hírek

2019. július 7. vasárnap

A leghosszabb forradalom

Tőkés László 2019 májusában már nem indult az európai parlamenti választásokon. Haramza Kristóf vele készült interjúja egyfajta számvetés az elmúlt évtizedekkel, egyben iránymutatás a mai magyar fiatalság számára. A Magyar Nemzet 2019. július 6-i számában jelent meg.
2019. július 2. kedd

Hámos Lászlóra emlékeztek az Országházban

A közelmúltban elhunyt Hámos László külhoni magyar jogvédőre emlékeztek július 1-jén a Parlamentben az amerikai Magyar Emberi Jogok Alapítvány (Hungarian Human Rights Foundation), az Alapítvány a Magyar Nemzeti Közösségek Európai Érdekképviseletéért és a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány szervezésében tartott megemlékezésen.
2019. július 1. hétfő

„Megmozgatjuk Európát” – a Partiumban is elkezdődött az aláírásgyűjtés a nemzeti régiókért

Június 28-án a Partiumban hivatalosan is kezdetét vette a Székely Nemzeti Tanácsnak a történelmi régiókról szóló európai polgári kezdeményezéséhez kötődő aláírásgyűjtés.
2019. június 27. csütörtök

Részvétnyilvánítás

Csapó Endre azon külföldre szakadt nagy személyiségeink egyike volt, aki Ausztráliában kontinentális rangra emelte magyarságunkat, sőt az ausztráliai Magyar Élet hasábjain végzett értő és érző, szakmailag magas szintű szolgálatával, illetve írásművészetével nemcsak második hazája magyar közösségének megmaradásához járult hozzá, hanem egész diaszpórában élő népünk számára érvényes üzenetet fogalmazott meg.
2019. június 25. kedd

Várad összeköt

2019. június 24–30. között rendezi meg immár hetedik alkalommal a Szent László Napokat Nagyváradon több polgári civil szervezet és intézmény.
2019. június 19. szerda

Tablókiállítás nyílt a Terror Háza Múzeum előtt

„1989 a csodák éve volt és az is marad. Hosszú út vezetett ehhez a csodához. Hősök és mártírok tízezrei, bátor polgárok milliói fél évszázadon át készítették elő ezt az egyetlen évet. Boldogság volt ez a javából és a lelkünket felszabadító megkönnyebbülés.
2019. június 16. vasárnap

Elballagtak a Partiumi Keresztény Egyetem végzősei

A nagyváradi székhelyű Partiumi Keresztény Egyetem 2018–2019-es tanévének ünnepélyes zárását június 15-én tartották. Reggel az oktatási célokat szolgáló két főépületben ejtették meg a két kar – a Bölcsészettudományi és Művészeti, valamint a Gazdaság- és Társadalomtudományi – szakonkénti búcsúztatóit.
2019. június 12. szerda

Siralmas a jogállamiság helyzete Romániában

2019. június 12-én sajtótájékoztató helyszíne volt Tőkés László európai parlamenti képviselő nagyváradi irodája.
2019. június 8. szombat

A nagyváradi magyarok ez évben is lelkesen fogadták az össznemzeti zarándokvonatot

A Kárpáteurópa Utazási Iroda 2019. június 7-én 12-ik alkalommal indította el Székelyföldre, a csíksomlyói búcsúba Össznemzeti Zarándokvonatát Budapestről, a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz találkozása után.
2019. június 6. csütörtök

Rádióinterjú

A magyar közszolgálati Kossuth Rádió Határok nélkül című állandó műsorának 2019. június 3-i adásában Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, európai parlamenti képviselő Lánczi Ágnes szerkesztő kérdéseire válaszolva beszélt a csíksomlyói pápalátogatást megelőző csíkszeredai rendezvényükről. A rövid interjú szövege következik.

összesen: 1648 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010