2011. június 16. csütörtök

Protestáns egyházi vezetők Brüsszelben

Tőkés László vallási ügyekért is felelős EP-alelnök 2011. június 15-én Brüsszelben fogadta a magyarországi protestáns egyházi vezetők Brüsszelben tartózkodó küldöttségét. A delegáció az Európai Egyházak Konferenciája (Conference of European Churches − CEC) képviseleti irodájának a szervezésében látogatott az európai fővárosba.
2011. június 15. szerda

Hálaadás a magyar EU-elnökség záróünnepélyén

2011. június 14-én délután, a brüsszeli Saint Michael és Saint Gudula katedrálisban került sor arra, a „Mise Európáért” elnevezésű templomi ünnepélyre, mely a soros magyar EU-elnökség áldásaiért és eredményeiért volt hivatott Istennek hálát adni.
2011. június 13. hétfő

Nyilatkozat

Megdöbbenéssel olvastam a Háromszék 2011. június 11-i lapszámában, illetve a krónika.ro-n megjelent tudósításokban, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) bejegyzését a bukaresti bíróságon megtámadó Adrian Drăghici román ügyvéd közjegyző előtt hatalmazta fel Budai Richárdot, a bukaresti RMDSZ-szervezet elnökét, valamint Novák Leventét, Kelemen Hunor művelődésügyi miniszter tanácsadóját arra, hogy az EMNP bejegyzési iratcsomóját tanulmányozzák és lefénymásolják.
2011. június 11. szombat

Visszahozni a magyarokat!

Tőkés László püspök alapvető tulajdonsága, hogy mindig előretekint. A legnagyobb bajok, gondok közepette is. Két másik erdélyi magyar képviselőtársával együtt őt is feljelentette egy szervezet Romániában hazaárulás vádjával. Tőkés László mégis hisz a román–magyar együttműködésben, s Erdély autonómiájában. Vele beszélgettünk el pünkösd alkalmából. A Magyar Hírlap interjúja.
2011. június 6. hétfő

Tőkés László: A trianoni határokat schengeni határokra kell változtatni

Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál elnevezéssel emberek százait mozgatta meg június 1–5. között az a vándortúra, amelyet a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, valamint Békéscsaba és Belényes testvérvárosok szerveztek meg. A Fehér-, Fekete- és Sebes-Körös vízgyűjtő területét felölelő régió határon átívelő rendezvénysorozatának fővédnökségét Tőkés László, az Európai Parlament erdélyi alelnöke vállalta el.
2011. június 6. hétfő

Németh Géza Emlékkonferencián vett részt Tőkés László

A Kárpát-medencei magyarság, a magyar reformátusok, illetve a magyar egyházak múltjáról, nemzetépítő szerepéről és az ökuménia helyzetéről értekezett 2011. június 5-én Budapesten, a Németh Géza Emlékkonferencián Tőkés László . Az Európai Parlament alelnöke, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke egyebek mellett bírálta a Magyar Református Világszövetség és az Egyetemes Zsinat megszüntetését.
2011. június 5. vasárnap

Ünnepélyes eskütétel Hódmezővásárhelyen

A nemzeti összetartozás napján, a trianoni békediktátum 91. évfordulóján hetvenöt visszahonosított magyar – köztük Tőkés László püspök, EP-alelnök három gyermeke – tett állampolgársági esküt a Csongrád megyei Hódmezővásárhelyen.
2011. június 2. csütörtök

A vallásszabadság megcsorbítása ellen szólalt fel Tőkés László

Tényleges egyházi szabadságot, hitbeli és erkölcsi megújulást sürgetett csütörtökön Kelet- és Közép-Európa számára Tőkés László európai parlamenti alelnök egy gödöllői nemzetközi konferencián.
2011. június 2. csütörtök

România liberă: a politikai elit fél a székelyek kezdeményezéseitől

A román politikai elit azért fél a székelyek kezdeményezéseitől, mert még mindig a történelmileg meghaladott sztereotípiák és előítéletek foglya – ezt a gondolatot bontja ki csütörtöki vezércikkében a Romănia liberă.
2011. május 31. kedd

Megnyílik Székelyföld képviselete Brüsszelben

Az Európai Unió tagjaként Románia és Magyarország is büszke lehet Székelyföldre – hangoztatta Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke kedden Brüsszelben azon a fogadáson, amelyet RMDSZ-es képviselőtársaival közösen adott Székelyföld brüsszeli képviseletének másnapi megnyitása alkalmából.

első vissza 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 következő utolsó