hírek

2023. december 17. vasárnap

Évzáró és évértékelő gyűlést tartott az EMSZ Bihar megyei szervezete

A nagyváradi és a Bihar megyei helyi szervezetek képviselői és meghívott vendégek jelenlétében tartotta meg hagyományos évzáró és évértékelő találkozóját az Erdélyi Magyar Szövetség Bihar megyei szervezete. A találkozón kiértékelték az elmúlt időszak eseményeit, az elért sikereket, valamint a bihari magyar közösség előtt álló feladatokat és kihívásokat.
2023. december 17. vasárnap

A temesvári népfölkelés 34. évfordulóján

Temesváron 1989-ben a románok, a magyarok, valamint az itt élő közel tíz nemzetiség és felekezet tagjai felismerték, hogy közös az ellenségük, közös az érdekük, a szabadság egy és oszthatatlan – mutatott rá Tőkés László a népfelkelés megindulásának 34. évfordulója alkalmából 2023. december 15-én rendezett temesvári megemlékezésen.
2023. december 13. szerda

A 2023. DECEMBER 15-I TEMESVÁRI MEGEMLÉKEZÉSEK PROGRAMJA

Az Európai Lelkiismeret és Emlékezet Platformja, a Temesvár Társaság, a Noua Revistă de Drepturile Omului emberjogi szemle, a Temesvári Forradalom Emlékezete Egyesület, a „December 15. – A román-magyar szolidaritás napja” Egyesület, a Pavesiana Könyvkiadó és a Bukaresti Lengyel Intézet szervezésében megemlékező rendezvénysorozatra kerül sor Temesváron az 1989-es népfölkelés megindulásának 34. évfordulóján, 2023. december 15-én, pénteken, az alábbi program szerint.
2023. december 12. kedd

Követni hitét, cselekvésre váltani örökségét

– EMLÉKEZÉS NÉMETH GÉZÁRA SZÜLETÉSÉNEK 90. ÉVFORDULÓJÁN –
2023. december 11. hétfő

Tőkés László beszéde az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alapításának 20. évfordulóján

Elhangzott 2023. december 9-én Kolozsváron, a Vallásszabadság Házában, az EMNT megalakulásának huszadik évfordulóján tartott rendezvényen.
2023. december 10. vasárnap

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelte az EMNT

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepelték december 9-én a kolozsvári Vallásszabadság Házában. Az esemény keretében átadták az EMNT által alapított Kós Károly-díjakat is.
2023. december 6. szerda

Adventi első gyertyagyújtás Nagyvárad főterén

Lángra lobbantak vasárnap délután a nagyváradi Szent László téren felállított adventi koszorú első, a hitet jelképező gyertyáját. A Szent László Egyesület és partnerei által idén is megszervezett ünnepi eseményen Tőkés László lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke szolgált, közreműködtek: Molnár Levente operaénekes, Carmen Vasile szoprán, rendező, valamint a Partiumi Keresztény Egyetem magánének szakos diákjai.
2023. november 21. kedd

Magyar Nemzeti Imareggeli

Mint arról szinte minden magyar sajtótermék beszámolt, 2023. november 17-én ülésezett a budapesti Várkert Bazárban a XXI. Magyar Állandó Értekezlet (Máért).
2023. november 20. hétfő

Makovecz-emléktáblát avattak Temesváron

Emléktábla-avatással emlékeztek Makovecz Imrére vasárnap Temesváron, az építész által tervezett, 90 százalékban elkészült Új Ezredév Református Központban. A Kossuth- és Ybl-díjas építőművész, a magyar organikus építészet megteremtője 1935. november 20-én született Budapesten, ugyanott hunyt el 2011. szeptember 27-én. A Magyar Művészeti Akadémia alapítója, örökös tiszteletbeli elnöke volt.
2023. november 20. hétfő

Küldöttgyűlést tartott a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) november 18-án a marosvásárhelyi Vártemplomban tartotta XXIV. küldöttgyűlését – közölte ma az erdélyi civil szervezet sajtószolgálata.

összesen: 2013 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010