2021. december 4. szombat

Újabb román–magyar konferenciát szervezett az EMNT

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Reconstructio Egyesület – a Bethlen Gábor Alap támogatásával – idén is megszervezte immár hagyományossá vált román–magyar konferenciáját – a koronavírus helyzetre való tekintettel és a tavalyi évhez hasonlóan az online térben.
2021. december 2. csütörtök

Rövid idő alatt ezer aláírást gyűjtött Nagyváradon a városvédő polgári oldal

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt kiáll a Nagyvárad történelmi belvárosában, az Ezredévi emléktéren tervezett kisajátítások és bontások ellen.
2021. november 26. péntek

Tőkés László: „Romániában dühöng a politikai és erkölcsi balkanizmus”

Kolozsváron ülésezett péntek délután az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács választmánya. Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót Tőkés László, az EMNT elnöke és Sándor Krisztina ügyvezető elnök a szervezet kolozsvári székházában.
2021. november 24. szerda

Fővárosi megbeszélés

November 22-én kötetlen baráti találkozásra került sor Budapesten Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, valamint Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnöke és Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter között.
2021. november 24. szerda

Schöpflin György halálára

Életének 82. évében elhunyt Schöpflin György egyetemi tanár, politológusprofesszor, aki 2004 és 2019 között volt a Fidesz európai parlamenti képviselője.
2021. november 17. szerda

Nagyváradi aláírásgyűjtés az épített örökség és a hagyományos városkép védelmében

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt kiáll a Nagyvárad történelmi belvárosában, az Ezredévi emléktéren tervezett kisajátítások és bontások ellen, s ehhez kéri a polgárok elvi támogatását és kézjegyét. A már meg is indított aláírásgyűjtés indokáról és ügymenetéről tartott sajtótájékoztatót november 17-én délben a város főutcáján Tőkés László, az EMNT elnöke és Szilágyi Zsolt, az EMNP külügyi- és nemzetpolitikai kabinetjének vezetője.
2021. november 16. kedd

Interjú a Magyar Hírlapban

A Budapesten megjelenő Magyar Hírlap mai, 2021. november 16-i számában interjú jelent meg Tőkés Lászlóval Egyházaink feladata kiállni nemzetünkért címmel, Deme Dániel tollából. Az interjú az alábbiakban olvasható.
2021. november 11. csütörtök

Megbeszélés a külügyminisztériumban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbízásából Sztáray Péter, a budapesti Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára november 3-án a minisztériumban fogadta Tőkés Lászlót és Izsák Balázst, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács elnökeit.
2021. november 5. péntek

R É S Z V É T N Y I L V Á N Í T Á S

Király Károly halála kapcsán
2021. november 3. szerda

Tőkés László brassói igehirdetése

2021. október 10-én a brassói magyar evangélikus-lutheránus templomban ünnepi istentisztelet keretében osztották ki az idei Zajzoni Rab István-díjakat. A vasárnap délelőtti alkalomra meghívott igehirdető és egyben az egyik díjazott Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke volt. Az itt és ekkor elhangzott prédikáció szerkesztett szövegét az alábbiakban tesszük közzé.

összesen: 2018 db | 10 db/oldal

első vissza 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 következő utolsó