hírek

2021. szeptember 6. hétfő

„Magyarország biztos pont a jelenlegi, bizonytalan világban”

A Polgári Magyarországért Alapítvány hagyományos kötcsei rendezvényét, a Polgári Pikniket a tavaly nem tartották meg a koronavírus-járvány miatt, ám a helyzet azóta javult annyit, hogy az idén megrendezhették a Somogy megyei település Dobozy-kúriáján.
2021. szeptember 1. szerda

Emkléktáblát állítottak Tőkés Istvánnak

Az unokák kezdeményezésére emléktáblát állítottak dr. Tőkés Istvánnak a kolozsvári épületegyüttesben, ahol élt és alkotott a néhai egyetemi tanár, az Erdélyi Református Egyházkerület egykori főjegyzője.
2021. augusztus 27. péntek

Nemzeti ünnep Cigándon

Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke augusztus 20-a, Magyarország nemzeti és hivatalos állami ünnepe előtt meghívást kapott Cigándra (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) az önkormányzat által az államalapítás és az államalapító I. István király emlékére, valamint az nemzeti összetartozás kifejezésére rendezett kétnapos ünnepre.
2021. augusztus 27. péntek

Szőcs Gézának emléktáblát állítottak egykori bajtársai Kolozsváron

A tavaly novemberben elhunyt Szőcs Géza Kossuth-díjas és József Attila-díjas költőről, nemzet- és kisebbségpolitikusról is megemlékeztek az idei Kolozsvári Magyar Napokon: három eseményt is szerveztek a tiszteletére. Emléktáblát avattak a Schütz János (ma Cișmigiu) utca 1. szám alatt, a költő egykori lakhelyén: Kolozsi Tibor szobrászművész alkotását augusztus 21-én leplezték le.
2021. augusztus 12. csütörtök

ÁLLÁSFOGLALÁS Ludovic Orban PNL-elnök magyarellenes nyilatkozata tárgyában

Az EMNT felszólítja az RMDSZ-t, hogy kérjen elégtételt a PNL-től Ludovic Orban magyarellenes nyilatkozatáért. Ezzel együtt panaszt tesz az ET-nél annak tárgyában.
2021. július 23. péntek

ÚJRAINDÍTÁS – MEGÚJULÁS

Tőkés László megnyitóbeszéde a sátoraljaújhelyi Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetemen
2021. július 22. csütörtök

Megkezdődött Sátoraljaújhelyen a Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetem

A 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (közismert nevén a Tusványos) ugyan idén is elmaradt, ám szervezői gondoskodtak arról, hogy a koronavírus-járvány ne szabjon gátat a nemzetpolitikai párbeszédnek, a nemzetben való, Kárpát-medencei együttgondolkodásnak.
2021. július 8. csütörtök

NYILATKOZAT a magyarországi gyermekvédelmi törvény ügyében

Mély megdöbbenéssel és jogos felháborodással követjük nyomon annak az eszkalálódó magyarellenességnek a megnyilatkozásait, amely a 2021. június 15-én elfogadott magyar gyermekvédelmi törvényt övezi. Az Európai Unió intézményeinek „liberális gőzhengerei ismét elindultak Magyarország ellen” – állapította meg OrbánViktor miniszterelnök. Szijjártó Péter külügyminiszter európai balliberális „véleményterrornak” minősítette a pedofíliaellenes törvénnyel szembeni nemtelen támadásokat.
2021. július 4. vasárnap

Marosvásárhelyen is bemutatták az EMNT demokráciaközpontjainak elmúlt tíz évéről szóló kötetet

A marosvásárhelyi Bolyai téri Unitárius Egyházközség tanácstermében mutatták be a "Magyarnak lenni jó! – Az EMNT Demokrácia-központok 10 éve" című kötetet (a nyelvtanilag helyes alcím ez lenne: Az EMNT demokráciaközpontjainak tíz éve), amely a honosítási folyamat elmúlt egy évtizedébe, valamint az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács tevékenységébe enged bepillantást.
2021. június 14. hétfő

Átadták a Tőkés László Alapítvány 2020. évi díját Kisvárdán

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke kapta meg a 2020-as Tőkés-díjat. Az elismerést a Tőkés László Alapítvány nyilvános kuratóriumi ülésen adták át 2021. június 13-án a kisvárdai református templomban, egy ünnepi istentiszteletet keretében.

összesen: 1850 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010