PÜNKÖSDI ÜZENET járvány idején és Trianon évfordulóján

N Y I L A T K O Z A T

Trianon-évforduló: több mint száz helyszínen koszorúznak Erdély-szerte

Tíz éve fogadta el a magyar törvényhozás a nemzetegyesítés legfontosabb jogszabályát

PÜNKÖSDI ÜZENET járvány idején és Trianon évfordulóján

Nagy nyomorúságban és megpróbáltatások idején az emberek egykönnyen összezavarodnak, és egymás ellen fordulnak. Félelmükben, zavarukban és ösztönös önzésükben hajlamosak csak magukra gondolni, magukat menteni, egymás rovására boldogulni.

főbb hírek

2020. május 5. kedd

Az EMNT és az SZNT feljelentette Iohannist

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács a román Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszéken jelentette fel Klaus Werner Iohannis román államfőt a 2020. április 29-én tett televíziós nyilatkozata miatt.
2020. május 1. péntek

Az EMNT elnöke levelet írt Ludovic Orban román miniszterelnöknek

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóirodája közlése szerint Tőkés László elnök aláírásával levél ment április 30-án a bukaresti kormánypalotába, Ludovic Orban román miniszterelnöknek, melyben felhívják a figyelmét arra, hogy a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben az állami intézmények és hatóságok – törvénytelenül és súlyosan diszkriminatív módon – kizárólag román nyelven kommunikálnak, ugyanakkor arra kérik a miniszterelnököt, hogy sürgősen orvosolják a helyzetet, tájékoztatva a lakosságot a nemzeti kisebbségek nyelvén is.
2020. április 30. csütörtök

A román államfőnek haladéktalanul le kell mondania

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács mélységesen elítéli Klaus Iohannis államelnök 2020. április 29-én világgá kürtölt televíziós nyilatkozatát a Székelyföld autonómiastatútumára vonatkozó törvénytervezet hallgatólagos képviselőházi elfogadása tárgyában.
2020. április 27. hétfő

Szükségállapot idején sem érheti hátrányos megkülönböztetés a nemzeti kisebbségeket

Az Európai Nyelvi Egyenlőség Hálózata (European Language Equality Network – ELEN) arra hívja fel a figyelmet, hogy a koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetben az Európai Unió tagállamai – így Románia is – következetesen megsértik a nemzeti kisebbségek jogait, amikor az óvintézkedésekkel és a különböző rendeletekkel kapcsolatos információkat kizárólag az ország hivatalos nyelvén közlik.
2020. április 9. csütörtök

Áldott húsvétot!

2020 húsvétjának havában
2020. április 6. hétfő

Ne állítsanak Lenin-szobrot Németországban!

A prágai székhelyű Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja – amely a totalitárius múlt feltárásával foglalkozó európai nemzeti intézmények tevékenységét koordinálja, 20 ország 62 intézetét, szervezetét tömöríti, köztük a magyar Nemzeti Emlékezet Bizottságát is – 2020. április 3-án nyilatkozat tett közzé honlapján a németországi Lenin-szobor ügyében.
2020. március 20. péntek

NYILATKOZAT Marosvásárhely fekete márciusának 30. évfordulója alkalmából

I. Harmincéves a Temesvári kiáltvány II. Nemrég ünnepeltük a forradalom 30. évfordulóját III. 30 évvel a marosvásárhelyi fekete március után
2020. március 16. hétfő

„Éljen a magyar szabadság!”

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos és Bihar megyei vezetői néhány munkatársukkal együtt Nagyváradon emlékeztek a szabadság hőseire március 15-én, élükön Tőkés László és Csomortányi István elnökökkel.

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010