2012. október 17. szerda

A regionalizáció kiút a válságból

Románia központosított államhatalmi rendszerének újragondolására, a decentralizáció szükségességére hívta fel a figyelmet Tőkés László európai parlamenti képviselő azon a sajtótájékoztatón, amelyet az Európai Néppárt bukaresti kongresszusa alkalmából tartott a román parlament épületében, 2012. október 17-én. Véleménye szerint az ország addig nem fog kilábalni a gazdasági válságból, amíg a regionalizáció nem valósul meg.
2012. október 16. kedd

Megjegyzések az RMDSZ Bihar megyei szervezetének jelöltállító küldöttgyűléséhez

Tőkés László előző királyhágómelléki püspök megdöbbenéssel értesült annak híréről, hogy az RMDSZ Bihar megyei szervezetének jelöltállító küldöttgyűlése "Ambrus Ferenc püspöki tanácsost indítja az RMDSZ támogatásával a nagyvárad-belvárosi, 9. számú egyéni képviselői választókerületben".
2012. október 16. kedd

A Petíciós Bizottság előtt a szlovák állampolgárságuktól megfosztott felvidéki magyarok ügye

Tőkés László európai parlamenti képviselő brüsszeli irodája 2012.október 15-én hivatalos úton terjesztette a Petíciós Bizottság elé a szlovák állampolgárságuktól alkotmányellenes és diszkriminatív módon megfosztott felvidéki magyarok ügyében született petíciót.
2012. október 7. vasárnap

Tőkés László nyilatkozata a választás szabadságáról

\"Igazán ideje volna, hogy a választás szabadságának demokratikus jogával élve, végre fordítsunk a kommunista diktatúra visszahúzó örökségével küszködő országunk sorsán, és – ezzel együtt – az erdélyi magyarság társadalmi és politikai életében is dűlőre vigyük a tényleges és teljes demokratikus rendszerváltozást\" - fogalmaz Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, a 2012. október 7-i nyilatkozatában.
2012. október 7. vasárnap

Mester és tanítványai - Kiállítás a PMMC szervezésében

A nyári szünet után, péntek délután gazdag programkínálattal nyitotta meg évadját a Partiumi Magyar Művelődési Céh (PMMC).
2012. október 3. szerda

Orbán Viktor beszéde a Bocskai István-díj átvételekor

"Ha fontos és nagy dolgokat akarsz csinálni, akkor a Jóisten meg adja hozzá az eszközöket, hogy a jó és nagy dolgokat megcsinálhasd" - mondotta Orbán Viktor, a nemzet miniszterelnöke 2012. október 3-án, Marosvásárhelyen.
2012. október 3. szerda

Tanévnyitó a Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetemen

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem első tanévnyitójának tizenkettedik évfordulója alkalmából, 2012. október 3-án évnyitóval egybekötött Egyetemi Napot tartottak a marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar aulájában.
2012. szeptember 28. péntek

Megkezdődött az új tanév a Partiumi Keresztény Egyetemen

2012. szeptember 28-án, a nagyvárad-újvárosi református templomban tartotta tanévnyitó ünnepségét a Partiumi Keresztény Egyetem. Az intézmény keresztény szellemiségéhez híven, a tanévet istentisztelettel nyitották meg.
2012. szeptember 26. szerda

A "kis lépések" politikájának is köszönhető: a parlament elutasította a Székelyföld autonómiáját célzó törvénytervezetet

Húsz évvel a Kolozsvári Nyilatkozat és a Szent Mihály-templomi eskütétel után, mintegy bizarr évfordulós „ajándék” gyanánt Románia Szenátusa érdemi vita nélkül, szinte teljes egyhangúsággal söpörte le az asztalról a Székelyföld autonómiáját célzó törvénytervezetet.
2012. szeptember 24. hétfő

A gyantai vérengzés áldozataira emlékeztek

Az 1944. szeptember 24-i, gyantai vérengzés negyvenkilenc áldozatára emlékeztek az elmúlt hét végén a Fekete-Körös völgyi település református templomában. Igét hirdetett Erdélyi Géza felvidéki nyugalmazott református püspök, megemlékező beszédet mondott Tőkés László európai parlamenti képviselő, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület előző püspöke.

első vissza 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 következő utolsó