hírek

2019. december 18. szerda

Felavatták az Új Ezredév református templomot Temesváron, a Temesvár 30 emlékhét keretében

A Makovecz Imre által tervezett Új Ezredév Református Központ templomát a Temesváron kirobbant forradalom harmincadik évfordulóján avatták fel. A magyar organikus építészet megteremtője tervei alapján készült épületegyüttest húsz évvel ezelőtt kezdték építeni, előbb 2000-ben, majd 2016-ban sikerült felgyorsítani az építkezési munkálatokat. A hajlék amellett, hogy a temesvári-gyárvárosi gyülekezet számára készül, egyben a bánsági magyarság kulturális központjául is fog szolgálni.
2019. december 18. szerda

Istennel és hittel – a forradalomban

– Tőkés László ünnepi beszéde –
2019. december 18. szerda

A Temesvár 30 emlékhét harmadik napjáról

A Temesvár 30 emlékhét harmadik napja „Az út a szabadság felé” című nemzetközi tudományos konferenciával kezdődött december 14-én, amelyen olyan kérdések mentén értekeztek az előadók, mint a születő demokrácia és a sajtó szerepe, illetve a rendszerváltás hatása a közvéleményre, a médiára.
2019. december 14. szombat

Nemzetközi konferencia keretében folytatódott a Temesvár 30 emlékhét, amely újabb dimenzióba helyezte a 89-es eseményeket

Az út a szabadság felé” címet kapott december 13-i nemzetközi tudományos konferenciát a Temesvári Műegyetem Béga-parti modern könyvtárépületének egyik amfiteátrumában tartották.
2019. december 13. péntek

TEMESVÁR 30: elkezdődött az EMNT által szervezett emlékhét

A rendezvénysorozat első napján egyházi szimpóziumot tartottak, a 89-es eseményekről szóló visszaemlékezések hangzottak el, valamint felavatták Újvárossy Ernő emléktábláját is.
2019. december 11. szerda

Diákfórum: Temesvár a forradalomban

A Temesvári Nyugati Egyetem szervezésében került sor idén arra a fórumsorozatra, amely az 1989-es romániai rendszerváltás után a temesvári egyetemi hallgatóknak akarta bemutatni azt, mi is történt három évtizede, hiszen a legtöbbjük nemhogy nem emlékezhet rá, de nem is élt még akkor.
2019. december 10. kedd

TEMESVÁR 30

Emlékhét a temesvári forradalom kitörésének 30. évfordulóján – 2019. december 12–16.
2019. december 7. szombat

Tőkés László pert nyert az őt magyar kémnek és hazaárulónak nevező egykori román titkosszolgálati vezetők ellen

Másodfokon megnyerte a rágalmazás és hitelrontás miatt indított pert Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, aki még európai parlamenti képviselőként fordult az igazságszolgáltatáshoz annak érdekében, hogy ítéljék el az 1989-es rendszerváltozásban betöltött szerepét elvitató, őt a nagy nyilvánosság előtt hazaárulónak és felbérelt diverzánsnak, ügynöknek és kémnek nevező tartalékos tiszteket.
2019. december 6. péntek

Halványul a kollektív emlékezet

A mi forradalmunk – Elmesélt történelem, Temesvár ’89 címmel rendeztek egy jubileumi megemlékező konferenciát 2019. december 5-én a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen a harminc évvel ezelőtti történelmi, sorsfordító események felidézésével.
2019. december 3. kedd

Temesvár: nagyszabású emlékhetet szerveznek a forradalom 30. évfordulójára

A temesvári forradalom 30. évfordulója alkalmából szervez nagyszabású, számos eseményt magába foglaló programsorozatot az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács. Erről Toró T. Tibor, az esemény főszervezője és Kása Zsolt, az EMNT országos alelnöke tájékoztatták a sajtó képviselőit a Bánság fővárosában.

összesen: 1790 db | 10 db/oldal

első vissza 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010