hírek

2016. december 7. szerda

Nem ígérnek pozitív változásokat a romániai parlamenti választások

Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke a küszöbön álló romániai parlamenti választások tárgyában tartott sajtótájékoztatót a nagyváradi EP-irodában december 7-én.
2016. december 6. kedd

Tarthatatlan az emberjogi helyzet Tibetben

Az Európai Parlament képviselőcsoporti ülésekre szánt munkahetének tegnapi kezdőnapján néppárti, szocialista, liberális és zöld frakciókhoz tartozó képviselők közös szervezésében került sor arra a filmvetítésre, mely a tibeti nép tarthatatlan helyzetének a bemutatásával kíván hozzájárulni a jogfosztott állapotok megszüntetéséhez és a kínai elnyomás alóli felszabadításukhoz.
2016. december 5. hétfő

A második adventi gyertya meggyújtása a Vörösmarty téren

A magyar főváros legnagyobb vásárán, a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásáron 160 kulturális és családi program várja a közönséget november 11. és január 1. között a Vörösmarty téren. Az Európa tíz legszebb vására között jegyzett rendezvény évente 3-400 ezer turistát vonz, jellegzetessége a kézműves és gasztronómiai termékek gazdag kínálata.
2016. december 1. csütörtök

Tőkés László a MÁÉRT-en: „Az RMDSZ nem a megoldás, hanem az erdélyi magyarság zsákutcás helyzetének legfőbb okozója”

Budapesten ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT). A XV. alkalommal megrendezett tanácskozást Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg, aki köszönetet mondott a határon túli magyar vezetőknek, hogy az elmúlt években „az ellenszél ellenére” is „bátran és tiszta szívvel” kiálltak a magyar kormány politikája mellett.
2016. november 29. kedd

Veszélyben a kisebbségi nyelvhasználat Ukrajnában

Az Európai Parlament Külügyi Bizottságának ma délelőtti rendes ülésén – egyebek mellett – szavazásra került sor az Európai Unió és Kanada közötti Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Megállapodás (CETA) tárgyában, valamint az ENSZ magas beosztású képviselőinek részvételével vitatták meg a mélyülő válság jellemezte szíriai helyzetet.
2016. november 23. szerda

A szíriai helyzetről az Európai Parlamentben

Röviddel azután, hogy az Európai Parlament a lesújtó iraki helyzettel kapcsolatban fogadott el válságkezelő határozatot, ezen a héten a strasbourgi törvényhozás a hasonlóképpen drámai szíriai háború kérdésében tartotta szükségesnek sürgősen fellépni.
2016. november 22. kedd

Romániának szembe kell néznie saját titkosszolgálati és forradalmi múltjával

November 19-én este a Realitatea nevű bukaresti kereskedelmi televízióban Octavian Hoandră vezényletével valóságos Securitate–SRI (Serviciul Român de Informaţii – Román Hírszerző Szolgálat) kerekasztalnak lehettünk tanúi, többek mellett Radu Tinu, a kommunista politikai rendőrség, a Securitate volt Temes megyei helyettes vezetőjének, valamint Costin Georgescunak, a SRI volt vezérigazgatójának részvételével.
2016. november 21. hétfő

A szabadság éve Nagyváradon

Ezzel a címmel rendeztek konferenciát november 19-én Nagyváradon az 1956-os forradalomról és a forradalom hatására a Partiumban és Nagyváradon alakult csoportokról, a kirakatperekről, az ismert és kevésbé ismert elítéltekről.
2016. november 20. vasárnap

Román-magyar szakmai konferenciát tartottak Kolozsváron

Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely és Brassó után idén Kolozsváron is megszervezte az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Reconstructio Egyesület az immár hagyományosnak számító román-magyar szakmai konferenciát, mégpedig november 18-án.
2016. november 20. vasárnap

Kolozsváron ülésezett az EMNT Választmánya

Péntek délelőtt Kolozsváron tartotta soron következő választmányi ülését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács. Az értekezleten – amelyen jelen volt Tőkés László, az EMNT elnöke, az Országos Elnökség tagjai, valamint a megyei és széki elnökök – áttekintették az elmúlt időszak főbb eseményeit, valamint meghatározták a szervezet következő időszakra vonatkozó cselekvési tervét.

összesen: 1351 db | 10 db/oldal

első vissza 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010