2012. március 26. hétfő
Send this article Print this article

Karrier Expó a Partiumi Keresztény Egyetemen

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) keretében működő Janus Pannonius Szakkollégium 2012. március 23–24-én Karrier Expót szervezett felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok számára. A magyarországi Balassi Intézet és a Nemzetközi Erőforrás Minisztérium támogatásával megvalósuló rendezvény zárónapján Tőkés László EP-képviselő, a felsőoktatási intézmény elnöke is jelen volt.



   Györbíró András, a Janus Pannonius Szakkollégium tudományos igazgatója sikeresnek nevezte az első alkalommal megszervezett Karrier Expót, melyen elmondása szerint két nap alatt mintegy ötszáz látogató fordult meg. Összesen huszonkilenc, zömében partiumi vállalat képviselte magát az expón, közölte a főszervező. Hozzáfűzte: húszra tehető azoknak a száma, akik a rendezvénynek köszönhetően munkát találtak, további ötven fiatalt hívtak vissza a cégek egy második interjúra. Györbíró András ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy a Janus Pannonius Szakkollégium kezdeményezésének köszönhetően sikerült kapcsolatot kialakítani a vállalkozói szféra és a Partiumi Keresztény Egyetemen végzett hallgatók között.
   Tőkés László EP-képviselő a helyszín körbejárását követően gratulált a szervezőknek, Kinter Tündének, a Szakkollégium igazgatójának és Györbíró András tudományos igazgatónak. Beszédében hangsúlyozta: szükség van hasonló kezdeményezésekre, annál is inkább, mivel jelentősen nőtt a fiatalság körében a munkanélküliek száma. Sajnos ma már a diploma önmagában nem elég a biztos elhelyezkedéshez, a fiataloknak nincs mit kezdeniük felsőfokú végzettségükkel. A régió magyar értelmiségének kiképzésén túl, a Partiumi Keresztény Egyetem eredeti szándékai szerint esélyt kíván biztosítani a fiataloknak a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, éppen ezért örvendetes a Szakkollégium által szervezett rendezvény sikere, fogalmazott Tőkés László. 
Nagyvárad, 2012. március 25.
 
 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010