2021. március 17. szerda

Tőkés László ünnepi beszéde 2021. március 15-én

Kegyelem néktek és békesség Istentől! Hölgyeim és Uraim! Honfitársaim! Kedves Testvéreim!
2021. március 16. kedd

„Rabok legyünk vagy szabadok?”

Barátságtalan, esős, hideg időben, a koronavírus-járvány tetézte korlátozások szorításában, de azok tudatos tiszteletben tartásával kezdődött az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt ünnepi megemlékezése 2021. március 15-én Nagyváradon.
2021. március 12. péntek

Magasban tartják a székely szabadság zászlaját

Kolozsváron tartott sajtótájékoztatót Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Ferencz Csaba, a Székely Nemzeti Tanács alelnöke és Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt külügyi és nemzetpolitikai bizottságának elnöke, valamint interneten becsatlakozott Erika Casajoana Daunert katalán politikus is. Az esemény apropóját a március 10-i Székely Szabadság Napja és az SZNT nemzeti régiók védelméről szóló európai polgári kezdeményezése adta.
2021. március 8. hétfő

A katalán EP-képviselők mentelmi jogának megvonása ellen

Az Európai Parlament jogi bizottságának 2021. február 23-i ülésén spanyol baloldali képviselők aktív közreműködésével többségi döntés született, amelynek lényege: az unió törvényhozása tűzze napirendjére három katalán EP-képviselő mentelmi jogának megvonását.
2021. március 2. kedd

„Kiket kiirtott az idő gazul”

Nagyváradon ebben az évben is a volt református püspöki palotában, azaz a mai Partiumi Keresztény Egyetem belső udvarában található emléktáblánál tartottak rövid tisztelgő múltidézést a kommunizmus áldozatainak magyar emléknapján.
2021. február 23. kedd

N Y I L A T K O Z A T az 1989. December 21. Egyesület állásfoglalása tárgyában

Az 1989. December 21. Egyesület Igazgatótanácsa (Consiliul Director al Asociației „21 Decembrie 1989”) röviddel ezelőtt testületileg foglalt állást annak a sokkoló eseménynek a tárgyában, hogy Ion Stelian román igazságügyminiszter azt a Rǎzvan-Horațiu Radu jogászt nevezte ki a tárca főtitkári tisztségébe, aki 2011-ben, az ún. Vlase-ügyben és más esetekben az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) delegált román kormánymegbízottként („agent guvernamental”) részrehajló módon fogta pártját az 1989 decemberében tömeggyilkosságokat elkövető bűnözőknek.
2021. február 15. hétfő

Válaszlevél érkezett az Európai Bizottságtól

Mint arról a múlt hónap végén hírt adtunk, Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, az Európai Parlament volt alelnöke és több cikluson át tagja levélben fordult az Európai Bizottság egyik alelnökéhez, Vera Jourovához azt követően, hogy az Európai Unió „kormánya” 2021. január 14-én úgy döntött: nem kezdeményez törvényhozási eljárást a több mint egymillió aláírással megtámogatott Minority SafePack Initiative (MSPI) nevű európai polgári kezdeményezés nyomán.
2021. február 11. csütörtök

Farkas Árpád halálára

Szomorú hír járta be a világot az elmúlt napokban. Életének 77. évében február 7-én elhunyt FARKAS ÁRPÁD költő, az erdélyi magyar irodalom egyik legjelentősebb reprezentánsa. 10-én helyezték örök nyugalomra Sepsiszentgyörgyön, az új szemerjai temetőben.
2021. február 3. szerda

Egy levélváltás kisebbségügyben

Dr. Gilbert Fayl, a Global Round Table elnöke január 19-én levélben kereste meg Tőkés László volt EP-képviselőt, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökét, amelyben a következőket írta:
2021. február 3. szerda

Újabb lehetőség nyílik nemzeti közösségeink védelmére!

Azáltal, hogy a hét elejére immár nyolc európai országban is összegyűlt a szükséges mennyiségű támogatói aláírás, a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése újabb lehetőséget teremthet ahhoz, hogy Európa kisebbségi közösségei, illetve nemzeti régiói valós védelemben részesüljenek.

összesen: 2006 db | 10 db/oldal

első vissza 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 következő utolsó