2012. augusztus 27. hétfő
Send this article Print this article

Tőkés László felhívása: "Ne engedjünk '89-ből!"

„Kísértet járja be Romániát: a kommunizmus kísértete” – írhatnánk át Marxot. A XXI. századi egységesülő Európa egyik tagországában feltámadt a múlt: a kommunisták és örököseik ismét a totális hatalomátvételt tűzték ki célul, az ország Alkotmányát, a törvényeket és szabályokat megsértve minden hatalmi ágat a kezükbe akarnak kaparintani.



  A politikai visszarendeződésen túlmenően további aggodalomra ad okot az, hogy az – elvileg – független igazságszolgáltatás nem ismeri el a magántulajdonhoz való jogunkat. Az egész nyugati világgal, ezen belül pedig az Európai Unió eszméjét megalapozó értékközösséggel szembemegy az a Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatási ügyében hozott bírósági ítélet, amely jogos tulajdonától fosztja meg református egyházunkat és erdélyi magyar közösségünket, továbbá börtönbüntetésre ítéli azokat, akik a törvények értelmében lehetővé tették a visszaszolgáltatást.
    Ezt nem hagyhatjuk. Éltünk már kommunista diktatúrában, és többé nem kérünk belőle. 
   A 2012. szeptember 1-jére meghirdetett Igazság Napján  Sepsiszentgyörgyön békés, alkotmányos keretek között ismételten álljunk ki igazunk mellett. 
Ne engedjünk '89-ből!
Nagyvárad, 2012. augusztus 27.
 
Tőkés László
EP-képviselő,
az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
elnöke
 
 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010