hírek

2017. november 12. vasárnap

A MÁÉRT szüneteiben folytatott egyeztetésekről

2017. november 10-én Budapesten ülésezett a határon túli magyarok reprezentatív politikai szervezeteinek, a magyar parlamenti pártoknak és a magyar kormány képviselőinek fóruma, a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT).
2017. november 8. szerda

Eszmecsere Lilija Hrinevics ukrán tanügyminiszterrel

Petro Porosenko államelnök szerint Ukrajna „eddig és ezután is olyan hozzáállást tanúsít a nemzeti kisebbségek jogaihoz, amely megfelel nemzetközi kötelezettségvállalásinak, összhangban van az európai normákkal és példaértékű a szomszédos országok számára”.
2017. november 8. szerda

Kiállítás nyílt az 1944-45-ös délvidéki vérengzések áldozatainak emlékére Brüsszelben

A Balassi Intézet brüsszeli kulturális központjában nyitották meg november 7-én este a Keskenyúton Alapítvány, valamint Tőkés László és Deli Andor európai parlamenti képviselők szervezésében a Délvidéki Magyar Golgota 1944-45 című kiállítást, amely a délvidéki magyaroknak a II. világháború végi tragédiáját dokumentálja és illusztrálja.
2017. november 6. hétfő

Tárlat Brüsszelben a délvidéki magyarság tragédiájáról

A Balassi Intézet brüsszeli kirendeltségén (Treurenberg u. 10. sz.) nyitják meg 2017. november 7-én 18.30 órakor Tőkés László európai parlamenti képviselő irodájának szervezésében a „Délvidéki Magyar Golgota 1944-45” című kiállítást, amely a délvidéki magyaroknak a II. világháború végi tragédiáját dokumentálja és illusztrálja.
2017. november 6. hétfő

A reformáció nemzetmentő- és megtartó erejéről Miskolcon

A Lévay József Közművelődési Egyesület meghívására és szervezésében Tőkés László európai parlamenti képviselő, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület előző püspöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke tartott előadást november 4-én Miskolcon, a Kossuth utcai református templomban.
2017. november 2. csütörtök

Megemlékezés volt a felszámolt nagyvárad-olaszi temetőben

Világítást szervezett a kommunista rezsim által bezárt, körbeépített, majd felszámolt és játszótérré alakított Olaszi temetőben a kihantolatlan egykori nagyváradiak emlékére az EMNT Bihar megyei és az EMNP városi szervezete november 1-jén este.
2017. október 30. hétfő

Őrtüzek az autonómiáért

A viharos széllel és szakadó esővel dacolva tüntettek október 29-én, vasárnap este Székelyföld-szerte a Székely Nemzeti Tanács felhívására a történelmi régió területi autonómiájáért. Az SZNT közlése szerint mintegy száz székelyföldi helyszínen gyűltek össze vasárnap este őrtüzeket gyújtani, ezzel kinyilvánítani a székelység autonómiaigényét.
2017. október 27. péntek

Nyelvi jogokról az Európai Parlamentben

Az Európai Parlament Hagyományos Kisebbségek, Nemzeti Közösségek és Nyelvek Frakcióközi Munkacsoportja (Kisebbségi Intergroup) mai ülésén a katalóniai és a leóni nyelvi jogok ügye szerepelt a napirenden. A másik két társelnök igazolt távollétében Josep-Maria Terricabras elnökölt a tanácskozáson, aki tiltakozását fejezte ki a hivatalos tolmácsok távolmaradása miatt. (Egy óra késéssel az angol nyelvű tolmács végül is megjelent, és ellátta feladatát.)
2017. október 27. péntek

Európai néppárti munkaülés a déli és a keleti szomszédságpolitikáról

Az Európai Parlament néppárti frakciójának alelnökei, Sandra Kalniete lettországi és Andrej Kovacsev bolgár képviselők szervezésében Johannes Hahn bővítési biztossal került sor eszmecserére Strasbourgban az Európai Unió déli és keleti szomszédaival, nevezetesen a Líbiával, Törökországgal és a Keleti Partnerséghez tartozó országokkal kapcsolatos időszerű fejlemények tárgyában, folyó év október 25-én.
2017. október 24. kedd

Találkozó Tajvan brüsszeli nagykövetével

2017. október 24-én Strasbourgban Tőkés László EP-képviselő Harry Tsenggel, a Kínai Köztársaság (Tajvan) brüsszeli nagykövetével találkozott.

összesen: 1455 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010