hírek

2017. január 9. hétfő

Tőkés László új évi sajtóértekezletéről

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, az Európai Parlament tagja – akit a Fidesz-KDNP nemzeti listáján erdélyi képviselőként választottak be 2014-ben az unió törvényhozásába – január 9-én délelőtt tartotta meg a 2017-es év első sajtótájékoztatóját a nagyváradi parlamenti irodában. Tőkés László elöljáróban köszöntötte a megjelent újságírókat, minden vonatkozásban jobb esztendőt kívánva nekik az éppen hátra hagyottnál.
2016. december 29. csütörtök

Közös irodaavató fogadást tartott Nagyváradon az EMNT és az EMNP

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezetei óévbúcsúztató koccintással egybekötött közös irodaavató fogadást tartottak a munkatársak részvételével az EMNT nagyváradi székházában december 29-én. Jelen volt Tőkés László európai parlamenti képviselő, az EMNT elnöke, a Néppárt védnöke is.
2016. december 29. csütörtök

A világosság legyőzi a sötétséget – hanuka-ünnep Gyöngyösön

Hanuka, a fények ünnepe azért is áll közel minden emberhez, ezenképpen a keresztény világhoz is, mivel – annak párhuzamosaként – egybeesik szent karácsony ünnepével, másfelől pedig a nappali világosság hosszabbodását hozó téli napforduló időszakával.
2016. december 29. csütörtök

Az 1989-es forradalom emlékünnepe a Szilágyságban

December 27-én Szilágycsehben, a történelmi Szilágyságnak egykor a Partiumhoz tartozó észak-keleti fertályában, az ún. Tövisháton található kisvárosban tartottak évfordulós megemlékező ünnepséget a 27 évvel ezelőtti romániai eseményeket felidézendő.
2016. december 23. péntek

Ünnepköszöntő

2016. december 22. csütörtök

Karácsonyvárás a magyar szórványban

Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke idén is felkeresett és megajándékozott egy partiumi gyermekközösséget a karácsonyvárás jegyében, az előző évek hagyományát folytatva. Tavaly decemberben a nagyszalontai Arany János Iskolaközpont elemistáihoz látogatott el, idén december 21-én egy sokkal hátrányosabb helyzetben lévő szórványközösséget keresett fel a Fekete-Körös völgyi Tenke községhez tartozó Bélfenyéren.
2016. december 20. kedd

„Legnagyobb erőnk a hitünk”

Az Erdélyi Magyar Néppart Bihar megyei szervezete december 18-án óévbúcsúztató fogadást tartott a nagyváradi városháza dísztermében, a részvevők ez alkalommal meggyújtották a negyedik gyertyát is a Szent László templom előtt álló adventi koszorún.
2016. december 18. vasárnap

Diplomaosztó ünnepség a Debreceni Egyetemen

Emlékezetre méltó, hogy a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) 2002-ben és 2004-ben ismételten kísérletet tett az agrárképzés beindítására. A Csapó I. József volt szenátor és Tolnay István egyetemi tanár, az egyetemalapító Pro Universitate Partium Alapítvány (PUPA) elöljárói, valamint Kovács Béla volt rektor hathatós közreműködésével összeállított akkreditációs dossziékat azonban az illetékes bukaresti hatóságok rendre visszautasították, vélhetően nem szakmai, hanem politikai okokból akadályozva meg az új egyetemi szak elindulását.
2016. december 18. vasárnap

„Ne legyen hiábavaló hőseink, vértanúink áldozata!”

Bár számos forrás 1989. december 16-át adja meg a romániai forradalom kezdőnapjának, valójában egy nappal korábban, december 15-én zajlott le a temesvár-belvárosi református templom előtt az a szimpátiatüntetés, amely élőlánccal próbálta megakadályozni Tőkés László lelkipásztor és családja erőszakos kilakoltatását és deportálását.
2016. december 15. csütörtök

Vita az EP-ben az emberi jogok és a demokrácia globális helyzetéről

Az évenkénti gyakorlatnak megfelelően az esztendő utolsó strasbourgi ülésszakán fogadta el az Európai Parlament Az emberi jogok és a demokrácia globális helyzetéről és az EU ezzel kapcsolatos politikájáról szóló 2015. évi jelentését, amelynek Josef Weidenholzer osztrák szocialista képviselő volt a raportőre.

összesen: 1386 db | 10 db/oldal

első vissza 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010