2011. március 4. péntek
Send this article Print this article

Tőkés László Shabhaz Bhatti pakisztáni keresztény miniszter meggyilkolásáról

2011. március 2-án reggel Pakisztán fővárosában brutális kegyetlenséggel megölték Shabhaz Bhatti pakisztáni keresztény kisebbségügyi minisztert.



 
   A tragikus eset a Közel-Keleten tapasztalható, egyre erősödő vallási intolerancia és keresztényellenes erőszak újabb bizonyítéka.
   Az eset annál megdöbbentőbb számomra, mivel 2010-ben Strasbourgban, valamint ez év februárjában, a Washingtonban tartott nemzeti imareggelin személyesen is alkalmam volt Bhatti miniszterrel találkozni. Tárgyalásaink során világossá vált számomra, hogy a pakisztáni kormány - és általában a muzulmán országok - egyetlen keresztény minisztere mélységesen elkötelezett nem csupán az országában élő keresztények védelme, hanem valamennyi felekezet jogainak biztosítása iránt.
   Amiképpen ez idáig is több ízben megtettem, továbbra is szorgalmazom, hogy az Európai Unió intézményei, de különösképpen az EU Külügyi Szolgálata ne nézze tétlenül a Közel-Keleten megnyilvánuló erőszak további terjedését. Felkérem Catherine Ashton asszonyt, az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjét, hogy az egyetemes lelkiismereti és vallásszabadság jegyében, minden lehetséges eszközzel lépjen föl a Közel-Keleten és a világ más országaiban élő, üldözött keresztény közösségek védelmében.
 
Brüsszel, 2011. március 3.
 
Tőkés László
az Európai Parlament
vallások közötti párbeszédért
felelős alelnöke
 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010