2008. október 9. csütörtök
Send this article Print this article

Gál Kinga az Év képviselője az EP-ben

Az Európai Parlament tevékenységével és európai ügyekkel foglalkozó szaklap, a The Parliament Magazine immár negyedízben osztotta ki szerdán este Brüsszelben Az Év Képviselője címet az európai parlamenti szakbizottság tárgy- és munkakörében kiemelkedő – egyéni – teljesítményt felmutató képviselőknek. Az EP tizenöt bizottságának három-három jelöltje közül kerülnek ki évenként a kitüntettetek.





Idén, az igazságügy és a polgári szabadságjogok kategóriájában Gál Kinga néppárti – fideszes – képviselő nyerte el Az Év Képviselője címet. Az erdélyi származású képviselőasszony a díj átvételekor a szabadságjogaikért küzdő őshonos nemzeti közösségeknek ajánlotta a díjat, valamint munkatársának, asszisztensének, aki egészséges lánygyermeket hozott világra a díj átvételének napján. Már önmagában az is kitüntetésnek számít, hogy Tabajdi Csaba szocialista képviselő a Mezőgazdasági és Halászati Bizottság három jelöltje között szerepelt.

Hazai vonatkozásban elismeréssel üdvözölhetjük Ramona Nicola Manescu – liberális – képviselőnőt, aki a kultúra és oktatás terén nyerte el a becses kitüntetést.
Mellékeljük Tőkés László püspök, EP-képviselő gratuláló levelét.

Európai Parlament
Gál Kinga képviselőasszonynak

Brüsszel

Tisztelt Képviselőnő!
Kedves Kinga!

Engedd meg, hogy kitüntetésed alkalmából a virág mellett köszöntő soraimat is átnyújtsam. Az Év Képviselője címért fogadd őszinte elismerésemet, azokéval együtt, akik velem együtt osztoznak örömödben, és nagyrabecsüléssel követik képviselői, politikusi pályafutásodat.

Úgy érzem, személyedben példázatos formában találkozik Erdély és Kis- Magyarország, elkötelezett képviselői szolgálatodban pedig a határokon átívelő nemzetegyesítés – eurokonform – politikája jelenül meg.

Bár minden Erdélyből elszármazott honfitársunk annyit tenne határon kívülre rekedt Testvéreiért, mint amennyit Te teszel!

Mi, erdélyi képviselők külön is megköszönhetjük neked, hogy európai parlamenti úttörő munkáddal – más magyar honi képviselőtársaiddal együtt – megelőztél bennünket, ezáltal könnyítve meg a mi helyzetünket és szolgálatunkat.

Őszinte elismerésem és jókívánságaim jeleképpen – a rossz emlékezetű december 5- i évforduló közeledtén – engedd meg, hogy jelképes módon erdélyi képviselővé fogadjalak, határon túli munkahelyedül ajánlva fel nagyváradi európai parlamenti irodámat.

Erdély szülöttjeként – szeretteiddel együtt – kövessen utadon Isten gazdag áldása!

Brüsszel, 2008. október 9.

Tőkés László
EP-képviselő



www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010