2008. május 18. vasárnap
Send this article Print this article

Tőkés László marosszéki látogatása

Tőkés László püspök, EP-képviselő marosszéki látogatása

A változás érdekében cselekedni kell

A dicsőszentmártoni kultúrotthonban május 17-én került sor a Magyar Polgári Párt kampányrendezvényére. A Magyar Polgári Párt helyi szervezete nevében Seprődi József polgármesterjelölt köszöntötte a résztvevőket. Beszédében ismertette a dicsőszentmártoi MPP önkormányzati képviselőjelöltjeit, valamint a vámosgálfalvi, ádámosi és mikefalvi polgármesterjelölteket és tanácsosi listákat.





Tőkés András megyei tanácselnökjelölt, Dr. Ráduly Levente megyei elnök, Berekméri Sándor megyei alelnök és Kali István megyei elnökségi tag beszédeikben bátorították, és cselekvésre bíztatták az egybegyűlteket. Tőkés László európai parlamenti képviselő megköszönte a Dicsőszentmártonban kapott szavazatokat és beszédében kifejtette, hogy a változás érdekében cselekedni kell, az egypártrendszeri szemlélet felszámolása csak akkor valósul meg, ha a helyhatósági választások révén a nemzeti keresztény értékrend képviselői bekerülnek a döntéshozó intézményekbe. A felszólalások után a Kökényes néptánccsoport, majd Balázs Fecó szórakoztatta a közönséget.

Május 17-én 10 órától került sor a Magyar Polgári Párt kampányrendezvényére Mezőpaniton a református templom előtti téren. A rendezvényen több mint 300 személy vett részt. Tőkés András megyei tanácselnökjelölt a versenyhelyzet mozgósító hatásáról és a választás lehetőségéről beszélt.

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke beszédében kifejtette, hogy nem egy pártot, hanem az autonómiaprogramot felvállaló politikusokat támogat, olyan politikusokat, akiknek az önrendelkezés kivívása szívügyük és nem kommunikációs reklámpanelként használják. Bodó Csaba polgármesterjelölt ismertette célkitűzéseit és az MPP tanácsos-elöltek listáját.

Hasonló találkozóra került sor Csiszentiványon és Bergenyében.

10 órától Sóváradon istentiszteletet tartott Tőkés László püspök. Az Istentisztelet után került sor a Magyar Polgári Párt sóváradi kampányrendezvényére. A zsúfolásig megtelt templomkertben Tőkés László püspök és Tőkés András megyei tanácselnökjelölt tartott beszédet. A helyi szervezet polgármesterjelöltje és tanácsosai faragott Erdély-címert ajándékoztak Tőkés püspöknek.

A kampányút következő állomása Kibéd volt, ott a kultúrotthon előtt került sor a választokkal való találkozásra.

A makfalvi Istentiszteletet követően a helyi kultúrotthonban került sor a Magyar Polgári Párt kampányrendezvényére. Izsák Balázs a Székely Nemzeti Tanács elnöke átadta Székelyföld zászlaját a helyi gyülekezetnek. A rendezvényen több mint 200-an vettek részt. Beszédet mondott Tőkés László püspök és Tőkés András megyei tanácselnökjelölt. Abódon a templom kertjében találkozott Tőkés András megyei tanácselnökjelölt a több mint százötven érdeklődővel. Vasárnap délután került sor Szászcsáváson és Haranglábon a Magyar Polgári Párt kampányrendezvényére. Részt vettek: Tőkés András megyei tanácselnökjelölt és Berekméri Sándor megyei alelnök.

Május 18-án 17 órától Backamadarason, 20 órától Szentgericén tartottak lakossági fórumot az MPP helyi jelöltjei. A kampányrendezvény vendége Dr. Ráduly Levente megyei elnök volt. Magyarón és Holtmaroson az európai uniós pénzforrások pályázási lehetőségeiről, a Regionális Operatív Programról és a Vidékfejlesztési Operatív Programról tartott előadást KaliIstván a Magyar Polgári Párt megyei elnökségi tagja. Az előadások szervezője a Magyar Polgári Párt Magyaróipolgármesterjelöltje, Szilágyi József volt.

Magyar Polgári Párt
Maros megyei sajtószolgálata



www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010