2012. december 20. csütörtök
Send this article Print this article

Karácsonyi ajándékcsomagokat osztott ki Tőkés László

Mintegy kétszáz érmelléki gyermek részesülhetett karácsonyi ajándékcsomagban Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, valamint Soós Lőrinc, a Magyar Statisztikai Társaság (MST) elnöke összehangolt jótékonysági akciója keretében, 2012. december 19-én.

Fotó: Mohácsi László Árpád


   Az előző évek hagyományát folytatva, a szeretet ünnepe alkalmából Tőkés László európai parlamenti képviselő nehéz sorsú gyermekeket ajándékozott meg. Ezúttal Csokalyon és Érseléndenkereste fel a helyi óvodásokat és iskolásokat Soós Lőrinc, a Magyar Statisztikai Társaság gazdasági igazgatója, Laczka Éva elnökhelyettes és Nagy József Barna, az EMNT partiumi régióelnöke, szociális munkás társaságában.
  A közigazgatásilag Székelyhíd városhoz tartozó Csokalyon – a magyar közgazdasági statisztika első jelentős képviselője, Fényes Elek szülőfalujában – Boros István, a Székelyhídi Petőfi Sándor Líceum igazgatója, Cservid Levente aligazgató, valamint Erdei Irénke, a csokalyi iskola vezetője fogadták az anyaországi és nagyváradi vendégeket, akik legutóbb az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Statisztikai Világnapja alkalmából, október 20-án jártak a településen. Soós Lőrinc Fényes Elek emlékének ápolása révén immár tizenöt éve visszatérő vendége a csokalyi magyar közösségnek, és soha nem érkezik üres kézzel. A gyerekek ezúttal is kitörő lelkesedéssel fogadták az ajándékokat – melyeket a MST munkatársai állítottak össze –, és rajzokkal mondtak köszönetet a látogatóknak.
  Hasonlóképpen örültek az ajándékoknak az Érsemjénhez tartozó Érselénden is, ahol az Erdélyi Magyar Néppárt helyi tanácsosai és a községközpont iskolaigazgatója, Gazsi Sándor fogadta az ajándékozókat. Szavalatok és karácsonyi énekek csendültek fel, miközben kiosztásra kerültek a csomagok. Mint Nagy József Barna elmondta, a csomagok összeállításához Tőkés László EP-képviselő mellett Balog Zoltán miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke is hozzájárult.
      Tőkés László volt királyhágómelléki püspök a jótékonysági akció után a sajtónak elmondta: református lelkipásztorként kötelességének érzi a segítségnyújtást, annál is inkább, mivel mindkét érmelléki településen nehéz körülmények között élnek az emberek. A szeretet ünnepe alkalmat teremt az ajándékozásra, ezen túlmenően azonban az is fontos, hogy a hétköznapokban se hagyjuk sárba ragadni népünket – fogalmazott az EP-képviselő.
 Nagyvárad, 2012. december 20. 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010