2012. december 20. csütörtök
Send this article Print this article

Nyilatkozat az RMDSZ és az USL "titkos paktuma" kapcsán

Megszokhattuk már, hogy a posztkommunista típusú – magyar – egypártrendszer iránt elkötelezett RMDSZ-párt rendre nemzeti alapon próbálja igazolni és legitimálni egyeduralmát.



  A„megbonthatatlan magyar egység” demagógiájával kampányolva, a volt kommunista pártok kizárólagosságával utasítja el a demokratikus pluralizmust, olyképpen állítva be, minthogyha a román többséggel szembeni küzdelme indokolná az erdélyi magyarság képviseletének kisajátítását. Ennek megfelelően az egész választási korteshadjárat idején egyfajta románellenes retorikával riogatta a magyarságot, azt állítván, hogy „aki nem az RMDSZ-re voksol – az az ellenséges román pártokra szavaz”. Még a napokban is ez a fajta politikai magyarkodás” jellemezte az RMDSZ-t, amikor is azt hangoztatták, hogy az Alkotmány „román nemzetállamra” vonatkozó 1. cikkelyének a fenntartása esetén a kormányzati szerepet nem vállalhatják.
De íme, láss csodát: Crin Antonescu magyargyűlölő liberális pártelnök kedd este, a Realitatea-hírtelevízióban „elszólta magát”. Így derült ki, hogy az RMDSZ és a balliberális szörnyszövetség – azUSL – már a parlamenti választási kampányidőszakot megelőzően „elvi egyezséget” (Kelemen Hunor) kötött a majdani közös kormányzásról. Daniel Constantin, a Konzervatív Párt (PC) elnöke viszont tegnap egyenesen azt állította, hogy az előzetes USL–RMDSZ paktumot nem is ősszel, hanem még aTraian Băsescu államfő menesztését célzó júliusi népszavazás előtt írták alá (!).
   A Romániában végbemenő posztkommunista visszarendeződés „diszkrét báját” jelenti a harsány magyar nemzeti húrokon politizáló RMDSZ-nek az ebben való, hathatós részvétele. Keserűnemzeti öniróniával állapíthatjuk meg, hogy most, a Ceaușescu-diktatúra bukásának jeles évfordulóján a népét és saját választóit gátlástalanul félrevezető RMDSZ-pártnomenklatúra – íme – a kommunista restauráció cselekvő támogatásával „ünnepli” a temesvári forradalmat
   Ismételjük csak át az utóbbi fél esztendő történéseit:
●  Az RMDSZ – többek között – a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) ügye miatt belebukott a kormányzásba.
●   Ezek után fordítottak egyet a köpönyegen, és aktív módon kivették a részüket az államelnök megbuktatására irányuló puccskísérletből, maguk is megszavazván Traian Băsescu felfüggesztését.
● Az Európai Néppárt bukaresti kongresszusának „lelkes” főszervezőjeként, a néppárti RMDSZ mindvégig bűnpártoló módon, némán asszisztált a demokratikus állami intézmények bevételét célzó balliberális „villámháborúhoz”.
●   És mindezeket követően, vagy éppenséggel már a nyár folyamán – amint ez éppen most napvilágra került – az RMDSZ titkos megállapodást kötött a már jó előre valószínűsíthetőengyőztes utódkommunistákkal.
Az esetet Toró T. Tibor, az EMNP elnöke méltán hasonlítja az őszödi hazugságpolitikához. A triumfáns  negatív kampányt folytató RMDSZ-pártelit végighazudta az egész korteshadjáratot. Miközben minden esetben azt hangoztatták, hogy a választások végeztéig senkivel semmiféle megegyezést nem kötnek – ezzel ellentétben mindvégig félrevezették választóikat, és már jó előreelvtelen alkut kötöttek a nacionál-kommunista USL-vel. Az már csak hab a tortán, hogy: hiába ittak előrea medve bőrére, hiszen miután a szocialista-liberális oldal ⅔-os mértékben túlnyerte magát, és Crin Antonescuék meggondolták a dolgot – az RMDSZ végül is hoppon maradt…
   Itt tartunk most. Az egyszerű erdélyi magyar pironkodva olvassa a román élclapok RMDSZ-es vicceit, a fatolvajoktól az örömlánykodásig terjedő széles skálán… „Kelemen Humor” és hatalmi pozíciókra ácsingózó elvtársai ismételten lejáratták a frissen befutó magyar képviseletet, amely mégiscsak „a mi kutyánk kölyke” – ergo: nem lehetünk közömbösek iránta… Annál is kevésbé, mivelVictor Ponta plagizáló miniszterelnöktől az utolsó RMDSZ-hitű honatyáig a politikai elit váltig azt sulykolja, hogy: „a romániai magyarság egyedüli politikai képviselője az RMDSZ”.
   És ennél a pontnál érdemes megállni még egy szóra. Hát ki is lehetne más „a magyarság egyedüli képviselője”, mint az az RMDSZ, amely a Ponta által „fasisztoidnak” bélyegzett és a román hatóságok által meghurcolt Erdélyi Magyar Néppárttal mégcsak szóba sem állt; illetve az az RMDSZ, amely már jóval a választásokat megelőzően titkos paktumban kötelezte el magát a befutó román posztkommunista hatalom mellett?!
   Ebben a viszonylatban egészen nyilvánvaló, hogy a titkos megállapodás eleve a román néppárti, illetve a magyar nemzeti ellenzék ellenében köttetett. MarkóKelemen, Borbély és Verestóy csapata – az önfeladó neptuni politika nyomvonalán haladva – ismétcsak lejáratták a magyar érdekképviseletet, és alkut kötöttek az erdélyi magyarság bőrére…
   Mindezek láttán egy, az eddiginél is szélesebb körű titkos paktum körvonalai sejlenek fel. Felvetődik ugyanis a kérdés, hogy a maga idejében miről is tárgyalt órák hosszat Szász Jenő Kelemen Hunorral. És megtalálódni látszik a nyitja annak, hogy – egészen megmagyarázhatatlan módon – mi is késztethette az MPP exelnökét, valamint utódját, Biró Zsoltot arra, hogy rövid egymásutánban „a Nemzet televíziójában” az RMDSZ választási érdekei mellett emeljék fel a hangjukat…
Az őszödi hazudozóknak és a neptuni tárgyalóknak – a demokrácia szabályai szerint – egyetlen lehetőségük az marad, hogy tisztségükről feltétel nélkül, azonnal lemondjanak.
   Ennek megtörténte után remélhetőleg találhatni még az RMDSZ berkeiben jónéhány olyan becsületes és jó magyar embert, aki a vezetést átvéve, „eluralkodott” pártszervezetükön belül a tisztulás folyamatát beindítsa, távlatilag pedig a magyar–magyar párbeszéd útját megnyissa – a régóta áhított és a halaszthatatlanul szükséges „új egység” kialakítása, valamint a nemzeti együttműködés megvalósítása érdekében.
Az erdélyi magyarság jól felfogott érdeke ezt követeli meg!
Nagyvárad, 2012. december 20. 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010