hírek

2021. november 2. kedd

Csöndes, öntudatos emlékezés egy felszámolt magyar temetőre

Imádkozni gyűltek össze a hívek az egykori nagyváradi Olaszi temetőben hétfőn kora este az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) által immár mintegy másfél évtizede rendre megszervezett hagyományos megemlékezésen.
2021. október 26. kedd

Bagdy Emőke átvette Kisvárdán a Tőkés László Alapítvány idei díját

„Bagdy Emőke a maga területén ugyanazt a szolgálatot végzi, amit mi, lelkipásztorok. A hitet és a szakmai szolgálatot szerves összefüggésben éli meg és gyakorolja, a munkája során a boldogságkeresés útján nap mint nap elvezeti az embereket Istenhez” – mondotta a kisvárdai díjátadón Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.
2021. október 24. vasárnap

Tőkés László Mezőtúron mondott ünnepi beszédet

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr városa is megrendezte a hagyományos megemlékező ünneplést.
2021. október 17. vasárnap

Újraválasztották Csomortányi Istvánt az EMNP elnökének – Tőkés László üzenete a küldöttgyűléshez

A koronavírus-járvány súlyosbodására való tekintettel hét különböző helyszínen egyidőben (Nagyváradon, Szatmárnémetiben, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Kézdivásárhelyen, Csíksomlyón és Homoródfürdőn) online, élő kapcsolás formájában tartotta meg 9. Országos Küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Néppárt.
2021. október 12. kedd

Zajzoni Rab István-díjat kapott Brassóban Tőkés László

2021. október 10-én a brassói magyar evangélikus-lutheránus templomban ünnepi istentisztelet keretében osztották ki az idei Zajzoni Rab István-díjakat. A névadó csángó költő, író, szerkesztő 1832-ben született a hétfalusi Zajzonban, fiatalon hunyt el Brassóban, 1862-ben.
2021. október 11. hétfő

A magyar nyelvű gazdasági képzést ünnepelték a PKE-n

Könyvbemutatóval, visszaemlékező beszélgetéssel, előadásokkal ünnepelték október 7-én Nagyváradon, hogy a Partiumi Keresztény Egyetem révén immár 25 éve létezik magyar nyelvű gazdasági képzés Romániában.
2021. október 7. csütörtök

Látogatás a PKE gólyatáborába

Tőkés László, a Pro Universitate Partium Alapítvány elnöke Tolnay Istvánnal, az alapítvány alelnökével együtt az idén is meglátogatta a Partiumi Keresztény Egyetem elsőéves hallgatóinak gólyatáborát, melyet a festői szépségű Magyarremete község Turul Panziójában tartottak.
2021. október 7. csütörtök

„S keressen fel küzdelminkben az aradi tizenhárom”

A nagyváradi magyar polgári oldal idén is megemlékezett az 1848–49-es forradalom és szabadságharc mártírjairól – az aradi tizenhármakról és más vértanúkról – október 6-án, a kivégzések évfordulóján.
2021. október 6. szerda

Tanévnyitót tartottak a Partiumi Keresztény Egyetemen

Az egyetemi templomként is szolgáló nagyvárad-újvárosi református templomban megrendezett ünnepéllyel nyílt meg a Partiumi Keresztyén Egyetem 2021/2022-es tanéve. Az új erőre kapott vírusjárványnak betudhatóan jobbára csak a gólyák, azaz az elsőéves hallgatók, az oktatók és a meghívottak vettek részt. Jelen volt Tőkés László püspök, az egyetem alapító elnöke is.
2021. október 5. kedd

Kincses Előd 80 éves

A nyárádmenti Eheden található kúriáján, családja és barátai népes közösségében köszöntötték 2021. október 2-án, 80. születésnapján Kincses Előd ügyvédet, polgár- és emberjogi harcost, közírót, jogi szakírót.

összesen: 2018 db | 10 db/oldal

első vissza 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010