hírek

2017. május 22. hétfő

NYILATKOZAT a FUEN kolozsvári kongresszusa kapcsán

Az Európai Unió lakosságának mintegy tíz százalékát kitévő őshonos nemzeti kisebbségek, valamint a Románia népességének szintén közel tíz százalékát képező etnikai kisebbségek közösségében az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács örömmel üdvözli az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) most véget ért 62. kongresszusát, nagyra értékelve annak áldásait és eredményeit.
2017. május 21. vasárnap

A református egység napján

A Kárpát-medence valamennyi hivatalban lévő református püspöke részt vett a nagyváradi várban május 20-án, a reformáció 500. évfordulója alkalmából tartott Őrizd a várat! című emlékrendezvényen.
2017. május 17. szerda

Plenáris vita az EP-ben a közel-keleti helyzetről

Az Európai Parlament május 16-i plenáris ülésének napirendjén egymást követte a Szíriára vonatkozó uniós stratégiáról, valamint a közel-keleti keresztények helyzetéről szóló vita.
2017. május 16. kedd

„ÖSSZE KELL KÖTNÜNK AZ ELSZAKADT SZÁLAKAT”

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár földszintjén működő VárMező Galériában május 5-én nyílt meg a Nagybánya Tájképfestő Telep 21 évét bemutató gyűjteményes kiállítás a Nagybányai Képzőművészeti és Kulturális Egyesület, illetve a házigazda képtár szervezésében.
2017. május 11. csütörtök

„El ne add az ősi házat!” – nagysikerű TransylMania-koncert az Európa-napon, Brüsszelben

A tizenöt évvel ezelőtt alakult baróti TransylMania zenekar lépett fel a Balassi Intézet brüsszeli kirendeltségén május 9-én, az Európa-napon.
2017. május 10. szerda

Tárgyalás az EU–Örményország kapcsolatokról

2017. május 10-én az Európai Parlament brüsszeli székhelyén Tőkés László képviselő, az EP Örményországért felelős néppárti jelentéstévője találkozott az Európai Külügyi Szolgálatnak a dél-kaukázusi országért felelős igazgatójával. Luc Devigne (a fotón középen), aki egyébként az EKSZ-ben Oroszországgal, Közép-Ázsiával, a Keletei Partnerséggel és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettel (EBESZ – OSCE) fenntartott kapcsolatokért is felel, az EU és az Örmény Köztársaság közötti együttműködés jelenlegi állásáról számolt be.
2017. május 8. hétfő

A brüsszeli Petíciós Bizottság szervezte közmeghallgatásról

Az Európai Parlament Petíciós Bizottsága (PETI) közmeghallgatást tartott május 4-én Brüsszelben Küzdelem az Európai Unió polgárainak az uniós tagországokban történő diszkriminációja ellen és a kisebbségek védelme címmel.
2017. május 8. hétfő

Napirenden a nemzeti érdekérvényesítés és a kisebbségvédelem

Május havi első sajtótájékoztatóját tartotta meg Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke hétfőn, 8-án a nagyváradi parlamenti irodában, Csomortányi Istvánnak, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei elnökének társaságában.
2017. május 5. péntek

Az elrabolt japánok ügyéről Brüsszelben

Tőkés László EP-képviselő Japán brüsszeli nagykövetségén az észak-koreai titkosszolgálat által elrabolt japán állampolgárok ügyében szervezett rendezvényen vett részt május 3-án. Az előző diktátorok uralma alatt Észak-Korea azért rabolt el külföldieket, hogy saját kémeinek kiképzésekor az ismereteiket hasznosítsa.
2017. május 4. csütörtök

Tőkés László véleménye az EP Magyarország-vitanapjáról

Az Európai Parlamentben április végén lezajlott, Magyarországról rendezett vitanap után a debreceni Hajdú Press munkatársa, Nyírő Gizella kérdezte telefonon Tőkés László erdélyi képviselőt, aki a Fidesz-KDNP nemzeti listájáról az EP-be kerülve több kelet-magyarországi megyének is az európai képviselője.

összesen: 1421 db | 10 db/oldal

első vissza 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010