2012. szeptember 22. szombat

Peticióval a felvidéki magyarokért

2012. szeptember 20-án Lomnici Zoltán alkotmányjogász, az Emberi Méltóság Tanácsának (EMT) elnöke, a Legfelsőbb Bíróság volt vezetője sajtóértekezleten jelentette be, hogy petíciót nyújt be az Európai Parlamenthez, a Szlovákiában állampolgárságuktól alkotmányellenes módon megfosztott felvidéki magyar polgárok ellenében elkövetett súlyos jogsértések ügyében.
2012. szeptember 13. csütörtök

Véget kell vetni az ezideig zajló "politikai szappanoperának"

Az Európai Néppárt kezdeményezésére az Európai Parlament plénumán megrendezett vitához hozzászólva, Tőkés László az alábbi írásbeli nyilatkozatot nyújtotta be a romániai politikai helyzet tárgyában.
2012. szeptember 11. kedd

A Székely Mikó Kollégium ügye az EP-ben

Az EP mai, strasbourgi munkanapján Tőkés László napirend előtti felszólalásában vetette fel ismét a Székely Mikó Kollégium ügyét. A szeptember elsejei, sepsiszentgyörgyi tiltakozó nagygyűléssel a kassai \"alkotmánymenetet\" állította párhuzamba, az erdélyi és a felvidéki magyarság elleni román és szlovák többségi kormánypolitika állandó megfigyelés (am. monitoring) alá helyezését kérve a Parlamenttől és a Bizottságtól.
2012. szeptember 10. hétfő

Egyházak szerepvállalása a gazdasági válság kezelésében: szolidaritás és felelősség

2012. szeptember 6–7-én, az Európai Néppárt (ENP) két olasz tagpártjának a meghívására az Európai Parlament Néppárti Frakciójának Elnöksége Firenzében tartotta kihelyezett bővített ülését, illetve hagyományos, évenkénti tanulmányi napjait.
2012. szeptember 6. csütörtök

Viviane Reding válasza Tőkés Lászlónak a Mikó kollégium visszaállamosítása kapcsán

Amint azt már hírül adtuk, 2012. június 10-én Tőkés László EP-képviselő levélben kereste meg Viviane Redinget, az Európai Bizottság alapjogi biztosát a Székely Mikó Kollégium botrányos visszaállamosítása és a restitúciós bizottság szabadságvesztésre ítélt tagjainak az ügyében.
2012. szeptember 3. hétfő

Tőkés László a nagybányai művésztelep vendége volt

2012. szeptember 2-án, vasárnap délután ünnepélyes keretek között nyitotta meg Felsőbányán idei, sorrendben tizenhetedik alkotótáborát a Nagybánya Művésztelep. Az eddigiektől eltérően, ez alkalommal nem a református, hanem a helybéli római katolikus templomban került sor az eseményre, az ökuménia szellemében.
2012. szeptember 2. vasárnap

Tőkés László beszéde az Igazság Napján

Tőkés László: „Joggal mondják azt, hogy amíg Romániában ilyen korrupció van, mint amilyen az ingatlanügyek hátterében is, addig ne is álmodjon Románia a schengeni csatlakozásról”. Romániának mindenekelőtt teljesítenie kell az európai csatlakozáskor vállalt kötelezettségeit, és vissza kell szolgáltatnia az egyházak elkobzott vagyonát – hangoztatta az európai parlamenti képviselő 2012. szeptember elsején, az Igazság Napján.
2012. szeptember 1. szombat

Együtt Erdélyért, új egységben!

Az erdélyi magyarok hallgattak a magyar történelmi egyházak, civil szervezetek és politikai pártok hívószavának és részt vettek a Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása és a restitúciós bizottság tagjainak börtönbüntetése ellen szervezett tiltakozó erődemonstráción 2012. szeptember elsején, Sepsiszentgyörgyön.
2012. augusztus 27. hétfő

Tőkés László felhívása: "Ne engedjünk '89-ből!"

„Kísértet járja be Romániát: a kommunizmus kísértete” – írhatnánk át Marxot. A XXI. századi egységesülő Európa egyik tagországában feltámadt a múlt: a kommunisták és örököseik ismét a totális hatalomátvételt tűzték ki célul, az ország Alkotmányát, a törvényeket és szabályokat megsértve minden hatalmi ágat a kezükbe akarnak kaparintani.
2012. augusztus 9. csütörtök

A Szigorúan ellenőrzött életek című dokumentumfilm ősbemutatójának margójára

A Szigorúan ellenőrzött életek című dokumentumfilm ősbemutatóját láthattuk a 23. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. Kabay Barna és Petényi Katalin filmje a kommunizmus terrorját megszenvedett erdélyi egyházak, magyar közösségek sorsát eleveníti meg balladai hangvételben.

első vissza 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 következő utolsó