2019. március 18. hétfő
Send this article Print this article

NYILATKOZAT

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes megtisztelő látogatása nemzeti ünnepünkön minden bizonnyal örömöt jelentett nagyváradi, bihari magyarságunk számára. Köszönet illeti jöveteléért.



 Ünnep után viszont alkalmas az idő arra, hogy látogatása aktuálpolitikai körülményeiről is szóljunk.
Az RMDSZ központi ünnepi rendezvényét nyilvánvaló választási kampánycéllal helyezték Nagyváradra. Itt elmondott beszédében maga a miniszterelnök-helyettes is azt szorgalmazta, hogy minél több erdélyi képviselőt juttassunk az Európai Parlamentbe. Ehhez viszont nem elég a jó szándék és a választási propaganda. Az erős erdélyi magyar képviselet megvalósítása céljából – minként 2009-ben – szükséges volna a nemzeti összefogás. Ezt azonban a pártérdeket a nemzeti érdek fölébe helyező RMDSZ mindezidáig visszautasította. Az sem közömbös, hogy a szövetség milyen jelölteket állít az első helyekre, és hogy pártos szűklátókörűséggel csupán két képviselő bejuttatását célozza meg az Európai Parlamentbe, eleve lemondva ezáltal az összefogással elérhető legalább három mandátumról, illetve a nemzeti, polgári pártok követőinek szavazatáról.
Kár, hogy a Miniszterelnök-helyettes urat egy ilyen pártos és minimalista közreműködésre kérték fel. Ezúton ismételten javasolom a Magyar Polgári Párttal és az Erdélyi Magyar Néppárttal való választási összefogást.
Másodsorban sajnálatosnak tartom, hogy a miniszterelnök-helyettes éppen annak a bihari RMDSZ-nek a vendégeként érkezett Nagyváradra, amelyre a korrupció sötét árnya vetül. Nem lett volna szabad a jelenlétében azt a Szabó Ödön parlamenti képviselőt szóhoz juttatni, aki Biró Rozália képviselővel és Kiss Sándor volt megyei RMDSZ-elnökkel együtt szerepet játszott a jobb sorsra érdemes Ady-központ létrehozására szánt magyar állami támogatás eltérítésében, majd elvesztegetésében. Kelemen Hunor országos elnököt is komoly felelősség terheli a nevezett bihari RMDSZ-vezetők futtatásában, illetve a Miniszterelnök-helyettes úrnak ebbe a lehetetlen helyzetbe való hozásában.
Ezúton ismételten javasolom nevezettek, illetve az Ady-központ ügyében eljárt bihari RMDSZ-szervezet és Mecénás Alapítvány elszámoltatását.


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010