hírek

2022. december 30. péntek

Menyőben szolgált karácsonykor Tőkés László

December 27-én, Karácsony ünnepének harmadik napján Tőkés László püspök a szilágysági Menyőben hirdette Isten Igéjét, abban a gyülekezetben, ahová 1989 decemberében Papp László akkori püspök névleges kinevezése nyomán a román titkosszolgálat, a Securitate akkori feleségével együtt deportálta.
2022. december 20. kedd

Váradon is bemutatták a jubileumi Tőkés-könyvet

Az idei Tusványos zárónapján, az Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Tőkés László EMNT-elnök részvételével, Németh Zsolt szabadegyetem-alapító közreműködésével lezajlott visszhangos politikai fórumon jelentették be meglepetésszerűen, hogy reprezentatív kötet jelent meg az idén tavasszal 70. életévét betöltött püspök, a romániai rendszerváltó folyamatok emblematikus alakja tiszteletére.
2022. december 20. kedd

Visszatekintés a kezdetekre – Privire spre ȋnceputuri

A 2022. december 15-i temesvári visszatekintő és megemlékező fórumon Tőkés László egykori temesvári lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke, majd az erdélyi magyarság európai parlamenti képviselője, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács mai elnöke mondott nyitóbeszédet. Alább olvasható.
2022. december 20. kedd

Temesvár 33. – Visszatekintés a kezdetekre

Ahogy minden évben, idén is tartottak megemlékezést Temesváron az antikommunista népfölkelés és rendszerváltó forradalom kitörésének évfordulóján és eredeti helyszínén, amely napra pontosan 1989. december 15-én vette kezdetét a Tőkés László református lelkipásztor és családja erőszakos deportálását megakadályozni akaró hívek fellépésével.
2022. december 11. vasárnap

Temesvár szabadító karácsonyáról Tatabányán

A Tatabányai Árpád Gimnáziumban ígéretes kezdeményezésként indult útjára az Árpád Szabadegyetem, amelynek célja olyan előadásokat, beszélgetéseket szervezni az intézményben, melyek során értékes gondolatokkal és tartalmas élményekkel gazdagodhat minden részvevő.
2022. december 6. kedd

Tőkés László gyújtotta meg a második gyertyát

Fellobbant a második adventi gyertyalángja vasárnap délután a nagyváradi a Szent László-templom mellett a Szent László Egyesület, valamint a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) által felállított adventi koszorún. Az eseményre sok helybéli látogatott ki.
2022. december 3. szombat

NYILATKOZAT Románia 2022. december 1-i nemzeti ünnepe alkalmából

A szélsőségesen soviniszta és magyargyűlölő Nemzet Útja (Calea Neamului) szervezet elnöke, Mihail Tȃrnoveanu ünnepi felvonulást hirdetett meg Románia nemzeti ünnepe alkalmából, december 1-ére, Kézdivásárhelyre.
2022. december 3. szombat

A román–magyar párbeszéd legnagyobb gyengéje, hogy nem akarnak szóba állni velünk

Tizedik alkalommal szervezte meg november 25-én hagyományos román–magyar konferenciáját az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Reconstructio Egyesület Sepsiszentgyörgyön. A Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében megtartott tanácskozás különlegességét az adta, hogy egy évtizeddel ezelőtt épp Sepsiszentgyörgyről indult útjára a konferenciasorozat, amelynek mostani epizódja A kürtőskalácstól a normalitásig, avagy miről szól(jon) az együttélés? címet viselte, s ami a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósulhatott meg.
2022. december 3. szombat

Az EMNT választmányának sepsiszentgyörgyi üléséről – határozat, állásfoglalás

A Tőkés László elnökölte Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Választmánya november 26-án Sepsiszentgyörgyön ülésezett. Az itt és ekkor elfogadott két dokumentumot, a határozatot és állásfoglalást alább tesszük közzé.
2022. december 3. szombat

Átadták az Europa Nostra-díjat Kolozsváron

Az Európai Bizottság és az Europa Nostra idén júniusban hirdette ki az Európai Unió Kreatív Európa programja által finanszírozott Európai Unió Kulturális Örökség Díj / Europa Nostra Díj 2022-es nyerteseit, immár 20. alkalommal. Európa legrangosabb örökségvédelmi díjaival 18 európai országból 30 kiemelkedő örökségvédelmi teljesítményt ismertek el.

összesen: 2018 db | 10 db/oldal

első vissza 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010