2008. október 8. szerda
Send this article Print this article

Magyarok Brüsszelben

Közlemény

Tőkés László európai parlamenti képviselő tegnap magyarországi látogató-csoportokkal találkozott az Európai Parlament brüsszeli központjában. Schmitt Pálnak, az EP magyarországi néppárti delegációja elnökének meghívására egy budapesti, II. kerületi polgári utazócsoport, míg Becsey Zsolt néppárti EP-képviselővendégeiként dél-alföldi választói körzetének küldöttei látogattak az egyesült Európa fővárosába.





Európai képviselőnk köszöntő beszédeiben hangsúlyozta, hogy az egységes kárpát-medencei érdekérvényesítés létkérdés a nemzet számára. Ehhez viszont elengedhetetlenül szükséges egy határozott anyaországi nemzetpolitika. A hatékony érdekképviselet azt is megköveteli, hogy a kormány és z európai képviselet egy irányba húzzák a nemzet szekerét. Ebből a szempontból gyökeres változásokra van szükség mind az anyaországban, mind a határon túli magyar politikában. Schmitt Pál és Becsey Zsolt európai képviselők azok közé tartoznak, akik mind odahaza, mind az Európai Parlamentben ezeket a közös célokat a határon túliakkal összefogva, következetesen szolgálják.

Felszólalásaikban a magyarországi vendégek a határon túli helyzetről érdeklődtek, és a nemzetpolitika konkrét vonatkozásairól mondták el véleményüket. Egyetértés mutatkozott abban, hogy a hazai politikai változások, valamint a jövő évi európai választások döntő fontosságúak közös jövőnk szempontjából. Európai uniós tagságunk is csak akkor és annyiban válik a hasznunkra, amennyiben az általa nyújtott lehetőségekkel élni tudunk, és sereghajtókból az élen járók közé tudjuk „beverekedni” magunkat.

Brüsszel, 2008. október 8.

Tőkés László
EP-képviselő
Sajtóirodája



www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010