2018. május 16. szerda
Send this article Print this article

Előrelépés az EU–örmény együttműködésben

A mai napon az Európai Parlament Külügyi Bizottsága (AFET) megszavazta az Európai Unió és az Örmény Köztársaság közötti átfogó és megerősített partnerségi megállapodásról szóló jelentést, valamint az erről szóló egyetértést tartalmazó állásfoglalást.



Tőkés László erdélyi fideszes képviselő, néppárti jelentéstévő üdvözölte a jelentés egyöntetű támogatását, és reményét fejezte ki aziránt, hogy a megállapodás jelentős előrelépést jelent a kétoldalú kapcsolatok terén, és nagymértékben hozzájárul a politikai és gazdasági együttműködés elmélyítéséhez.
Az elmúlt hetekben a dél-kaukázusi országban lezajlott drámai fejlemények nyomán az Európai Parlament elégtétellel fogadta a dél-kaukázusi országban végbemenő békés és alkotmányos hatalomátvételt. „Nagy öröm számunkra, hogy a Brüsszel és Jereván közötti partnerségi tárgyalások folyamatával párhuzamosan történő örményországi események nem hiúsították meg a megállapodás kétoldalú elfogadását, és ennek köszönhetően a mai bizottsági szavazásra is sor kerülhetett. Üdvözöljük az örmény népnek a demokrácia és a jogállamiság melletti elkötelezettségét, egyben pedig gratulálunk Nikol Pasinján miniszterelnöknek, akit a népakarat jóvoltából állított az ország kormánya élére a parlament” – hangsúlyozta a jelentéstévő.
A jelentés parlamenti végszavazására a júliusi plenárison kerül sor.


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010