2011. október 18. kedd

Alakuló ülését tartotta az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja

Az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja Tőkés Lászlót védnökévé, Szilágyi Zsoltot elnökségi tagjává választotta.
2011. október 16. vasárnap

Népszámlálási kampányzáró Zilahon

A közelgő népszámlálás nemcsak egy közigazgatási esemény, hanem magyarságunk megvallásának is a lehetősége. Vállaljuk identitásunkat, annál is inkább, mert 1910 óta egyetlen hiteles népszámlás sem volt a Kárpát-medencében, hangsúlyozta Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, az Európai Parlament (EP) alelnöke a Zilahon megtartott népszámlálási kampányzáró eseményen.
2011. október 13. csütörtök

Szerbia EU-csatlakozásáról

2011. október 12-én Tőkés László, Nyugat-Balkánért felelős európai parlamenti alelnök brüsszeli irodájában fogadta Ksenija Milenkovicsot,Szerbia Állandó Képviseletének helyettes vezetőjét.
2011. október 12. szerda

Hatszáz lejes bírság gyilkosságra való uszításért

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (ODT) 2011. október 11-én döntött a Ştefan cel Mare című hetilap május elsejei számában megjelent, Tőkés László EP-alelnök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke meggyilkolására uszító újságcikk ügyében.
2011. október 11. kedd

Európai Örökség Fórum a lengyelországi Boroszlóban

A lengyelországi Boroszlóban 2011. szeptember 10-én és 11-én tartották meg az Európai Örökség Fórumot (European Heritage Forum), amelyen Jerzy Buzek EP-elnök megbízásából Tőkés László, az Európai Parlament kulturális ügyekért felelős alelnöke is részt vett.
2011. október 10. hétfő

Nincs helye a kollektív bűnösség elvének

A csoportos megbélyegzésnek nincs helye, a rasszizmustól való félelem mesterséges gerjesztése pedig nagyon veszélyes politikai fegyver – hangsúlyozta Tőkés László, az Európai Parlament (EP) alelnöke 2011. október 8-án azon a két nemzetközi budapesti cigánykonferencián, amelyet a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KRE), valamint a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság szervezett az európai romastratégia tárgyában.
2011. október 10. hétfő

A nagyváradi Demokrácia Központban járt Székesfehérvár polgármestere

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András hivatalos nagyváradi látogatásának keretében pénteken, 2011. október 7-én felkereste az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által működtetett Demokrácia Központot, ahol tárgyalást folytatott a szervezet, illetve az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei képviselőivel.
2011. október 7. péntek

Tanévnyitó a Partiumi Keresztény Egyetemen

A hagyományoktól eltérően idén nem a várad-újvárosi református templomban, hanem a nemrég felújított Szigligeti Színházban tartotta ünnepi tanévnyitóját a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE). A rendhagyó ünnepségen az egyetem vezetősége, valamint oktatói és hallgatói közössége mellett a történelmi egyházak képviselői, illetve jeles anyaországi és erdélyi meghívottak is részt vettek.
2011. október 7. péntek

Nem alkuszunk! – Eredményes magyar összefogás a magyar ügyért

Országos központi rendezvényként kezelte az október 6-i marosvásárhelyi megemlékezést az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt, hiszen az aradi és a székely vértanúk előtti tiszteletadás mellett a magyar orvosképzés elsorvasztása ellen is szükség volt és van az összefogásra.
2011. október 6. csütörtök

Átvette az Európai Polgár Díjat Smaranda Enache

2011. október 6-án, a marosvásárhelyi Pro Európa Liga székhelyén vette át az Európai Polgár Díjat Smaranda Enache emberjogi harcos, a Pro Európa Liga társelnöke. Smaranda Enachét, aki immár több mint két évtizede dolgozik az emberi jogok, a nemzetek közötti tolerancia, a kisebbségek védelme és az európai értékek jegyében, Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke javasolta a díjra.

első vissza 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 következő utolsó