2016. november 20. vasárnap
Send this article Print this article

Kolozsváron ülésezett az EMNT Választmánya

Péntek délelőtt Kolozsváron tartotta soron következő választmányi ülését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács. Az értekezleten – amelyen jelen volt Tőkés László, az EMNT elnöke, az Országos Elnökség tagjai, valamint a megyei és széki elnökök – áttekintették az elmúlt időszak főbb eseményeit, valamint meghatározták a szervezet következő időszakra vonatkozó cselekvési tervét.



 Az EMNT Választmánya kielemezte a fontosabb közéleti eseményeket, valamint kitértek a szervezet által működtetett demokráciaközpontok honosítási tevékenységére is. A jelenlévők foglalkoztak a székelyföldi és a partiumi autonómiatörekvések helyzetével is, valamint úgy határoztak, hogy munkacsoportot hoznak létre a „Temesvár Európai Kulturális Főváros 2021” elnevezésű programsorozat kapcsán, melynek feladata lesz felmutatni a temesvári és bánsági magyar közösség értékeit. A munkacsoport – megalakulása után – egyeztetéseket kezdeményez a bánsági magyar közösség meghatározó szakmai és civil szervezeteivel.
A tanácskozás után a Választmány tagja részt vettek az EMNT szervezésében Kolozsváron megtartott román–magyar szakmai konferencián.
(Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóirodája)


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010