2019. március 21. csütörtök
Send this article Print this article

Román EP-képviselő támadása Tőkés László ellen

A Tőkés László EP-képviselő parlamenti irodája által szervezett március 19-i brüsszeli konferencia ellen durva támadást intézett Cătălin Sorin Ivan független jogállású, előzőleg az Európai Parlament szocialista frakciójához tartozott képviselő, a hírhedt székelyföldi magyarellenes aktivista és hivatásos feljelentő, Dan Tanasă „elvtársa”.



 Minekutána egy hónappal ezelőtt Antonia Tajani EP-elnöknél és az EP 750 tagjánál tett panaszt erdélyi képviselőnknek a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) önkényes megszüntetésével kapcsolatos tiltakozó felszólalása ellen, ez alkalommal a konferencia Unió, Erdéllyel – Unió Európával, illetve Transylvania and the EU elnevezését, illetve annak „üzenetét” támadta meg, a parlament valamennyi képviselőjéhez eljuttatott körlevelében „revizionista és szeparatista eseménynek” bélyegezve a rendezvényt.
A címzettekhez küldött válaszában erdélyi képviselőnk nem vette fel a kesztyűt, hanem a provokatív támadó jellemzéseképpen rámutatott, hogy Cătălin Ivan odahaza azon szélsőséges, kisebbség- és magyarellenes nacionalista, soviniszta politikai közszereplők körébe tartozik, akik durva és diszkriminatív tevékenységet folytatnak magyar közösségünk, illetve a székelység ellenében.
Nevezett hungarofób EP-képviselő inszinuatív, vádaskodó, angol nyelven írt és szétküldött leveleit, valamint erdélyi EP-képviselőnk ezekkel kapcsolatos tájékoztatása alább olvasható.
 
Tisztelt Kollégák!
 
Cătălin Sorin Ivan romániai független képviselő (NI Group) immár másodízben küldött szét a Parlamentben hazug, félrevezető, rágalmazó leveleket képviselőtársaim megtévesztése céljából. Előbb a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem önkényes megszüntetése, legutóbb pedig a tegnapi parlamenti konferenciánk lejáratása tárgyában tette ezt.
Tudnivaló, hogy Ivan képviselőnek azért nincs helye egyetlen parlamenti frakcióban sem, mivel eltávolodott a közös európai értékektől, és kiszorult mindenünnen. Odahaza, Romániában a szélsőséges, kisebbség- és magyarellenes nacionalista, soviniszta politikai közszereplők körébe tartozik, akik durva és diszkriminatív tevékenységet folytatnak az erdélyi kisebbségi magyar közösség ellenében.
Tisztelettel:
 
 Tőkés László
  EP-képviselő
Brüsszel, 2019. március 20.


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010