2021. május 25. kedd

Püspökké szentelték Balog Zoltánt, a Dunamelléki Református Egyházkerület megválasztott lelkészi elöljáróját

Pünkösdhétfőn püspökszentelési ünnepség helyszíne volt a nagykőrösi református templom, amelynek gyülekezetéhez Arany János is tartozott 1851 és 1860 között, itteni tanárkodása éveiben.
2021. május 23. vasárnap

Megemlékezést tartottak Nagyváradon Rhédey Lajos szobránál

Születésének 260., halálának 190. évfordulóján megemlékezést tartott gróf Rhédey Lajos aranysarkantyús vitéz, császári és királyi kamarás, országgyűlési követ, bihari és beregi főispáni helytartó nagyváradi szobránál az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Egyesület. A tisztelgők között volt Tőkés László püspök is, az EMNT elnöke.
2021. május 21. péntek

ÜZENET A MÚLTBÓL A JELENBE

Tőkés László református lelkipásztornak a diktatúra rombolását bemutató 1986-os tanulmányáról
2021. május 12. szerda

Elölről kezdődik a pereskedés Tőkés László visszavont román állami kitüntetése miatt

A román Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék elfogadta Tőkés László fellebbezését, és arra kötelezte szerdán a Bukaresti Táblabíróságot, hogy tárgyalja újra a püspök állami kitüntetését megvonó elnöki rendelet jogszerűségét.
2021. május 1. szombat

Magyarnak lenni jó!

Nemrég mutatták be a csíkszeredai Lázár-ház dísztermében szervezett, könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón a frissen megjelent Magyarnak lenni jó! – Az EMNT Demokrácia-központok 10 éve című kötetet.
2021. április 28. szerda

Döntött az EJEB: a székely zászló nem reklámzászló!

A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) 2021. április 27-én hirdetett ítéletet az úgynevezett „TŐKÉS kontra ROMÁNIA” ügyben, a felperes javára.
2021. április 21. szerda

Tőkés László: „Tettekkel bizonyítottuk a nemzet iránti elkötelezettségünket!”

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács a csíkszeredai Lázár-ház dísztermében szervezett könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót, amelynek keretében bemutatták a frissen megjelent Magyarnak lenni jó! – Az EMNT Demokrácia-központok 10 éve című kötetet.
2021. április 2. péntek

Húsvéti üzenet

Kiáltásom halld meg, Isten!
2021. március 19. péntek

Emlékezés és emlékeztetés a fekete március évfordulóján

A tragikus emlékű marosvásárhelyi fekete március 31. évfordulóján hadd idézzük az áldott emlékű Sütő András előszavát, amelyet Kincses Előd Marosvásárhely fekete márciusa című könyvének első kiadásához írt, 1990-ben: „A marosvásárhelyi magyarellenes pogrom fő bűnösei nem ismeretlenek. Kilétük fölfedését egyelőre hatalmi székből tudják akadályozni. Nem sokáig. (…) az igazságot csak átmenetileg lehet meghamisítani. Ugyanezt mondhatjuk el a júniusi bukaresti bányászakcióról is. A forgatókönyv szinte azonos volt.”
2021. március 18. csütörtök

A román államelnöki hivatalban tudomásul vették…

2021. február 22-én Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke sajtónyilatkozatban hívta fel a figyelmet az 1989. December 21. Egyesület állásfoglalására.

összesen: 2006 db | 10 db/oldal

első vissza 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 következő utolsó