2012. december 2. vasárnap
Send this article Print this article

Gyöngyösi Márton össznemzetre káros kijelentései nyílt provokációt jelentenek

Össznemzeti, valamint sajátlagosan határon túli, illetve erdélyi vonatkozásai miatt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sem mehet el szó nélkül a – méltán – nagy hullámokat kavaró Gyöngyösi Márton-kijelentések mellett.

Fotó: www.haon.hu


  Megítélésünk szerint a jobbikos országgyűlési képviselő antiszemita megnyilatkozása nyílt provokációtjelent nem csupán zsidó polgártársaink és – az egyébként nemzetközi bírálatok és támadások kereszttüzében álló – Magyarország, hanem hasonló módon a határon túlra szakadt, legfőképpen pedig a kettős állampolgársággal rendelkező magyarok ellen is.
   Látnivaló, hogy nem a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban található „zsidó származású emberek”, hanem éppenséggel a Gyöngyösi Márton-féle képviselők jelenthetnek „nemzetbiztonsági kockázatot” Magyarország számára. Ebben az összefüggésben említést érdemelnek Szegedi Csanád EP-képviselő viselt dolgai, valamint a „tiszaeszlári vérvádat” felelevenítő Baráth Zsolt jobbikos képviselő esete, akivel kapcsolatban okkal feltételeztük, hogy: „ilyen esetekben az idegenkezűség és a beépítettséglehetősége sem kizárt” (lásd: Nyilatkozat, 2012. április 18.).
  Az sem kizárt, hogy „listázó” szándékával Gyöngyösi Márton magát a határokon túlra kiterjesztett honosítás – vagyis a kettős állampolgárság intézményét célozza lejáratni. Romániában élő magyar polgártársaim közösségében külön is kikérjük a határon túl élő magyar állampolgárok iránti kollektív bizalmatlanság – közvetett – kinyilvánítását.
   Ezzel szemben viszont – kezdettől fogva – jogosnak ítéljük az ún. kettős átvilágítás egyedi alkalmazását példának okáért azok esetében, akik a múltban nyilvánvaló módon kollaboránsai voltak a hírhedt Szekuritáténak. Közülük egyébként viszonylag sokan áttelepedtek Magyarországra.
Nagyvárad, 2012. december 2. 


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010