2018. március 8. csütörtök

Párbeszédre van szükség mindenütt

Az Európai Parlament brüsszeli székhelyén Tőkés László magyar néppárti képviselő, az Európai Unió–Örményország kétoldalú kapcsolatokért felelős jelentéstévő, valamint Norica Nicolai román liberális képviselő, az Európai Unió–Azerbajdzsán kapcsolatok jelentéstévője azeri és örmény fiatal politikai vezetők és a civil szférában tevékenykedő aktivisták népes csoportjával találkozott a Fiatal Politikai Vezetők (Young Political Leaders) uniós program keretében március 7-én.
2018. március 2. péntek

Tőkés László: az erdélyi magyarság legfontosabb ügye az önrendelkezés

Az erdélyi magyarság legfontosabb ügye az önrendelkezés – hangoztatta Tőkés László európai parlamenti képviselő, a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) elnöke a szervezet mai budapesti tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón, amelyről az MTI számolt be.
2018. március 1. csütörtök

A nacionalista jogot sért – a patrióta jogot véd

Az Európai Parlament február 28-i, éjszakába nyúló miniplenárisán Tőkés László európai képviselő az idegengyűlölet és a nacionalizmus tárgyában szólalt fel és utasította vissza az ezek vonatkozásában Orbán Viktor miniszterelnököt, illetve a magyarságot érő vádaskodásokat.
2018. február 26. hétfő

A bűnök bűnös elhallgatása tovább tart

A Magyar Országgyűlés 2000-ben határozott arról, hogy február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja legyen. Azóta a magyarság minden évben megemlékezik ezen a napon azokról, akik az ország határain belül vagy azokon túl váltak a totalitárius, népirtó rendszer áldozataivá.
2018. február 24. szombat

Megemlékeztek a fővárosban a kommunizmus áldozatairól

A kommunizmus áldozatainak magyar emléknapja alkalmából február 23-án délután megemlékező rendezvényt tartottak a főváros XXII. kerületében, Budafok-Tétényben.
2018. február 22. csütörtök

„Európa fővárosainak Jerevánon van a szeme”

2017. február 21-én, az Európai Parlament bizottsági hetén, a Külügyi Bizottság (AFET) Edvard Nalbandjánt, az Örmény Köztársaság külügyminiszterét látta vendégül egy eszmecsere keretében. 2017. novemberében, a Keleti Partnerség rigai csúcstalálkozóján az Európai Unió és Örményország ún. átfogó és megerősített partnerségi megállapodást írt alá, amely a két fél számára lehetővé teszi, hogy a közös kihívások kezelésében szorosabban együttműködjenek, valamint hogy az előttük megnyíló lehetőségeket a lehető legjobban kihasználják.
2018. február 18. vasárnap

A Bocskai Zarándoklat záró momentumáról

Tizenkettedik alkalommal szervezték meg a magyarországi hajdútelepülések elöljárói a Bocskai Zarándoklatot, amely a hajdú múlt ápolása és őrzése mellett a határok fölötti magyar nemzeti egységet is hivatott szolgálni és demonstrálni.
2018. február 12. hétfő

KMKF-ülés volt az Országházban

A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) 2018. február 9-én a budapesti Országházban tartott plenáris ülést, amelyen részt Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.
2018. február 8. csütörtök

Felhívás a romániai magyar autonómia ügyében

A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács örömmel vette tudomásul és üdvözli a három romániai magyar párt 2018. január 8-án Kolozsvárt kiadott közös nyilatkozatát a romániai magyar nemzetrész autonómiájának a szükségességéről.
2018. február 7. szerda

A jogfosztott romániai magyar közösség kiáll a romániai jogállamiság védelmében

2018. január 24-én Monica Macovei európai képviselő, volt igazságügy-miniszter szervezésében került sor Brüsszelben egy nagy érdeklődés által övezett fotókiállításra, A románok az utcákra vonulnak címmel.

összesen: 1560 db | 10 db/oldal

első vissza 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 következő utolsó