hírek

2017. június 20. kedd

Megnyitották a „Királyi hét” mottójú Szent László Napokat

A Nagyváradi Szigligeti Színházban nyitották meg hivatalosan és ünnepélyesen az V. Szent László Napokat június 19-én este, egy köszöntőbeszédeket követő emlékezetes gálaműsorral.
2017. június 18. vasárnap

Ballagás a PKE-n a haza, szeretet, művészet hármas jegyében

A Partiumi Keresztény Egyetem 2016-2017-es tanévének ünnepélyes zárását június 17-én tartották Nagyváradon. Idén szoboravatás koronázta meg a hagyományos módon és keretek között lezajlott tanévzárót.
2017. június 16. péntek

Memorandum Biharországért

A Bihar Megyei Munkáltatók Fóruma egy Memorandum Biharért című dokumentum elfogadását kezdeményezte, amelynek aláírására a romániai megyében létező és működő főbb politikai-gazdasági érdekképviseletek, valamint társadalmi szervezetek és felsőoktatási intézmények reprezentánsait kérték fel.
2017. június 15. csütörtök

Megemlékezés a balti népek 1941-béli szovjet deportálásáról

Szerdán az Európai Parlament strasbourgi székhelyén a balti országokból történő tömeges deportálásokról tartottak megemlékezést az esemény emlékét megörökítő emléktáblánál. 1941. június 14-vel kezdődően a sztálini hatalom Észtországból, Lettországból és Litvániából mintegy125 ezer embert deportált a távoli Szibériába.
2017. június 14. szerda

A 2016. évi szerbiai és koszovói országjelentések ügyében tartott európai parlamenti vitáról és szavazásról

Többrendbeli halasztás nyomán az e heti strasbourgi ülésszakon végre az Európai Parlament napirendjére kerültek a 2016. évre szóló szerbiai és koszovói országjelentések. A David McAllister néppárti és Ulrike Lunacek zöldpárti raportőrök által jegyzett jelentéseket az európai törvényhozás mai plenáris ülésén túlnyomó szótöbbséggel fogadta el.
2017. június 13. kedd

Elhibázott az unió bevándorláspolitikája

Az Európai Parlamentnek a menekült- és migránsáramlatok kezelése tárgyában elfogadott áprilisi állásfoglalása, valamint a Magyarországot – ismételten – elmarasztaló májusi határozata újból világossá tette, hogy a migránsbarát európai balliberális többség valójában nem megoldást keres az újkori népvándorlás okozta kontinentális válságra, hanem igazából akár az illegális bevándorlás legitimálása vagy éppenséggel az állandó terrorral való együttélés árán – no meg az európai polgárok és nemzetek jól felfogott érdekei ellenére – a módszeres és intézményes bevándorlás útját kívánja egyengetni.
2017. június 12. hétfő

Tőkés László az idei ünnepi könyvhéten

A 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok keretében számtalan könyvbemutató, író-olvasó találkozó és dedikálás zajlott le szerte Magyarországon, de a határokon túl is, ahol magyar emberek, olvasók élnek.
2017. június 9. péntek

A Nemzetközi Magyar Matematikai Verseny kapja az idei Európai Polgár Díjak egyikét

Az Európai Parlament minden évben átadja az Európai Polgár Díjat.
2017. június 8. csütörtök

A magyar kisebbségek sajtójáról rendeztek konferenciát Brüsszelben

A kisebbségi nyelvű média erősítése Európában címmel tartottak félnapos konferenciát június 7-én az Európai Parlament brüsszeli székhelyén. Házigazdák a magyar néppárti delegáció egyes tagjai voltak, a meghívott előadók pedig Kárpát-medencei médiaszakemberek.
2017. június 3. szombat

Trianon jelenünkre és jövőnkre kiható következményeitől kellene megszabadulnunk

A Magyar Polgári Egyesület és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében ebben az évben is megemlékeztek Nagyváradon a trianoni békediktátumról a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.

összesen: 1455 db | 10 db/oldal

első vissza 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010