hírek

2021. november 26. péntek

Tőkés László: „Romániában dühöng a politikai és erkölcsi balkanizmus”

Kolozsváron ülésezett péntek délután az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács választmánya. Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót Tőkés László, az EMNT elnöke és Sándor Krisztina ügyvezető elnök a szervezet kolozsvári székházában.
2021. november 24. szerda

Fővárosi megbeszélés

November 22-én kötetlen baráti találkozásra került sor Budapesten Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, valamint Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnöke és Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter között.
2021. november 24. szerda

Schöpflin György halálára

Életének 82. évében elhunyt Schöpflin György egyetemi tanár, politológusprofesszor, aki 2004 és 2019 között volt a Fidesz európai parlamenti képviselője.
2021. november 17. szerda

Nagyváradi aláírásgyűjtés az épített örökség és a hagyományos városkép védelmében

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt kiáll a Nagyvárad történelmi belvárosában, az Ezredévi emléktéren tervezett kisajátítások és bontások ellen, s ehhez kéri a polgárok elvi támogatását és kézjegyét. A már meg is indított aláírásgyűjtés indokáról és ügymenetéről tartott sajtótájékoztatót november 17-én délben a város főutcáján Tőkés László, az EMNT elnöke és Szilágyi Zsolt, az EMNP külügyi- és nemzetpolitikai kabinetjének vezetője.
2021. november 16. kedd

Interjú a Magyar Hírlapban

A Budapesten megjelenő Magyar Hírlap mai, 2021. november 16-i számában interjú jelent meg Tőkés Lászlóval Egyházaink feladata kiállni nemzetünkért címmel, Deme Dániel tollából. Az interjú az alábbiakban olvasható.
2021. november 11. csütörtök

Megbeszélés a külügyminisztériumban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbízásából Sztáray Péter, a budapesti Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára november 3-án a minisztériumban fogadta Tőkés Lászlót és Izsák Balázst, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács elnökeit.
2021. november 5. péntek

R É S Z V É T N Y I L V Á N Í T Á S

Király Károly halála kapcsán
2021. november 3. szerda

Tőkés László brassói igehirdetése

2021. október 10-én a brassói magyar evangélikus-lutheránus templomban ünnepi istentisztelet keretében osztották ki az idei Zajzoni Rab István-díjakat. A vasárnap délelőtti alkalomra meghívott igehirdető és egyben az egyik díjazott Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke volt. Az itt és ekkor elhangzott prédikáció szerkesztett szövegét az alábbiakban tesszük közzé.
2021. november 2. kedd

Csöndes, öntudatos emlékezés egy felszámolt magyar temetőre

Imádkozni gyűltek össze a hívek az egykori nagyváradi Olaszi temetőben hétfőn kora este az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) által immár mintegy másfél évtizede rendre megszervezett hagyományos megemlékezésen.
2021. október 26. kedd

Bagdy Emőke átvette Kisvárdán a Tőkés László Alapítvány idei díját

„Bagdy Emőke a maga területén ugyanazt a szolgálatot végzi, amit mi, lelkipásztorok. A hitet és a szakmai szolgálatot szerves összefüggésben éli meg és gyakorolja, a munkája során a boldogságkeresés útján nap mint nap elvezeti az embereket Istenhez” – mondotta a kisvárdai díjátadón Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

összesen: 1836 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010