2010. április 15. csütörtök
Send this article Print this article

Brüsszelben a Tusványos központi szervezőcsapata

Tőkés László európai parlamenti képviselő meghívására 2010. április 13–14-én Brüsszelbe látogatott a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (közkeletű elevezésben a „Tusványos”) erdélyi szervezőcsapata. Az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) és tagszervezeteinek képviselői kedden, április 13-án este érkeztek a belga fővárosba. Másnap az Európai Parlamentbe való látogattak, hogy a helyszínen alkossanak képet maguknak a Lisszaboni Szerződés életbe lépése után erősödő kompetenciákkal bíró intézmény működéséről.





A csapatot köszöntötte Schmitt Pál fideszes EP-képviselő, aki ismertette fontosabb tevékenységi köreit. Az EP magyar alelnöke az élethosszig tartó tanulásra, a hasznos időtöltésre, sportra, s mindezek által a fiatalabb nemzedékeknek való példaadásra hívta fel a nemzeti értékek iránt elkötelezett ifjak figyelmét.

Délután  a fiatalok az első, 1990. április 20-án lezajlott demokratikus szlovéniai választások huszadik évfordulójára szervezett konferencián vettek részt, melyen Tőkés László képviselő is felszólalt, párhuzamot vonva a szintén 20 éve történt temesvári események és az akkori szlovéniai folyamatok között.

A Tusványos központi szervezőcsapatának brüsszeli kiszállása természetesen kiegészült városnézéssel, az Atomium, a belváros megtekintésével, s természetesen a híres sörözők meglátogatásával. A buszos kirándulás hazafelé luxemburgi és németországi megállókkal ér véget.

A csapatépítést is szolgáló brüsszeli kiszállásra minden bizonnyal szükség is van, hiszen az idei, immár 21. alkalommal megszervezendő tábor kiemelt fontossággal bír. A „Tusványos 21 – Nyílt lapokkal. A nemzeti ügyek tábora” címet viselő, 2010. július 20–25. között megszervezendő rendezvényre – a magyarországi országgyűlési választások eredményeit figyelembe véve – a „rövidnadrágos politikusok” több mint bizonyos, hogy miniszterekként, államtitkárokként térnek vissza, hogy a rendszerváltozáskor elkezdődött bálványosi folyamat csúcspontjaként rendezzék Kárpát-medencei közös dolgainkat.

Brüsszel, 2010. április 15.

Tőkés László
EP-képviselő
Sajtóirodája



www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010