2013. július 9. kedd

Vallási intolerancia Burmában

2013. július 9-én, Brüsszelben Tőkés László EP-képviselő irodája a Burmában élő keresztények helyzetéről szervezett közmeghallgatást, A chin etnikai közösség küzdelme egy változó Burmában/Miánmárban címmel, különös tekintettel az ország nyugati részén fekvő Chin államban élő, üldözött keresztények jelenlegi sorsára.
2013. július 7. vasárnap

X. Partiumi Írótábor Nagyváradon

Hagyomány, haladás, megmaradás címmel a hétvégén, 2013. július 4–6. között a Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Partiumi Írótábor Egyesület tizedik alkalommal szervezett írótábort Nagyváradon.
2013. július 3. szerda

"A Tavares-jelentés nem a demokrácia védelméről, hanem a jövő esztendei magyarországi választásokról szól"

Az Európai Parlament plenáris ülésén tegnap délután, Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében tartották meg a Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő elhíresült nevéhez kapcsolódó, az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló jelentéstervezet vitáját.
2013. július 2. kedd

Meg kell akadályozni a területrendezési tervek megvalósítását

Tudatában annak, hogy történelmi régióink felszámolása területi autonómia-terveinket is eleve keresztülhúzza, az Európai Unió figyelmét is föl kell hívnunk a posztkommunista Románia eurokonformnak álcázott regionalizációs, illetve asszimilációs politikájára, hathatós támogatását kérve ezeknek, a létünkben veszélyeztető területrendezési terveknek a megakadályozásához.
2013. július 2. kedd

Közlemény az európai polgári kezdeményezés tárgyában

Szombaton, 2013. június 29-én, Nagyváradon közösen ülésezett az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöksége. A találkozón kiemelt napirendi pontként szerepelt az európai polgári kezdeményezés kérdése.
2013. június 30. vasárnap

Ökumenikus istentisztelet a Szent László Napokon

A Szent László Napok – Nagyváradi Magyar Napok rendezvénysorozatának harmadik napján, június 30-án, vasárnap ökumenikus ünnepi istentiszteletre került sor a nagyvárad-olaszi református templomban, melyen Tőkés László püspök, EP-képviselő hirdette Isten Igéjét.
2013. június 27. csütörtök

Kiállítás Brüsszelben: Erdély – egy európai régió

Tőkés László európai parlamenti képviselő brüsszeli irodájának szervezésében rendhagyó erdélyi kiállítás nyílt az Európai Parlament Antall Józsefről elnevezett épületében, 2013. június 26-án. Az „Erdély – egy európai régió” címmel megrendezett tárlaton egy hatvanfős erdélyi delegáció tagjaiként többek között érmelléki, széki és kalotaszegi néptáncosok, valamint a Csűrős zenekar tagjai is felléptek.
2013. június 27. csütörtök

A huszonöt évvel ezelőtti Erdélyi Tüntetésre emlékeztek

Ünnepélyes sajtófogadás keretében emlékeztek meg ma, 2013. június 27-én, Tőkés László budapesti irodájában a huszonöt évvel ezelőtti Erdélyi Tüntetésről. Negyedszázaddal ezelőtt a budapesti Hősök terén tízezrek tüntettek a román kommunista diktátor, Nicolae Ceauşescu falurombolási terve ellen.
2013. június 24. hétfő

Erdélyi kiállítás lesz az Európai Parlamentben

Az Európai Parlament Antall Józsefről elnevezett épületében mutatja be egy szerdán megnyíló kiállításon Erdély hagyományos tájegységeit Tőkés László európai parlamenti képviselő.
2013. június 24. hétfő

Nyilatkozat az Európai Polgári Kezdeményezés tárgyában

Az európai őshonos nemzeti közösségek jogainak védelmében, valamint a hagyományos régiók sajátos jogállásának érdekében benyújtandó európai polgári kezdeményezés kapcsán mai napon, 2013. június 24-én Tőkés László erdélyi EP-képviselő egy brüsszeli nemzetközi sajtótájékoztatón az alábbi nyilatkozatot tette közzé. A sajtótájékoztatón részt vett Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) alelnöke, aki a hétvégi FUEN-kongresszus tapasztalatait összegezte.

első vissza 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 következő utolsó