2012. július 10. kedd
Send this article Print this article

Nyílt levél Vasile Blagának, a PDL új elnökének

Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke 2012. július 9-én levél útján fejezték ki jókívánságaikat Vasile Blagának, a Demokrata Liberális Párt elnökévé való megválasztatása alkalmából.



  Jókívánságaik mellett elismeréssel szóltak az elnök eddigi, magas parlamenti és miniszteri beosztásaiban végzett értékelvű, a demokrácia iránt elkötelezett, világos és következetes tevékenységéről, illetve azon megnyilatkozásairól, melyekkel a többségi románság és a magyar kisebbség közötti viszony javításáért szállt síkra. Továbbá reményüket fejezték ki aziránt, hogy az Európai Néppárt tagjaként a Demokrata Liberális Párt egyensúlyba tudja hozni Románia politikai helyzetét, képes lesz elejét venni a folyamatban lévő posztkommunista visszarendeződésnek, és 1989 szellemében meg tudja akadályozni a demokratikus jogállam vívmányainak lerombolását.
  Ebben a törekvésében a Demokrata Liberális Párt teljes mértékben számíthat az Erdélyi Magyar Néppártra – mind belföldön, mind Brüsszelben, annál is inkább, mivel az erdélyi magyarság parlamenti képviseletének egyeduralmára törő Romániai Magyar Demokrata Szövetség sajnálatos módon a barikád másik oldalára sodródott – írják politikusaink, akik ugyanakkor arra is felkérik Vasile Blaga újan megválasztott pártelnököt, hogy fordítson különleges figyelmet romániai magyarságunk ügyére, hiszen ennek jóléte nélkül országunk jóléte sem lehet teljes.
2012. 07. 10.
 
 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010