2010. április 9. péntek
Send this article Print this article

Közlemény Bartha Tibor „Stelian” hamisításáról

2010 márciusa folyamán postai vagy ismeretlen úton több kolozsvári, illetve erdélyi címzetthez jutott el A Securitate Irattárait Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS) 124.22.10.2009. számú Igazolványa (Adeverință), mely azt igazolja, hogy a CNSAS birtokában „nincsenek olyan adatok és dokumentumok, melyek a törvény értelmében azt bizonyítanák, hogy Barta Tiberiu Zoltan úr, Zoltan és Ana 1951. X. 3-án, a Kolozs megyei Kolozsvár-Napocán született fia a Securitate dolgozója vagy kollaboránsa lett volna” .





Nevezett Barta Tibor volt kolozsvári, jelenleg Budapesten élő ortopéd főorvos válófélben lévő felesége, Tőkés Eszter az idézett irat hitelességének megállapítását kérvényező megkereséssel fordult az Országos Átvilágító Tanácshoz, mely P 1174/02/29.03.2010. számú válaszlevelében kétséget kizáró módon közli, hogy „ennek a személynek – ti. Barta Tiberiu Zoltannak – a nevére, ezen levél keltének időpontjáig a CNSAS Kollégiuma semminémű hivatalos iratot (határozat, igazolvány) nem bocsátott ki”.

A dr. Dragoş Petrescu CNSAS-elnök által jegyzett dokumentumból következésképpen kitűnik, hogy a dr. Csendes László megelőző elnök által „aláírt” Igazolvány merő hamisítvány. Az irat hamis volta egyébként abból is megállapítható, hogy kibocsátásának keltezési dátuma (2009. október 22.) megelőzi a benne hivatkozott titkosszolgálati átvilágítási aktus 2009. november 19-i időpontját.

Amint azt már több rendben, besúgó jelentések sokaságával bizonyítottuk, kétségen kívül megállapítható, hogy nevezett Barta Tibor orvos a STELIAN fedőnevet viselő elvetemült besúgóval azonos, aki a ’80-as években az egész Tőkés család – köztük Tőkés László volt temesvári lelkipásztor – beépített Securitate-ügynöke volt. Okkal feltételezhető, hogy a volt kollaboráns maga készítette és küldte szét a vele kapcsolatban álló személyeknek az idézett hamisítványt. Az sem kizárható, hogy Barta Tibor alias Stelian besúgói tevékenységét jelenlegi lakóhelyén, Magyarországon is tovább folytatja.

Mindezeket szem előtt tartva, Tőkés Eszter ismeretlen tettes ellen, okirathamisítás címén bűnvádi feljelentést tett az illetékes bíróságon.

Nagyvárad, 2010. április 9. 

Tőkés László
EP-képviselő
Sajtóirodája



www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010