hírek

2023. október 12. csütörtök

MTI: Elutasította a román legfelsőbb bíróság Tőkés László fellebbezését kitüntetésének visszavonása ügyében

Elutasította a román legfelsőbb bíróság Tőkés László fellebbezését a Románia Csillaga állami kitüntetését visszavonó elnöki rendelet megsemmisítése ügyében – írta a jogerős bírósági döntésre hivatkozva szerdán az Agerpres. Kincses Előd ügyvéd az MTI-nek elmondta: az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak az ügyben.
2023. október 10. kedd

Tollal a közjó szolgálatában

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület legészakibb egyházmegyéjében, a nagybányaiban 2023. október 3-án tartották meg a soros lelkészértekezletet, aminek a Magyarlápos városa melletti település, Domokos egyházközsége adott othont. Ez alkalommal a KREK volt püspöke, Tőkés László hirdett igét, majd egy egyháztörténeti előadást is tartott, illetve bemutatta Varga Károly ny. esperes most megjelent kötetét, amelyhez ő maga írt előszót Tollal a közjó szolgálatában címmel. Ezt tesszük közzé az alábbiakban.
2023. október 7. szombat

Az aradi vértanúkra emlékezett a nemzeti-polgári oldal Nagyváradon

Az előző évekhez hasonlóan az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Szövetség Szacsvay Imre, az 1849-es Országgyűlés mártír jegyzője szobránál tartott megemlékezést Nagyváradon, október 6-án, az aradi vértanúk emléknapján. Jelen volt az EMNT alapító elnöke, Tőkés László, valamint az EMSZ országos ügyvezető elnöke, Csomortányi István.
2023. október 6. péntek

Igehirdetés, előadás, könyvbemutató a nagybányai egyházmegyében

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület legészakibb egyházmegyéjében, a Nagybányai Református Egyházmegyében 2023. október 3-án tartották meg a soros lelkészértekezletet, aminek a Magyarlápos melletti település, Domokos egyházközsége volt a házigazdája. Székely Zsolt lelkészértekezleti elnök Tőkés Lászlót, a KREK volt püspökét hívta meg az értekezletet megelőző istentiszteleten való szolgálatra, felkérve, hogy az igehirdetés után tartson előadást is a jelenlévőknek.
2023. szeptember 21. csütörtök

Tőkés László a Temesvári Magyar Napokon

A szervező Várbástya Egyesület meghívottjaként Tőkés László egykori temesvári református lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke, az Európai Parlament volt tagja és alelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke beszédet mondott a VIII. Temesvári Magyar Napok (2023. szeptember 20–24.) nyitógáláján. Alább olvasható:
2023. szeptember 21. csütörtök

Megnyitották az új tanévet a Partiumi Keresztény Egyetemen

Szeptember 19-én tartották meg Nagyváradon a Partiumi Keresztény Egyetem 2023–2024-es tanévének ünnepi megnyitóját. A hagyományokhoz híven az ünnepi beszédek, illetve az elsőévesek fogadalomtételének helyszíne a felsőoktatási intézmény díszterme volt, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület egykori székházában.
2023. szeptember 18. hétfő

A budapesti demográfiai csúcson

Minden idők legnagyobb demográfiai csúcstalálkozójára került sor 2023. szeptember 14–15-én a magyar fővárosban.
2023. augusztus 28. hétfő

Per a magyarellenes politika leküzdéséért

Interjú Tőkés Lászlóval az érdemrend visszaszerzéséről, a román–magyar összefogásról és magyar–magyar kiszorítósdi politikáról
2023. augusztus 1. kedd

Célba ért a 11. Szent László Napokon a Kárpátalján élőknek gyűjtött adomány

Július 31-én ért célba a június 19–25. között lezajlott nagyváradi Szent László Napok idején a Kárpátalján élőknek gyűjtött adomány – a nagyváradi és környékbeli lakosok, illetve a kulturális fesztiválra távolabbi vidékekről érkezettek által összeadott pénzadományokból megvásárolt élelmiszereket, valamint higiéniai termékeket a Szent László Egyesület önkéntesei juttatták el a Beregszászi Diakóniai Központhoz, valamint a Beregszászi járáshoz tartozó Bene község önkormányzatához.
2023. július 22. szombat

Tőkés László tusnádfürdői beszéde 2023-ban

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke idén is együtt tartott fórumot Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján, nagy érdeklődéstől kísérve. A Petőfi Színpadra Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottsága elnöke, a 32. kiadásához érkezett Tusványos egyik alapítója kísérte fel az előadókat, köszöntve a Székelyföldről, Erdélyből és a Partiumból, illetve a Kárpát-medence minden sarkából, de azon túlról is érkezett érdeklődőket. A püspök beszéde alább olvasható.

összesen: 2013 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010