2012. február 29. szerda
Send this article Print this article

A Partium SC labdarúgócsapat látogatása Brüsszelben

2012. február 27–29. között, Tőkés László EP-képviselő meghívására a nagyváradi Partium SC futballklub csapatának 25 tagú kerete látogatást tett Brüsszelben.



  Kedden az Európai Parlament működéséről szóló szemináriumon vettek részt. A látogatócsoportok számára rendezett program keretében találkoztak Deutsch Tamás EP-képviselővel, magyar néppárti politikussal, aki, mint egykori sportminiszter és mint gyakorló klubelnök, az európai sport és az európai labdarúgás lehetőségeiről és jövőjéről osztotta meg nézeteit a vendégekkel.
  A csoportot ezután Sean Kelly és Jim Higgins ír néppárti politikusok köszöntötték, akik – egyebek mellett – azt hangsúlyozták, hogy a sport szerves alkotórésze a nemzeti kultúrának és a nevelésnek, továbbá az európai integrációnak is fontos tartozéka. Higgins parlamenti jegyző az EP-Elnökségben együtt végzett munkájuk kapcsán méltatta erdélyi képviselőnket, volt alelnököt, majd a sajátos ír – gael – „fotballt” mutatta be.
 A brüsszeli látogatáskiegészítő programjaként, Bölöni László nemzetközi hírű mesteredző közvetítésével, a csapat barátságos edzőmérkőzést játszott a Royale Union Saint Gilloise csapatával. Bár a Bihar megyei tartományi és a belgiumi harmadosztályú csapat mérkőzése mindvégig kiegyensúlyozott volt, csapatunk végül is részben szerencsétlen, mindazáltal tisztes vereséget szenvedett.
  A Partium FC edzője, Kincses Attila a mérkőzés végén úgy nyilatkozott: „Egyáltalán nem volt megalázó a pályán kialakult erőegyensúly. Jó csapat ellen játszottunk, játékosaik olyan nemzetközi nagy csapatok iskoláiban nevelkedtek, mint a Standard Liege, Olympiakos, Santos, Bordeaux, Genk, Anderlecht, Antwerpen. Ha a lesből rúgott két gólt leszámítjuk, azt mondhatom, csapatunk a nemzetközi porondon is helyt állt. Köszönjük Tőkés Lászlónak, hogy lehetőséget nyújtott erre.”
A rendhagyó brüsszeli „kiszállás” megszervezése Szilágyi Zsolt EP-képviselői kabinetfőnök és Tőkés Máté klubelnök munkáját dicséri.
Brüsszel, 2012. február 29.


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010