2018. június 27. szerda
Send this article Print this article

Parlamenti vitát indítványozott Tőkés László a tovább élő kommunizmusról

Az Európai Parlamentben további hullámokat vet Jean-Claude Juncker EU-bizottsági elnök botránykeltő részvétele a Karl Marx születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett trieri (Németország) ünnepségen.



Ebben az ügyben Tőkés László európai képviselő megkereséssel fordult képviselőtársaihoz, támogatásukat kérve egy parlamenti vita kitűzéséhez az európai törvényhozás plenárisán. Számos kollégája, valamint a néppárti magyar küldöttség egyetértésével a néppárti külügyi munkacsoport tegnapi ülésén be is nyújtotta javaslatát – a következők szerint:
„Sokunkban nagy megdöbbenést keltett Jean-Claude Juncker elnök részvétele és ünnepi beszéde a Karl Marx születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett trieri ünnepségen. Mit beszélünk itt a totalitárius rendszerek elítéléséről és az Európai Történelem – közös – Házáról, miközben a brutális kínai kommunista állam által adományozott szobor felállításával ünnepeljük a tömeggyilkos kommunista ideológia szellemi atyját?!
Mivel ebben a tekintetben ilyen nagy szakadék tátong Kelet és Nyugat között, és ilyen tudathasadásos állapot osztja meg a közös értékrendjére büszke Európai Uniót, javasolom, hogy legyünk kezdeményezői egy, az Európai Tanácshoz intézett szóbeli kérdésnek a kommunizmus és a marxizmus tárgyában, az ügy plenáris ülésen való megvitatása céljából. Ha már a »kommunizmus pere« el is maradt, legalább a »kommunizmus vitáját« rendezzük meg az Európai Parlamentben!” – mondotta erdélyi képviselőnk, a napirendi vita kezdeményezését kérve az Európai Néppárt frakciója nevében.
A javaslatot a néppárti munkacsoport tagjai egyöntetűen támogatták. Cristian Preda román néppárti képviselő egy Juncker elnökkel való előzetes találkozást is indítványozott a frakció keretében, amivel a képviselők szintén egyetértettek.
Csak bizakodni lehet abban, hogy a Parlament végül is napirendjére fogja venni a marxizmus, illetve a totalitárius kommunista világrendszer megvitatását.


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010