2010. október 3. vasárnap
Send this article Print this article

Az EMNT Nyilatkozata a magyarországi önkormányzati választások alkalmából

Húsz évvel a rendszerváltozás elkezdése után, 2010. június 4-én a Magyar Országgyűlés végre lezárta a súlyos örökséggel terhes XX. századot – és a Nemzeti Összetartozásról, valamint a magyar állampolgárság kiterjesztéséről szóló, korszakos jelentőségű törvények elfogadásával a nemzet számára a XXI. század ténylegesen elkezdődött.

A Fidesz-KDNP szövetség által felállított Nemzeti Együttműködés Kormánya a képviseleti demokrácia történetében soha nem látott, több mint kétharmados támogatottsággal látott munkához. A „szavazófülkék forradalmát” és a választók bizalmát Orbán Viktor miniszterelnök új kormánya, valamint a Fidesz-KDNP országgyűlési frakciója az elmúlt négy hónapban megfeszített munkával hálálta meg: eleddig soha nem tapasztalt tenniakarással kezdtek hozzá a romeltakarításhoz, gyökeres változásokat alapozva meg mind a közigazgatásban, mind pedig a nemzetpolitikában. Nem kevesebbre vállalkoztak, mint arra, hogy a „merjünk kicsik lenni” kisebbségi minimalizmusát meghaladva, a posztkommunista szocialista-liberális kormányzat által eladósított, Európa sereghajtójává züllesztett Magyarországot talpra állítsák, és – ami még ennél is nehezebb – a történelmi mélypontra süllyedt magyarság hitét, önbecsülését, erkölcsi tartását és egy közös európai jövő iránti bizalmát visszaadják.





Olvasatunkban a Nemzeti Együttműködés Rendszere éppen arról szól, hogy a tétlen csodavárás és a múltból örökölt felelősségáthárítás „következmények nélküli országának” passzív sodródásával szemben a teljes körű összefogáson alapuló, felelősségteljes cselekvés útjára kell lépni; arról, hogy a „minden magyar felelős minden magyarért” elvének „a minden magyar felelős Magyarországért” gyakorlatával kell kiegészülnie – azért, hogy ezáltal a szülőföldjükön megmaradni és boldogulni kívánó, elszakított nemzetrészeiért Magyarország is felelősséget vállalhasson.

Mindezek tudatában örömmel üdvözöljük a 2010-es önkormányzati választások eredményeit. Azon túlmenően, hogy anyaországi testvéreink ezáltal ismét megerősítették a Nemzeti Együttműködés Kormánya közel négy hónapos munkálkodásának helyességét – a nemzeti oldal által elnyert önkormányzati helyek magas száma arra is rávilágít, hogy a nemzeti-polgári oldalra jellemző felelősségvállalás politikája eszmeiségében a választópolgárok számára is kívánatosabb, mint a megelőző alattomos szociálliberális reformdiktatúra. A magyarországi önkormányzatok immár végképp fellélegezhetnek, mivel végre nem egy ellenséges központi kormányzati politikával szemben kell a lakosság érdekeit érvényesíteniük, hanem egyazon politikai cél és akarat mentén – „egy irányba húzva a szekeret” –, minden szinten egy erős Anyaország megteremtésén fáradozhatnak. Igen, mert: Magyarország és a magyar nemzet ezt érdemli.

Külön öröm számunkra, hogy a határok nélküli nemzeti együttműködés „hétköznapi” munkájának és küzdelmeinek szintjén a helyhatósági korestkedés szolgálatából az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Tőkés László EP-alelnök is cselekvő módon kivette a részét, mintegy viszonzásaképpen annak a támogatásnak, melyet hasonló helyzetekben a Fidesz-KDNP szövetség, nevezetesen annak elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök nyújtott határon túli közösségünknek. Nyíregyháza, Nyírszőlős, Sóstófürdő, Hajdúnánás, Berettyóújfalu, Dunaújváros, Biharugra, Kondoros, Pécs és Pacsa, illetve Szabolcs-Szatmár, Hajdú-Bihar, Fejér, Somogy, Zala megye kortesútjai és választási fórumai révén közvetlen módon is osztozunk benne, és egy kicsit magunkénak is érezzük az anyaországi nemzeti oldal győzelmét.

A kampányolás ideje ellenben lejárt. A Nemzeti Ügyek Kormánya már bebizonyította, hogy képes ígéreteit valóra váltani, és most az önkormányzati képviselők is lehetőséget kaptak arra, hogy érdemben bekapcsolódjanak abba a munkába, amelynek eredményeképpen Magyarország minden magyarok Hazája lehet.

Isten megsegített bennünket. A választások felemelő eredményének érzésével, a prófétai ige üzenetével köszöntjük szövetségeseinket: „Megépítik fiaid a régi romokat, az emberöltők alapzatait felrakod, és neveztetel Romlás Építőjének, ösvények Megújítójának, hogy ott lakhassanak” (És. 58,12).
Így legyen.

Nagyvárad, 2010. október 3.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Elnöksége


hírek

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Trianonról és az autonómiáról
TEMESVÁR 31. - Tőkés László, az EMNT elnöke
Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010