2023. május 17. szerda
Send this article Print this article

A PKE támogatóinak tanácskozásáról

2023. május 15-én Budapesten tartotta rendes évi ülését a Partiumi Egyetem Alapítvány kuratóriuma Kreutzer Dezső elnök vezetésével.



Az alapítvány 2022. évi közhasznúsági tevékenységéről Tőkés József titkár tartott beszámolót. Jelen volt Tőkés László kuratóriumi tag, a Pro Universitate Partium Alapítvány (PUPA) elnöke, valamint – meghívottként – Tolnay István alelnök.
Amint az elnevezéséből is kitűnik, a PEA elsődleges feladatának tartja a nagyváradi székhelyű Partiumi Keresztény Egyetem támogatását, általában véve pedig az erdélyi-partiumi oktatás és kultúra pártolását. A PKE különböző programjai és tevékenységi területei a 2022. esztendőben a következők szerint részesültek támogatásban: tehetségkutatás a Művészeti Kreativitási Verseny keretében; összművészeti csereprogram erdélyi–dél-koreai részvétellel; egyetemi szórványprogram és a Fényes Elek-ösztöndíj létrehozása a PUPA közreműködésével; a Fényes Elek Szakkollégium támogatása stb. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a kárpátaljai menekülteket is segítségben részesítették.
Az alapítvány tevékenységéről szóló, valamint a felügyelőbizottsági jelentés elfogadása után a 2023. évi költségvetési előirányzatról szavazott a testület. 

www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010