2017. május 30. kedd
Send this article Print this article

Civil társadalom a fejlődő országokban

Az EP Külügyi Bizottságának (AFET) Emberi Jogi Albizottsága (DROI) május 30-i ülésén tűzte napirendre a Francisco Assis szocialista EP-képviselő által jegyzett, A civil társadalom szűkülő mozgásterének kezelése a fejlődő országokban című jelentés.



Kritikus hozzászólásában Kósa Ádám (képünkön)fideszes néppárti képviselő joggal kifogásolta, hogy a jelentés ahelyett, hogy tulajdonképpeni tárgyára, a fejlődő országok civil szervezeteinek a helyzetére szorítkozna, ezzel együtt több rendben is a magyarországi viszonyokat bírálja. Teszi ezt annak ellenére, hogy a harmadik világ mintegy ötven országában forog veszélyben a civil jogvédők élete.
Csatlakozva képviselőtársa felszólalásához, Tőkés László európai képviselő dél-kaukázusi tapasztalatairól szólt. Május végén tett látogatása idején az AFET küldöttsége az azerbajdzsáni, grúziai és örményországi civil társadalom képviselőivel is találkozott –szervezeteiknek egy jelentős részét Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa részesíti anyagi támogatásban. Erdélyi képviselőnk szintén visszautasította az idegen érdekcsoportoknak az egyes országok szuverenitását sértő civiltársadalmi befolyásgyakorlását, jelesen Soros György tőzsdespekuláns Magyarország ellen irányuló méltatlan támadásait.
Kósa Ádám és Tőkés László ebben az értelemben nyújtották be módosító javaslataikat a szóban forgó jelentéshez.


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010