2019. április 13. szombat
Send this article Print this article

Húsvét havában járunk

A karácsonyi és húsvéti ünnepek előtt Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke rendszeresen felkeres egy-egy olyan kisközösséget, amely vagy hátrányos, vagy sajátos helyzetben éli mindennapjait.



 A feltámadás idei ünnepköréhez közeledve azt a nagyváradi szociális napközit kereste fel, amelyet az ő kezdeményezésére alapítottak negyedszázaddal ezelőtt, amikor a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöki tisztségét töltötte be. 1994 ősze óta több száz rászoruló óvódás- és kisiskoláskorú váradi magyar gyermek ellátását, oktatását és keresztény szellemű nevelését szolgálta ez a szociális intézmény, lelkes és elhivatott diakónusok közreműködésével.
A püspök a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ étkezdéjében találkozott április 12-én a gyermekekkel, akik élénk érdeklődéssel vettek részt a kérdezz-felelek jellegű beszélgetésben, aminek témáját a virágvasárnap, nagypéntek és húsvét evangéliumi története képezte. Az együtténeklés és imádkozás sem maradt el, majd következett az ajándékosztás. A csomagokat a képviselői iroda és a Magyar Polgári Egyesület biztosította, Tőkés László és Nagy József Barna együtt osztották ki azokat a napközibe járó gyermekeknek.
Tudnivaló, hogy a polgári egyesület a Bethlen Gábor Alap támogatásával még az elmúlt esztendőben egy programsorozatot indított a Bihar megyei magyar szórványokban élő nagycsaládok megsegítésére. Ennek keretében tartós élelmiszereket osztanak ki a családoknak, a gyermekeknek pedig édességekből összeállított csomagokat. A Református Szociális Napközibe járó gyermekek megajándékozása is ebbe a programba illeszkedett. 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010