2017. június 13. kedd
Send this article Print this article

Elhibázott az unió bevándorláspolitikája

Az Európai Parlamentnek a menekült- és migránsáramlatok kezelése tárgyában elfogadott áprilisi állásfoglalása, valamint a Magyarországot – ismételten – elmarasztaló májusi határozata újból világossá tette, hogy a migránsbarát európai balliberális többség valójában nem megoldást keres az újkori népvándorlás okozta kontinentális válságra, hanem igazából akár az illegális bevándorlás legitimálása vagy éppenséggel az állandó terrorral való együttélés árán – no meg az európai polgárok és nemzetek jól felfogott érdekei ellenére – a módszeres és intézményes bevándorlás útját kívánja egyengetni.



 Akik viszont ehhez az egyre nyilvánvalóbbá váló, Európa kultúráját és identitását, nemzeti összetételét és stabilitását veszélyeztető „nem hivatalos projekthez” nem kívánnak csatlakozni, azokat a „brüsszeli bürokraták” már-már kiközösítő ítélete és kilátásba helyezett szankciói sújtják. Ennek szenvedő alanya Magyarország, újabban pedig Lengyelország, valamint visegrádi, illetve szomszédos szövetségeseik vagy szimpatizánsaik.
Június 12-én este elhangzott strasbourgi felszólalásában Tőkés László európai képviselő kemény szavakkal bírálta az EU vezetőinek azt a képmutató magatartását, hogy miközben tehetetlenül vagy tétlenül asszisztálnak a migrációs válság elhatalmasodásához, ezzel együtt a Magyarország és a visegrádi országok kínálta alternatív megoldásokról sem akarnak hallani, sőt mintha szándékosan akarnák útját állani bármely valós megoldásnak.
A migránsok elhelyezése kötelező kvótájának a visszautasítása miatt az EU urai kötelezettségszegési eljárással fenyegetik Magyarországot. Az említett EP-határozat a Lisszaboni Szerződés 7. cikkelyének érvényesítését is kilátásba helyezi, sőt az EP a terrorcselekmény miatt Szegeden elítélt Ahmed H. védelmére kelve tulajdonképpen a terroristákat veszi védelmébe, és az igazságszolgáltatás függetlenségének a sérelmére gyakorol nyomást Magyarországra a nevezett elkövető felmentése érdekében. Erdélyi képviselőnk határozottan visszautasította azokat a zsaroló szándékú fenyegetéseket, melyek – egyebek mellett – az európai pénzforrások megvonását vagy más szankciókat helyeznek kilátásba Magyarországgal és más tagországokkal szemben. A kialakult helyzetért nem Magyarországot kell a vádlottak padjára ültetni, hanem azokat, akiket az Unió elhibázott bevándorláspolitikája miatt terhel a felelősség – mondotta. Éppen ezért az Uniónak nem Magyarország megrendszabályozásán kellene fáradoznia, hanem sokkal inkább saját politikáján kellene változtatnia.
 
 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010