hírek

2017. június 3. szombat

Az Össznemzeti Zarándokvonat nagyváradi fogadásáról

Az elmúlt évek hagyományait követve az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt idén is ünnepi fogadtatásban részesítette a Csíksomlyóra tartó Össznemzeti Zarándokvonatot, azaz a Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors egymásba kapcsolt szerelvényét.
2017. június 2. péntek

Jószolgálati úton a Himalája tövében

Tőkés László EP-képviselő brüsszeli asszisztense, Ferenczy Zsuzsa Anna május 21–25. között az Indiában száműzetésben élő tibeti közösségben tett látogatást, más kollégáival egyetemben.
2017. május 31. szerda

Az EP Külügyi Bizottságának népes küldöttsége tett közel egyhetes látogatást a dél-kaukázusi országokban

Annak jeleképpen, hogy az Európai Unió erősíteni kíván keleti szomszédságpolitikájában, illetve az Európai Parlament fokozott figyelmet kíván szentelni a Keleti Partnerséghez tartozó – egykor a Szovjetunió részét képező – országoknak, 2017. május 22–26. között nyolctagú, reprezentatív parlamenti küldöttség tett látogatást Azerbajdzsánban, Grúziában és Örményországban.
2017. május 30. kedd

Civil társadalom a fejlődő országokban

Az EP Külügyi Bizottságának (AFET) Emberi Jogi Albizottsága (DROI) május 30-i ülésén tűzte napirendre a Francisco Assis szocialista EP-képviselő által jegyzett, A civil társadalom szűkülő mozgásterének kezelése a fejlődő országokban című jelentés.
2017. május 22. hétfő

NYILATKOZAT a FUEN kolozsvári kongresszusa kapcsán

Az Európai Unió lakosságának mintegy tíz százalékát kitévő őshonos nemzeti kisebbségek, valamint a Románia népességének szintén közel tíz százalékát képező etnikai kisebbségek közösségében az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács örömmel üdvözli az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) most véget ért 62. kongresszusát, nagyra értékelve annak áldásait és eredményeit.
2017. május 21. vasárnap

A református egység napján

A Kárpát-medence valamennyi hivatalban lévő református püspöke részt vett a nagyváradi várban május 20-án, a reformáció 500. évfordulója alkalmából tartott Őrizd a várat! című emlékrendezvényen.
2017. május 17. szerda

Plenáris vita az EP-ben a közel-keleti helyzetről

Az Európai Parlament május 16-i plenáris ülésének napirendjén egymást követte a Szíriára vonatkozó uniós stratégiáról, valamint a közel-keleti keresztények helyzetéről szóló vita.
2017. május 16. kedd

„ÖSSZE KELL KÖTNÜNK AZ ELSZAKADT SZÁLAKAT”

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár földszintjén működő VárMező Galériában május 5-én nyílt meg a Nagybánya Tájképfestő Telep 21 évét bemutató gyűjteményes kiállítás a Nagybányai Képzőművészeti és Kulturális Egyesület, illetve a házigazda képtár szervezésében.
2017. május 11. csütörtök

„El ne add az ősi házat!” – nagysikerű TransylMania-koncert az Európa-napon, Brüsszelben

A tizenöt évvel ezelőtt alakult baróti TransylMania zenekar lépett fel a Balassi Intézet brüsszeli kirendeltségén május 9-én, az Európa-napon.
2017. május 10. szerda

Tárgyalás az EU–Örményország kapcsolatokról

2017. május 10-én az Európai Parlament brüsszeli székhelyén Tőkés László képviselő, az EP Örményországért felelős néppárti jelentéstévője találkozott az Európai Külügyi Szolgálatnak a dél-kaukázusi országért felelős igazgatójával. Luc Devigne (a fotón középen), aki egyébként az EKSZ-ben Oroszországgal, Közép-Ázsiával, a Keletei Partnerséggel és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettel (EBESZ – OSCE) fenntartott kapcsolatokért is felel, az EU és az Örmény Köztársaság közötti együttműködés jelenlegi állásáról számolt be.

összesen: 1455 db | 10 db/oldal

első vissza 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010