2012. április 27. péntek
Send this article Print this article

Nyílt napot tartottak a Partiumi Keresztény Egyetemen

Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a Partiumi Keresztény Egyetem oktatói és hallgatói közössége, a héten ugyanis harmadik alkalommal szervezték meg a hétfőtől péntekig tartó egyetemi napokat a tanintézmény székhelyén.



   Az előző évek hagyományát követve nem maradhatott ki az események sorából a nyílt kapuk napja sem, amely a leendő egyetemistáknak nyújt lehetőséget az intézmény nyújtotta továbbtanulási lehetőségek és az oktatási körülmények megismerésére. 
  Az egyetem elnöke, Tőkés László EP-képviselő a díszteremben egybesereglett diákokat a magyar történelmi egyházak köszöntésével üdvözölte. Igei köszöntőjében a közelgő pünkösd ünnepének üzenetét tolmácsolta a vonatkozó igei szakaszok alapján. Mint fogalmazott, egymás megértésének és harmónia megtalálásának feltétele a „pünkösdi csoda”, azaz a „lélek nyelvén” való beszéd megértésében rejlik. Hozzátette: 92 éve folyik „nyelvünk összezavarása”, márpedig akinek a nyelvét összezavarják, annak a fogalmait, gondolatait, érzésvilágát is összezavarják. Az EP-képviselő azzal a gondolattal zárta mondandóját, hogy a „zűrzavar ellenére egyetértésre kell találnunk”. 
   A nyílt nap további részében Horváth Gizella rektorhelyettes szólt az egybegyűltekhez, aki kifejtette: az egyetem „kultúraszervező, kultúrapropagáló tudáscentrumként” szeretné betölteni a helyét a társadalomban. Az egyetemnek jelenleg 923 hallgatója van, három karral működik, ősztől pedig új szakokkal is bővül, tájékoztatta a jelen lévőket. 
   A köszöntők után a szakokat népszerűsítő előadásokra került sor. 
Nagyvárad, 2012. április 26.
 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010