2012. július 5. csütörtök
Send this article Print this article

Tőkés László válasza Tabajdi Csaba EP-szocialista delegációvezető úrnak

"Ideje volna, hogy Tabajdi Csaba jobb napokat látott kisebbségpolitikus végre szakítson a gyurcsányi nemzetidegen hazugságpolitikával, és hagyjon fel a pártpolitikai elfogultságon alapuló kettős mérce alkalmazásával." - írja Tőkés László válaszlevelében.



  Most, amikor már a napnál is világosabb, hogy a volt MSZP–SZDSZ-es szörnyszövetséghez hasonlítható Szociálliberális Szövetség (USL) alig leplezhető államcsínykísérlete zajlik Romániában, s a Ponta–Antonescu hatalmi páros gátlástalanul készíti a nacionalista, posztkommunista visszarendeződés útját – íme, Hannes Swoboda EP-szocialista frakcióvezető még mindig „nem érzékel olyan jelzést, hogy uniós normák vagy szabályok sérültek volna Romániában”.
   Most, amikor már az USL tagpártjainak embereit is magába foglaló Román Alkotmánybíróság is nemzetközi téren tiltakozik és megkereséssel fordul a Velencei Bizottsághoz az alkotmányosság felszámolására irányuló román kormányzati törekvések tárgyában – íme, Tabajdi Csaba magyar szocialista küldöttségvezető még mindig román „elvtársait”, a posztkommunista restaurációban és az erdélyi magyarság elnyomásában jeleskedő román „testvérpártjukat” védelmezi, miközben – ezzel szemben – Göncz Kinga ex-külügyminiszterrel versenyben, továbbra is kérlelhetetlen szigorral ostorozzák saját hazájukat, magyar nemzeti kormányunkat.
   Lám, a (poszt-)kommunista internacionalizmus nem ismer sem ország-, sem nemzeti határokat. Miközben a román szociálliberálisok az egész európai szocialista és liberális internacionáléra szégyent hoznak – íme, Mesterházy Attila MSZP-elnökkel karöltve, a néppárti (!) RMDSZ is cinkosan asszisztál az omlatag román demokrácia állami intézményei ellen indított támadásokhoz.
   Tabajdi Csaba MSZP-delegációvezető a magyar néppárti EP-delegáció bírálataira adott válaszában nem átallotta – egyebek mellett – azt kijelenteni, hogy: „eltérően a Fidesz nemzetpolitikájától, mi nem haszonszerzésre használjuk fel azt, hanem érdemi lépésekkel kívánjuk támogatni az erdélyi magyarság legitim politikai képviselőit…” (kiemelések tőlem – TL).
Ami a „haszonszerzést” illeti, elégséges, hogyha a „23 millió román munkavállalóval” riogató MSZP határon túli magyarok elleni, hatékony propagandájára emlékeztetjük az MSZP brüsszeli szócsövét. „Érdemi lépéseik” között pedig méltán tartjuk számon a 2004-es magyarországi népszavazás meghiúsítását – hogy csak néhányat emeljek ki az országot romba döntő magyar posztkommunisták hazugságpolitikájának érdemtárából.
   A Fidesz–KDNP európai küldöttségének hételeji közleménye valósághűen állapítja meg, hogy: az MSZP magatartása „márcsak azért is elfogadhatatlan, mert Göncz Kinga és Tabajdi Csaba korábban saját maguk kezdeményezték a Magyarországot elítélő baloldali EP-határozatot”.
Ideje volna, hogy Tabajdi Csaba jobb napokat látott kisebbségpolitikus végre szakítson a gyurcsányi nemzetidegen hazugságpolitikával, és hagyjon fel a pártpolitikai elfogultságon alapuló kettős mérce alkalmazásával.
   A jobbra jelző, de balra előző RMDSZ-nek is el kellene döntenie végre politikai hovatartozását – azt, hogy az Európai Néppárt oldalán a nemzet ügyét szolgálja, vagy pedig a Szocialisták és a Liberálisok oldalán a posztkommunista visszarendeződés szekerét tolja.
Strasbourg, 2012. július 5.
Tőkés László 
EP-képviselő
 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010