hírek

2019. december 13. péntek

TEMESVÁR 30: elkezdődött az EMNT által szervezett emlékhét

A rendezvénysorozat első napján egyházi szimpóziumot tartottak, a 89-es eseményekről szóló visszaemlékezések hangzottak el, valamint felavatták Újvárossy Ernő emléktábláját is.
2019. december 11. szerda

Diákfórum: Temesvár a forradalomban

A Temesvári Nyugati Egyetem szervezésében került sor idén arra a fórumsorozatra, amely az 1989-es romániai rendszerváltás után a temesvári egyetemi hallgatóknak akarta bemutatni azt, mi is történt három évtizede, hiszen a legtöbbjük nemhogy nem emlékezhet rá, de nem is élt még akkor.
2019. december 10. kedd

TEMESVÁR 30

Emlékhét a temesvári forradalom kitörésének 30. évfordulóján – 2019. december 12–16.
2019. december 7. szombat

Tőkés László pert nyert az őt magyar kémnek és hazaárulónak nevező egykori román titkosszolgálati vezetők ellen

Másodfokon megnyerte a rágalmazás és hitelrontás miatt indított pert Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, aki még európai parlamenti képviselőként fordult az igazságszolgáltatáshoz annak érdekében, hogy ítéljék el az 1989-es rendszerváltozásban betöltött szerepét elvitató, őt a nagy nyilvánosság előtt hazaárulónak és felbérelt diverzánsnak, ügynöknek és kémnek nevező tartalékos tiszteket.
2019. december 6. péntek

Halványul a kollektív emlékezet

A mi forradalmunk – Elmesélt történelem, Temesvár ’89 címmel rendeztek egy jubileumi megemlékező konferenciát 2019. december 5-én a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen a harminc évvel ezelőtti történelmi, sorsfordító események felidézésével.
2019. december 3. kedd

Temesvár: nagyszabású emlékhetet szerveznek a forradalom 30. évfordulójára

A temesvári forradalom 30. évfordulója alkalmából szervez nagyszabású, számos eseményt magába foglaló programsorozatot az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács. Erről Toró T. Tibor, az esemény főszervezője és Kása Zsolt, az EMNT országos alelnöke tájékoztatták a sajtó képviselőit a Bánság fővárosában.
2019. december 3. kedd

Jótékonysági gálaestet szervezett a NAC és az MPE Nagyváradon

A Nagyváradi AC utánpótlás-nevelő labdarúgó-egyesület és a Magyar Polgári Egyesület jótékonysági gálaestet szervezett november végén a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A NAC Labdarúgó Egyesület, amelyet 2018 elején alapítottak lelkes nagyváradi magyar szülők, a névválasztással és zöld-fehér színeivel is felelevenítette az 1910-ben alakult Nagyváradi Atlétikai Club szellemiségét.
2019. december 1. vasárnap

Temesvár 30 – a kerek évforduló a román–magyar kapcsolatok tükrében

A Temesvári Műszaki Egyetem Központi Könyvtárának amfiteátrumában szervezte meg – hetedik alkalommal, november 29-én – az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács az immár hagyományosnak számító román–magyar konferenciáját.
2019. november 26. kedd

Román–magyar konferencia lesz Temesváron

Az 1989-es romániai forradalom 30. évfordulója alkalmából Temesváron szervezi meg november 29-én, a Temesvári Műszaki Egyetem Központi Könyvtárának K1-es amfiteátrumában (Vasile Pârvan sugárút, 2B szám) az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács – a Reconstructio Egyesülettel közösen – immár hagyományosnak számító román–magyar konferenciáját.
2019. november 25. hétfő

Emlékezés a temesvári forradalomra a Reménység Szigetén

A keresztény egyházi év advent első vasárnapjával kezdődik és a következő év első adventi vasárnapját megelőző vasárnappal zárul. Ez a vasárnap a katolikusoknál Krisztus Király ünnepe, a reformátusoknál az örökkévalóság, vagy másként: az örök élet vasárnapja. Idén november 24-ére esett.

összesen: 1826 db | 10 db/oldal

első vissza 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 következő utolsó

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010