom alatt és kísérletek a demokrácia kivívására című nemzetközi konferencián meghívott előadóként részt vett Tőkés Lászlóval közölt interjút a LIDOVÉ NOVINY országos cseh napilap.
2016. október 2. vasárnap

Koncert a jótékonyság és összefogás jegyében

A Hangok és Harangok Klasszikus Zenei Fesztivál koncertsorozat záró alkalmára október 1-jén Nagyváradon került sor, az olaszi református templomban, előadók és hallgatók, meghívottak és érdeklődők, zenekedvelők és hívő emberek ünnepélyes egymásra találásával és örömteli együttlétében. A házigazdák az eseményt egyben az 56-s forradalmi emlékhónap nyitókoncertjeként hirdették meg.

összesen: 1324 db | 10 db/oldal

első vissza 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010