2020. szeptember 20. vasárnap

NYILATKOZAT ÉS FELHÍVÁS a romániai önkormányzati választások tárgyában

Az utóbbi időben templomaink és iskoláink – lásd Reményik Sándor vonatkozó versét – gyakran szolgálnak helyszínéül a szinte leplezetlen választási és pártpropagandának.
2020. szeptember 18. péntek

Levél a brit trónörökösnek

Egy nemrég elkészült kisfilmben Károly walesi herceg (Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor, Prince of Wales), Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának trónörököse arra biztatja a romániaiakat, hogy a koronavírus-járvány idején fedezzék fel saját hazájuk látványosságait, hagyományait, ízeit.
2020. szeptember 16. szerda

Állásfoglalás a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) körül zajló kultúrvita tárgyában

Megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ügyében zajló politikai konfrontáció Magyarországról a határon túlra is átterjedt.
2020. szeptember 14. hétfő

NYILATKOZAT a 2020. szeptemberi önkormányzati választások tárgyában

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke az alábbi nyilatkozatot adta ki Nagyváradon, 2020. szeptember 14-én.
2020. augusztus 30. vasárnap

Az új magyar egységet méltatták kampányindítójukon az EMSZ vezetői

Agyagfalván, az 1848-as székely nemzetgyűlés emlékművénél tartotta székelyföldi kampányindítóját az Erdélyi Magyar Szövetség augusztus 28-án.
2020. augusztus 28. péntek

Izsák Balázs kapja az idén a Tőkés-díjat

A kisvárdai székhelyű Tőkés László Alapítvány kuratóriuma 26. alkalommal ítélte oda a Tőkés-díjat, melyet a tervek szerint szeptember 20-án adnak át a kisvárdai református templomban – adta hírül a SZON című Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál.
2020. augusztus 28. péntek

A totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja

Minden évben augusztus 23-án tartják a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapját, arra emlékezve, hogy 1939-ben ezen a napon írták alá a Molotov–Ribbentrop-paktumot.
2020. augusztus 16. vasárnap

Tőkés László harminc éve folyamatosan nagyváradi lakos, és ezen nem szándékozik változtatni

Augusztus 13-án Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke nagyváradi otthonában fogadta az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi/bihari képviselőit a közelgő helyhatósági választásokra való tekintettel, az általa vezetett EMNT teljes támogatásáról biztosítva jelöltjeiket. Ez alkalommal ő maga is aláírta a helybéli és a megyei néppárti önkormányzati jelöltek támogatói íveit.
2020. augusztus 7. péntek

Levél a KMAT tagszervezeteihez

Mint ismeretes, Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke levélben fordult két európai uniós tagállam, Horvátország és Szlovénia kormányfőihez, Andrej Plenkovichoz és Janez Jansához, a személyes ismeretség okán is. Mindkettőjüket arra kérte, hogy a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezés ügyében újraindult aláírásgyűjtéshez adjanak meg minden lehetséges segítséget, támogatást, különös tekintettel arra, hogy országaikban eddig alacsony volt a hozzájárulás.
2020. július 30. csütörtök

Levél baráti kormányfőknek

összesen: 2006 db | 10 db/oldal

első vissza 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 következő utolsó