hírek

2017. november 14. kedd

Találkozó az izraeli nagykövettel

Tőkés László EP-képviselő Jószéf Amranival, Izrael magyarországi nagykövetével találkozott november 14-én Strasbourgban.
2017. november 12. vasárnap

Párizsi konferencia a kommunizmus százéves terhes örökségéről

A 2011-ben megalakult Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja (The Platform of European Memory and Conscience), amely prágai székhelyű intézményként európai szinten koordinálja a totalitárius múlt feltárásával foglalkozó nemzeti intézmények tevékenységét, kétnapos konferenciát rendezett a héten Párizsban.
2017. november 12. vasárnap

A MÁÉRT szüneteiben folytatott egyeztetésekről

2017. november 10-én Budapesten ülésezett a határon túli magyarok reprezentatív politikai szervezeteinek, a magyar parlamenti pártoknak és a magyar kormány képviselőinek fóruma, a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT).
2017. november 8. szerda

Eszmecsere Lilija Hrinevics ukrán tanügyminiszterrel

Petro Porosenko államelnök szerint Ukrajna „eddig és ezután is olyan hozzáállást tanúsít a nemzeti kisebbségek jogaihoz, amely megfelel nemzetközi kötelezettségvállalásinak, összhangban van az európai normákkal és példaértékű a szomszédos országok számára”.
2017. november 8. szerda

Kiállítás nyílt az 1944-45-ös délvidéki vérengzések áldozatainak emlékére Brüsszelben

A Balassi Intézet brüsszeli kulturális központjában nyitották meg november 7-én este a Keskenyúton Alapítvány, valamint Tőkés László és Deli Andor európai parlamenti képviselők szervezésében a Délvidéki Magyar Golgota 1944-45 című kiállítást, amely a délvidéki magyaroknak a II. világháború végi tragédiáját dokumentálja és illusztrálja.
2017. november 6. hétfő

Tárlat Brüsszelben a délvidéki magyarság tragédiájáról

A Balassi Intézet brüsszeli kirendeltségén (Treurenberg u. 10. sz.) nyitják meg 2017. november 7-én 18.30 órakor Tőkés László európai parlamenti képviselő irodájának szervezésében a „Délvidéki Magyar Golgota 1944-45” című kiállítást, amely a délvidéki magyaroknak a II. világháború végi tragédiáját dokumentálja és illusztrálja.
2017. november 6. hétfő

A reformáció nemzetmentő- és megtartó erejéről Miskolcon

A Lévay József Közművelődési Egyesület meghívására és szervezésében Tőkés László európai parlamenti képviselő, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület előző püspöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke tartott előadást november 4-én Miskolcon, a Kossuth utcai református templomban.
2017. november 2. csütörtök

Megemlékezés volt a felszámolt nagyvárad-olaszi temetőben

Világítást szervezett a kommunista rezsim által bezárt, körbeépített, majd felszámolt és játszótérré alakított Olaszi temetőben a kihantolatlan egykori nagyváradiak emlékére az EMNT Bihar megyei és az EMNP városi szervezete november 1-jén este.
2017. október 30. hétfő

Őrtüzek az autonómiáért

A viharos széllel és szakadó esővel dacolva tüntettek október 29-én, vasárnap este Székelyföld-szerte a Székely Nemzeti Tanács felhívására a történelmi régió területi autonómiájáért. Az SZNT közlése szerint mintegy száz székelyföldi helyszínen gyűltek össze vasárnap este őrtüzeket gyújtani, ezzel kinyilvánítani a székelység autonómiaigényét.
2017. október 27. péntek

Nyelvi jogokról az Európai Parlamentben

Az Európai Parlament Hagyományos Kisebbségek, Nemzeti Közösségek és Nyelvek Frakcióközi Munkacsoportja (Kisebbségi Intergroup) mai ülésén a katalóniai és a leóni nyelvi jogok ügye szerepelt a napirenden. A másik két társelnök igazolt távollétében Josep-Maria Terricabras elnökölt a tanácskozáson, aki tiltakozását fejezte ki a hivatalos tolmácsok távolmaradása miatt. (Egy óra késéssel az angol nyelvű tolmács végül is megjelent, és ellátta feladatát.)

összesen: 1517 db | 10 db/oldal

első vissza 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010